Przesunięty przez: Gochna H Pią Lis 20, 2009 12:55 pm |
Co jest za darmo? |
Autor |
Wiadomość |
zbyszek01
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lis 19, 2009 9:00 pm Co jest za darmo?
|
|
|
Kazdy by chcial poradnictwo za darmo. Gdzie jest granica? |
|
|
|
|
suska
Mega gaduła Sex, rock and thea!

Pomogła: 34 razy Wiek: 36 Dołączyła: 24 Lut 2009 Posty: 2458 Skąd: Zoetermeer
|
Wysłany: Czw Lis 19, 2009 9:17 pm
|
|
|
Moglbys sprecyzowac, nie wiem czego dotyczy Twoje pytanie? |
|
|
|
|
zbyszek01
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lis 19, 2009 9:57 pm
|
|
|
Widze tyle pytan o np. podatkach, pomocy na to i cos innego. Chetnie pomagam ale sie sam siebie pytam gdzie jest granica? Co o tym myslisz? |
|
|
|
|
doronio
Super gaduła ->OPOLE.ZWM<-

Pomógł: 10 razy Wiek: 39 Dołączył: 04 Wrz 2007 Posty: 347 Skąd: Amsterdam/Opole
|
Wysłany: Czw Lis 19, 2009 10:05 pm
|
|
|
hahaha no zabiło mnie to typowy Polak, za wszystko by pobierał opłaty forum jest po to by pomagać rodakom, doradzić, porozmawiać hehe dzieki za poprawienie humoru na dobry sen |
_________________ Pomóż
http://www.poomoc.pl |
|
|
|
|
zbyszek01
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lis 19, 2009 10:12 pm
|
|
|
mam humor , a ja myslame ze tylko tutaj za wszystko sie placi.
[ Dodano: Czw Lis 19, 2009 10:14 pm ]
ogolnie mowac mozna przez internet dzuo pomoc, ale ja sie tak pytam gdzie jaest granica? |
|
|
|
|
MrRoger
Nieśmiały użytkownik Serwisant PC ;-)

|
Wysłany: Czw Lis 19, 2009 10:15 pm
|
|
|
zbyszek01 napisał/a: | Widze tyle pytan o np. podatkach, pomocy na to i cos innego. Chetnie pomagam ale sie sam siebie pytam gdzie jest granica? Co o tym myslisz? |
Mysle, ze jesli chcesz pomagac to pomagasz i dajesz z siebie 100% (na forum). Jesli nie chcesz pomagac to nie czytasz danego dzialu...
A co do:
Cytat: | Chetnie pomagam ale sie sam siebie pytam gdzie jest granica? |
Sprawy niedopowiedziane (tzw. kruczki), lub wrecz wprowadzajace w blad sa gorsze niz brak pomocy - wiec ... Jak pomagasz to pomagaj, nie chcesz pomagac to nie czytaj forum...
Tutaj wszystko jest za free.
edytowalem literowke, a dokladniej przedrostek "nie" |
_________________ Jak usunąć przypomnienie o aktualizacji do Windows 10 w Windows 7 i Windows 8 |
Ostatnio zmieniony przez MrRoger Czw Lis 19, 2009 10:20 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
zbyszek01
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lis 19, 2009 10:20 pm
|
|
|
Mnie chodzi o to, ze z jednej strony chce pomoc, ale jak to z duzo czau mnie kosztuje, to moze nie pomagac? Tu sie nie pojawiac albo to robic komercjalnie? |
|
|
|
|
jedrzej2225
Mega gaduła
Pomógł: 13 razy Dołączył: 04 Lis 2007 Posty: 1147 Skąd: Purmerend
|
Wysłany: Czw Lis 19, 2009 10:26 pm
|
|
|
zbyszek01 napisał/a: | Mnie chodzi o to, ze z jednej strony chce pomoc, ale jak to z duzo czau mnie kosztuje, to moze nie pomagac? Tu sie nie pojawiac albo to robic komercjalnie? | Pewnie że możesz,ale to chyba poza forum. |
|
|
|
|
MrRoger
Nieśmiały użytkownik Serwisant PC ;-)

