NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
rozliczenie z podatku w kancelarii podatkowej w Polsce
Autor Wiadomość
adam
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Nie Lis 01, 2009 2:19 pm   rozliczenie z podatku w kancelarii podatkowej w Polsce

z gory przepraszam bo pewnie pytania ktore zadam byly juz niejednokrotnie poruszane na tym forum,jednak ja nie potrafilem odnalezc podobnych postow.chcialbym sie rozliczyc z podatku od dochodow jakie osiagalem w holandii,w kancelarii ktora miesci sie na terenie polski.kancelaria ta oferuje tego typu uslugi.jest to duza firma i budzi zaufanie jednak dziwne wydaje mi sie iz wymagaja podpisania czegos w stylu zlecenia,upowaznienie dzieki ktoremu moje pieniadze z belastingdienst beda mogly wpynac na ich konto,a nastepnie kwota pomniejszona o 10% (bo takie honorarium sobie zycza)zostanie przelana na moje konto.czy nie jest to jakis szwindel,bo z tego co mi wiadomo to belastingdienst wymaga podania numeru konta holenderskiego.nie moze to byc konto zagraniczne ani konto oszczednosciowe o ile dobrze pamietam.czy ktos z was mial juz do czynienia z taka lub podobna sytuacja.bede wdzieczny za podzielenie sie swymi doswiadczeniami.

alfa 
Super gaduła

Wysłany: Nie Lis 01, 2009 2:31 pm   

Konta oszczednosciowego i zagranicznego nie podaje sie w zeznaniu podatkowym przesylanym elektronicznie jak i tardycyjnie na druku. Natomiast pozniej otrzymujesz na adres domowy z Belastingdienst formularz, opgaaf rekeningnummer, do podania konta za granica.Wzor takiego formularza mozesz znalezc np. tutaj :http://www.holandia.org/kbh/konto-nowe.1.pdf

krystian_68 
Poczatkujacy
krystian_68

Wysłany: Wto Lis 03, 2009 12:30 pm   

Witam

Rozliczałem się w tym roku w Holandii z podatku za 2008 roku.ponieważ nie posiadam konta w Holandii i nie chciałem takowego zakładać podałem polskie konto w Euro.Pani która przyjmowała moje zlecenie informowała się gdzieś i powiedziała że polskie konto także może byc.to samo z zasiłkiem rodzinnym.to z kolei załatwiałem poprzez kancelarię podatkowo-prawną również w Holandii

pozdrawiam

Laponia 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Lis 19, 2009 3:03 pm   

Zdecydowanie odradzam udzielania jakiegokolwiek upowaznienia do Pana prywatnego konta. Pozniej moga byc z tego tytulu duze problemy. Pomijam fakt, ze nikt nie potrzebuje do rozliczenia Pana z podatku dochodowego za 2008 Pana konta. Formularz moze byc wyslany do belastingu bez pana konta. Nastepnie otrzyma Pan na swoj adres polski formularz z Belastingu (czyli holenderskiego urzedu skarbowego) z prosba o podanie numeru konta. Ma Pan wtedy pewnosc, ze nikt innych nie uzyje tego konta w innym celu.

www.a-and-e.eu

[ Dodano: Czw Lis 19, 2009 3:04 pm ]
jeszcze jedno! 10% to honorarium od Pana wyplaconych przez belasting pieniedzy????? NIEWIARYGODNE!!! niech kazdy zrozumie, to na swoj sposb......

baileys 
MODERATOR
baileys

Pomogła: 83 razy
Wysłany: Czw Lis 19, 2009 5:06 pm   

http://forum.niedziela.nl...ghlight=tax-pol

poczytaj w wklejo ny link.
Jak moja przedmowczyni juz mowila 10 % to nprawde duzo pieniedzy . A pozatym z jakiej paki chca najpierw panskie pieniadze na konto. Radze sie mowic na dana kwote i np 50 % nadplacic i droga polowe po wykonanej robocie.
Pozatym jak pan placi procentowo to jaka pwnosc pan ma ze oni nie naciagaja w gore panu zwrotu by dostac wiecej ??
A pakims czasie pan moze bedzie musial zwrocic grobe pieniadze spowrotem do podatkow ale panu juz nadplaconego honorarjum nie zwroca.

Odpowiedz do tematu