NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Na temat sprzatania hoteli w Amsterdamie
Autor Wiadomość
Agnieszka80 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Lip 25, 2009 6:32 pm   Na temat sprzatania hoteli w Amsterdamie

Witam serdecznie!
Ostrzegam wszystkich, ktorzy przeczytali ogloszenie uzytkownika "rociana" i mysla o pracy przy sprzataniu hoteli.

Oto cytat z ostatniego ogloszenia:
"jw...stawka 6 50 /h pierwszy miesiac okres probny wymagania:sofi,komunikatywny jez angielski lub holenderski! cv ze zdieciem prosze wysylac na [email protected]"

Nie wysylajcie temu cwaniakowi zadnych danych! Podaje sie za koordynatora i pracownika do spraw rekrutacji, wysoko postawionego w hotelach i biurze. FANTAZJA NIE BOLI. To zwykly idiota, ktory, jak inni niewolnicy tej firmy lata i sprzata pokoje w hotelu! Nie wspomnial w ogloszeniu, ze firma zatrudnia tez mezczyzn. Prosi o CV ze zdjeciem wylacznie od kobiet, bo w ogloszeniu zapomnial dodac, ze szuka sobie prywatnej prostytutki a oferowane zakwaterowanie to w domysle jego wlasny pokoj w syfiastym mieszkaniu firmowym. Dodam, ze nawet okna sie tam nie otwieraja. Opisywana stawka (6,50) to tez mocno naciagana sprawa. Prawda wyglada tak, ze na pokoj jest 23 minuty i jesli ktos przekroczy ten czas, to pracuje za darmo. Jest to praca na akord i placone jest od sprzatnietego pokoju, czyli 6,50 / 60min * 23 min na pokoj = 2,49 EUR za jeden sprzatniety pokoj. To grosze, tym bardziej ze w niektorych pokojach panuje kompletny syf i trzeba tam spedzic minimum 40 minut.

Nie liczcie tez na kontrakt. Rzadko kto zostaje w tej "firmie" dluzej niz kilka dni. Nie liczcie tez na tygodniowe wyplaty, kasa jest raz w miesiacu i trzeba sie o nia prosic przez kilka dni.

Nie dajcie sie nabrac temu naciagaczowi,

0634165202 <- ten numer telefonu omijajcie z daleka.
Ostatnio zmieniony przez Agnieszka80 Sob Lip 25, 2009 6:36 pm, w całości zmieniany 1 raz  

only_the_truth 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Sie 09, 2009 7:36 pm   Re: Na temat sprzatania hoteli w Amsterdamie

dokladnie , inne nr pojawia sie na pewno wiec od razu zapytajcie gdzie praca , hotel Artemis Sloten area , Rachida od housekeeping'u wystrzegac sie nie polecam , co chwila rekrutuja , bo co madrzejsi zrywaja sie ogarniawszy temat :D
sprwadzilem sam :D pozdro!

Waleczne serce 
Super gaduła

Wysłany: Nie Sie 09, 2009 11:23 pm   

He. Przeciez sami mozecie dostac prace przy sprzataniu hoteli. Wystarczy,ze zlozycie w hotelu ktorym chcecie CV. Na co wam jakis posrednik. To ciezka robota i hotele biora jak popadnie;)

only_the_truth 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Sie 10, 2009 12:14 am   

tylko w malych hotelach reszta duzych hoteli jak np. Mercure, Crown Plaza City Centre, Victoria nie maja housekeepingu i obsuguja to zewnetrzne agencje jak np. Albatros , Interactief, EW wiec o ktorych hotelach mowisz?

marcinekpl 
Gaduła
The one and only

Wysłany: Pon Sie 10, 2009 9:10 am   hotele

U mnie jest piecioro kontraktowych proacownikow a 15- 20 z biua Global, i tak jest w prawie kazdym hotelu w Amst.jest jeszcze biuro Arbex, Albatros i inne, generalnie nie polecam pracy. Nigdy nie pracowalem w housekeep.ale znam temat od podszewki i za zadne pieniadzebym do tej pracy nie poszedl, juz lepsze sa plantacje , szklarnie....Nie chce pisac dlugiego postu o tym bo nie o tym temat a to temat rzeka.

izabela1306 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Sie 10, 2009 8:07 pm   

Sluchaj Michał o cwaniakowaniu to ty wiesz najlepiej ...Okradasz ludzi,zalatwiasz niby mieszkania niby dajesz pieniadze szefowi a sam je bierzesz do reki.I nagle z kasa uciekasz.!!!
Nie ufajcie (Agnieszka80*) To jest mezczyzna ktory okrada ludzii kantuje.Sama to wiem bo mieszkalam z tym czlowiekiem i ze znajomymi..!!!
Pozdrawiam i jeszcze raz ostrzegam.Pozory myla.. :074:

henry 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Sie 13, 2009 10:33 pm   

na wstepnie witam bo to moj pierwszy post
nie miesci mi sie w glowie ze takie pacany ktorzy tak postepuja z ludzmi spokojnie chodza sobie po swiecie,szkoda ze ja nie natrafilem na takiego debila, mysle ze drugi raz by sie zastanowil wyciagajac lapska po cudze
pozdrawiam

izabela1306 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Sie 13, 2009 11:28 pm   

