Wypadek - potrącenie na przejściu dla pieszych |
Autor |
Wiadomość |
BartoszHSB
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lis 17, 2009 6:44 pm Wypadek - potrącenie na przejściu dla pieszych
|
|
|
Witam.
Mam pytanie w dość poważnej sprawie. Mój brat który przebywa od ponad pół roku w Holandii został potrącony na przejściu dla pieszych przez samochód. Pojazd prowadził holender. Doznał otwartego złamania lewej nogi w piszczelu, pęknięty brak i jest dość mocno poobijany. Razem z nim potrącona została druga kobieta z Litwy. Oboje pracują w Bakker Detachering ( z tego co wiem maja opłacane ubezpieczenie ale z tego co wyczytałem na forum firma ma nie za dobrą opinie). Wypadek miał miejsce o 3 w nocy, po pogotowie zadzwonił kierowca pojazdu, a całego zajścia oboje nie pamiętają. Jest już po operacji i ma ok tygodnia pozostać w szpitalu. Jest z nim moja mama i mam w związku z tym pytanie gdzie można szukać jakiej kolwiek pomocy prawnej? Czy ktoś może miał do czynienia z podobnym przypadkiem. Czy ubezpieczenie pokrywa wszystkie koszty związane z hospitalizacją, co dalej z pracą(przysługuje mu chorobowe?) i jak to wszystko tyczy się do odszkodowania. Z tego co wiem minęły 2 dni i nie rozmawiał jeszcze z policją.
Prosił bym o jaką kolwiek pomoc, nr telefonu, adres do osoby która zna się na tego typu przypadkach? |
|
|
|
|
sylwia_lelystad
Gaduła nad gadułami :-) zajeta..xD

Pomogła: 13 razy Wiek: 34 Dołączyła: 10 Wrz 2009 Posty: 826 Skąd: Lelystad schiphol
|
Wysłany: Wto Lis 17, 2009 7:00 pm
|
|
|
www.das.nl - tam udzielaja informacji prawnych, badz juridisch loket w twoim miescie. |
_________________ ...stoję, nic więcej i nic mniej niż człowiek
z każdą wadą i zaletą gotowa konsekwencje ponieść... |
|
|
|
|
|