|
Wysłany: Czw Lis 19, 2009 10:28 pm
|
|
|
zbyszek01 napisał/a: | Mnie chodzi o to, ze z jednej strony chce pomoc, ale jak to z duzo czau mnie kosztuje, to moze nie pomagac? Tu sie nie pojawiac albo to robic komercjalnie? |
na forach czy grupach tematycznych (informatyka) pomagam tylko wtedy jak mam czas. Nie zastanawiam sie wtedy czy pomagac czy nie... Jesli moge czyt. znam rozwiazanie to pisze. Jak pracuje, poswiecam czas na wypoczynek lub poprostu zwyczajnie nie chce mi sie to nie pomagam - ale zawsze 100% nie wazne w ktora strone...
Nie boj sie- jesli nawet nauczysz kogos rozliczac sie z podatku poprzez forum to i tak zostana tacy (np. ja) ktorzy wola zaplacic 25e znajomemu i wiedziec, ze na 100% wysztko im ladnie wypelni... Niz pozniej tlumaczyc sie w belastingu, z proby domniewanego oszustwa. |
_________________ Jak usunąć przypomnienie o aktualizacji do Windows 10 w Windows 7 i Windows 8 |
|
|
|
|
lusia0101
Gaduła nad gadułami :-) UWAGA! Dyslektyk!

Pomogła: 6 razy Wiek: 42 Dołączyła: 17 Lut 2009 Posty: 500 Skąd: Drenthe
|
Wysłany: Czw Lis 19, 2009 10:41 pm
|
|
|
Krotko odpowiadam na pytanie w temacie: za darmo to mozna po pysku dostac. dziekuje. |
_________________ Pomagam w miare mozliwosci |
|
|
|
|
sylwia_lelystad
Gaduła nad gadułami :-) zajeta..xD

Pomogła: 13 razy Wiek: 34 Dołączyła: 10 Wrz 2009 Posty: 826 Skąd: Lelystad schiphol
|
Wysłany: Czw Lis 19, 2009 10:56 pm
|
|
|
Nie wiem co chciales uzyskac przez zalozenie tego tematu ? Mamy z taca chodzic i zbierac za Twoja pomoc ? Czy korone uszyc ?
P.S. Jest mase ludzi, ktorzy, pewna jestem, pomagaja wiecej od Ciebie i w zyciu by nie wpadli zeby zalozyc ten temat.
|
_________________ ...stoję, nic więcej i nic mniej niż człowiek
z każdą wadą i zaletą gotowa konsekwencje ponieść... |
|
|
|
|
Jagoda97
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 14 razy Dołączyła: 04 Gru 2008 Posty: 802
|
Wysłany: Czw Lis 19, 2009 11:08 pm
|
|
|
lusia0101 napisał/a: | Krotko odpowiadam na pytanie w temacie: za darmo to mozna po pysku dostac. dziekuje. |
A ja slyszalam, ze za darmo to nawet po pysku sie nie dostaje |
|
|
|
|
lusia0101
Gaduła nad gadułami :-) UWAGA! Dyslektyk!

Pomogła: 6 razy Wiek: 42 Dołączyła: 17 Lut 2009 Posty: 500 Skąd: Drenthe
|
Wysłany: Czw Lis 19, 2009 11:13 pm
|
|
|
a moj kolega tydzien temu dostal za darmo ot tak od jakies karka na starym rynku. wiec sie z teoria twoja Jagodko nie zgadzam |
_________________ Pomagam w miare mozliwosci |
|
|
|
|
zbyszek01
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lis 19, 2009 11:21 pm
|
|
|
Moze to kontrowesyjny temat, jak dalego idzie moja milosc do blizniego. Czesto sie spotkalem z fajnymi ktorym pomoglem, ale za czest mnie zoatawili na lodzie. |
|
|
|
|
sylwia_lelystad
Gaduła nad gadułami :-) zajeta..xD

Pomogła: 13 razy Wiek: 34 Dołączyła: 10 Wrz 2009 Posty: 826 Skąd: Lelystad schiphol
|
Wysłany: Czw Lis 19, 2009 11:25 pm
|
|
|
To fakt, ale forum ja np. traktuje inaczej. Ja sama duzo sie tu ucze.
Jak ktos do mnie przychodzi to zawsze biore jakies 5- 10 euro za napisanie jakiego listu albo zadzwonienie. Dlaczego nie za darmo ? Bo pozniej jak ci potrzeba to oni sie duuuupa odwracaja a Ty wsciekla sama na siebie. Za dobrze to znam.
Wszyscy sie przyzwyczaili ze tak sobie dorabiam, i nie maja z tym klopotu. Szczegolnie ze 5-10 euro to dla nich nic a maja z glowy problem.
Forum traktuje inaczej moze dlatego ze nie patrze tak bardzo na nicki ( chyba ze jest ktos na forum juz dosyc dlugo). Jednemu cos tam napisze, a zaraz ja rozpoczne temat i ktos inny napisze mi. Koleczko.
|
_________________ ...stoję, nic więcej i nic mniej niż człowiek
z każdą wadą i zaletą gotowa konsekwencje ponieść... |
|
|
|
|
|