Mówie powaznie ten czlowiek z pozoru wyglada na cudowna osobe,a tak naprawde wykorzystuje ludzi.Ostrzegam :027: :027:

iskierka8515 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Lis 16, 2009 7:31 pm   praca hotele

Ja pracuje w housekeepingu od ponad 2 lat i golnie jestem zadowlna, oczywiscie czasami mam dosc, ale niestety to PRACA nie wakacje. Co do czasu na pokoj to zalezy od hotelu np. w Crown Plaza Amsterdam City Center placa na godziny a daja na pokoj 26minut, z tym ze naprawde placa za przepracowany czas, ale jesli sie notorycznie spozniasz to cie zwolnia, w innych hotelach jest rozny czas na ogol okolo 20-25minut. Owszem na c/o jest ciezko bo zazwyczaj jest bajzel, ale za to stayovery robi sie duzo szybciej wiec bilans dnia wychodzi na zero, tu nadrobisz tam wiecej stracisz. ja pracowalam dotychczas przez dwuch posrednikow Interactif i Arbex, ogolnie niby w pozadku, mieszkanie fajne ( ja tak dobrze trafilam), ludzie mili i kasa na czas. Niestety do czasu, do puki nie zaczniesz stwazac problemow.... np. zachorujesz, wtedy wypad.... :021:

aknairam 
Gaduła nad gadułami :-)
mari(an)ka

Pomogła: 9 razy
Wysłany: Pon Lis 16, 2009 8:45 pm   

no wlasnie ! kiedys napisalam pare słow na temat oglszen , naboru, czy nawet SELEKCJI pan do sprzatania i moj temat poleciał do kosza bo niby ,,obrazam ogloszeniodawce,,Otoz nie. Ja tylko zwrociłam uwage na dziwnie brzmiące ogloszenie .Jak ktos pisze ze do sprzatania hoteli potrzebuje dziewczyn: wiek 25 lat -prawo jazdy ,jezyki obce ,wlasne mieszkanie ?? :033: To jak ja juz tyle mam to na cholere mnie te pokoje sprzatac :082:

sylwia_lelystad 
zajeta..xD

Pomogła: 13 razy
Wysłany: Pon Lis 16, 2009 9:11 pm   

Czasem wiekowo (do23) szukaja ze wzgledu na stawke wiekowa... :039:

aknairam 
mari(an)ka

Pomogła: 9 razy
Wysłany: Pon Lis 16, 2009 9:44 pm   

no tak sylwia o tym nie pomyslalam ,ze tu o stawke placowa moze chodzic ,chyba z zazdrosci ze mnie to juz nawet posezonowa obniżka kryteriów nie obejmie :082:

suska 
Mega gaduła
Sex, rock and thea!

Pomogła: 34 razy
Wysłany: Wto Lis 17, 2009 1:39 am   

No ale 25 tez juz nie ma ze stawkami wiekowymi nic wspolnego?

iskierka8515 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Lis 17, 2009 3:13 pm   

wiecie cos moze o firmie GLOBAL z Amsterdamu, maja biuro kolo station Sloterdijk... bardzo mi zalezy na informacjach. Poza tym moze ktos pracowal z hotelu Artemis w Amsterdamie?

katarzynakk 
Poczatkujacy
karibe

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Nie Lis 22, 2009 7:04 pm   Artemis hotel odradzam !

Moja kolezanka tam pracowala, jesli mowimy o " biurze " znajdujacym sie na Turbinestraat 1 (hotel Artemis). Dziewczyno nawet tam nie idz , tam musisz zrobic 3 pokoje w ciagu godziny inaczej nie wyciagniesz tej nedznej stawki 6.50 netto za godzine ( to nie jest nawet minimum w Holandii jesli masz 25 lat a taka stawke tam daja ) , co miesiac problem z wyplatami , przycinaja na ilosci pokojow, nie ma zadnego kontraktu , wszystko jest nielegalnie, biuro wyglada jak chlewik, zdnych informacji ,ze tam jest biuro, sklad jakis czy magazyn, check outy licza tak samo jak staye , czyli czasem dostaniesz 20 check outow i masz sie wyrobic a inna osoba dostanie 20 stayi, nie dziela w ogole pol na pol , kierownictwo ma cos z garem i to niezle.
ODRADZAM WSZYSTKIM TO BIURO NA TURBINESTRAT 1(SLOTERDIJK) I HOTEL ARTEMIS !!!!!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz do tematu