Wiek: 43 Dołączyła: 11 Maj 2008 Posty: 23 Skąd: Den Haag - Rotterdam
Wysłany: Pią Lis 20, 2009 10:32 am polska firma w nl
witam
nie wiem czy mój post jest w odpowiednim dziale( jeśli nie proszę o przeniesienie)
Mąż mna firme w pl ( grafika komputerowa, projektowanie stron www) ma zamiar wyjechac do nl - moje pytanie:
- czy musi zamknac firme w pl i na nowo otworzyc firme w nl np. ze względu na możliwosc wystawienia faktur po holendersku?
- czy może zostac tak jak jest? w końcu jesteśmy w uni?
- gdzie wowczas powinien sie rozliczyc?
Wysłany: Pią Lis 20, 2009 3:13 pm Re: polska firma w nl
agnieszka_27 napisał/a:
witam
nie wiem czy mój post jest w odpowiednim dziale( jeśli nie proszę o przeniesienie)
Mąż mna firme w pl ( grafika komputerowa, projektowanie stron www) ma zamiar wyjechac do nl - moje pytanie:
- czy musi zamknac firme w pl i na nowo otworzyc firme w nl np. ze względu na możliwosc wystawienia faktur po holendersku?
- czy może zostac tak jak jest? w końcu jesteśmy w uni?
- gdzie wowczas powinien sie rozliczyc?
Ja pracowałem w Holandii i miałem działalność gospodarczą (firmę) zarejestrowaną i otworzoną w Polsce i nigdy nie było żadnych problemów tak jak mówiłaś jesteśmy w uni płacisz w Polsce ZUS i odprowadzasz podatek i jest ok a nawet lepiej bo w Niderlandach jest tak że wszystkie opłaty są o wiele większe niż w Polsce u nas się bardziej opłaca.
_________________ Administrator nie jest tylko od usuwania postów Powinien służyć pomocą ^^