NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Robic czy nie?
Autor Wiadomość
zbyszek01 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Lis 16, 2009 7:49 am   Robic czy nie?

Moze na poczatek cos o sobie.
Mieszkam tutaj 32 lata, i wiem duzo co i jak ( w duzo sprawach organizacyjnych, jak i gdzie co zalatwic). Moja praca to zawsze byla, administracja, ksiegowosc, i podatki (holenderskie). Ostatnio nasza firma musiala ciac w kosztach, i mnie wybrali.
Jak na tych forach czytam o roznych rzeczach, tyle nieporozumien, i naturalnie tez nie wiedzy, bo z kat. Tyle krytyki na np. Tax-pol i inne firmy ksiegowosci. Ze pracuja na prowizje, ze nie rzetelne itp. czesto o tym myslalem czy to nie ma rzetelnych firm. Mam sympatje do Polski i kazdego z tego kraju. Szczerosc to u mnie nie tylko slowo, ale nie wiem jakie by bylo zainteresowanie. Nie bede robil rozliczen za € 35, bo to tez ta jakosc.Ze potem trzeba sie rozliczyc w Polsce. to malo o tym mysla.
Napiszce co byscie chcieli i czy jest jakies zainteresowanie. Wiem ze tez bedzei na pewno krytyka, bo to zawsze jest.
W swoim czasie podam tel. i e-mail, na razie chcialbym tylko wiedzic jakie jest zainteresowanie.
Pozdrawiam,
Zbyszek

anetka789 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Lis 16, 2009 9:00 am   

Witaj jak piszesz masz troche wiedzy co i gdzie załatwić ,podatki i te inne sprawy. Ja mam pytanie?Mam problem z balastingiem rozliczenie robiłam przez biuro w lutym tego roku do dzisiaj nie dostałam zwrotu ponieważ urząd twierdzi że w 2008 roku miałam meldunek w holandi co jest nie prawdą bo zameldowałam sie tu 2009 w lutym .Wysłałam imm potwierdzenie z gminy biuro które mnie rozliczało też wyjaśniało tą sprawe i dalej nic.

suska 
Mega gaduła
Sex, rock and thea!

Pomogła: 34 razy
Wysłany: Pon Lis 16, 2009 11:59 am   

sprawdz czy rozliczylas sie na odpowiednim formularzu. Z tego co wiem w takiej sytuacji, w ktorej zameldowalas sie dopiero w 2009 roku, powinnas byc rozliczona na formularzu T. (reki sobie nie dam uciac). Przedzwon i zapytaj.

ewcia.pol 
Mega gaduła

Pomogła: 15 razy
Wysłany: Pon Lis 16, 2009 12:25 pm   

anetka : a pracowalas w 2008 w holandii?

aknairam 
Gaduła nad gadułami :-)
mari(an)ka

Pomogła: 9 razy
Wysłany: Pon Lis 16, 2009 3:20 pm   

Zbyszek01 Wiekszosc na forum szuka pracy a Ty sie zastanawiasz :robic czy nie robic ? :033: Zrozumialam ze chcesz zając sie rozliczaniem podatkow i zastanawiasz sie czy warto .Ja mysle ze tak .Masz wiedze ,doswiadczenie w tym kierunku,bo jak piszesz siedziales w papierach wiele lat ,wiec ja uwazam ze jest to bardzo dobry dla Ciebie sposob na ,zarobkowanie,A obserwujac chocby nawet tylko forum gdzie jest ,,garstka,,polakow,w stosunku do wszystkich tu pracujacych ,to widac ze pracy Ci nie braknie A przeciez wciąz przyjezdzają i bedą przyjezdzac nowi ,ktorzy tu bedą chcieli życ ,pracowac ,mieszkac itd..i niestety trzeba zaprzyjaznic sie z urzedem skarbowym..wtedy ..do Zbyszka .

zbyszek01 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Lis 17, 2009 5:35 pm   

Anetka,
Zwrot pieniedzy moze maksymalnie trwac do 3 lat.

mavd 
Mega gaduła

Pomogła: 45 razy
Wysłany: Wto Lis 17, 2009 6:02 pm   

Niestety panie Zbyszku po telefonie do belastingu duzo sie wyjasinilo w sprawie Anetki , zeznanie bylo zrobione na nie takim jak trzeba formularzu , do trzech lat sie czeka tylko wtedy kiedy zeznanie jest zrobione po 31.04 danego roku

pozdrawiam
Monika

auger 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Wto Lis 17, 2009 10:22 pm   

mavd napisał/a:
do trzech lat sie czeka tylko wtedy kiedy zeznanie jest zrobione po 31.04 danego roku

Co też do końca prawdą nie jest, wystarczy poczytać rozległe tematy o "zwrotach".
Wracając do tematu, Zbyszku, nie zastanawiaj się, tylko otwieraj biuro i... do roboty!

anetka789 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Lis 18, 2009 8:12 pm   

TAK wyjaśniło sie dlaczego to tak długo trwa tylko w dalszym ciągu nie mam pojęcia z kąd ten meldunek w 2008 . Jedno co wiem to to ze mają straszny bałagan w urzedach. Pół roku wyjaśniania pisania paranoja

zbyszek01 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Lis 19, 2009 3:53 pm   

Anetko,
Cieszy mnie ze sprawa jest zalatwiona. Moja rada na przyszlosc, jak cos za dlugo trwa to tylko za telefon i dzwonic. Ja tak zawsze robie, bo tu czy w innym kraju, biurokracja jest wszedzie.

Odpowiedz do tematu