Ciekawy artykul |
Autor |
Wiadomość |
PapaSmerf82
Nieśmiały użytkownik Szukam Smerfetki:)
|
Wysłany: Pon Paź 26, 2009 9:07 pm
|
|
|
M4CIN napisales ze: Co mnie najbardziej wkurza - przyjedzie gornik czy stoczniowec zrobi burde, spali troche opon i dostanie podwyzke z pieniedzy podatnika... I ja tych gornikow popieram. A dlaczego ?Otoz najpierw zadaj pytanie zwyklemu gornikowi ile ma wyplaty na miesiac za tak ciezka prace na dole a pozniej mozesz porownac "sredni zarobek brutto " jaki podawany jest do publicznych wiadomosci.Naprawde wtedy ci sie oczy otworza .Zreszta tak jest praktycznie z kazdym zawodem.
A rzad polski to i tak zawsze bedzie pchal do siebie nie patrzac na to kogo wybierzemy w wyborach. |
_________________ Nikogo nie obchodzi juz rasa,naród,ojczyzna Gdzie są teraz tamci ludzie co za Polske przelali swa krew... http://change.menelgame.pl/change_please/3940317/ |
|
|
|
|
bellissima
Poczatkujacy

Wiek: 41 Dołączyła: 09 Lis 2009 Posty: 11 Skąd: Rotterdam
|
Wysłany: Pią Lis 20, 2009 3:34 pm
|
|
|
PapaSmerf82 wydaje mi się że trochę przesadzasz. Ja mam wujka górnika, nie wiem ile dokładnie zarabia, ale mogę naświetlić trochę jego sytuację: ciocia nie pracuje, mają czwórkę dzieci, piękny dom, dwa średniej klasy samochody, żyją na całkiem niezłym poziomie.
Więc myślę że przykład górnika nie jest najlepszym żeby opisać 'tą tragiczną sytuację w Polsce'.
Nie bez powodu mówi się o Polakach że lubią narzekać i mają tendencje do przesady.. |
Ostatnio zmieniony przez bellissima Pią Lis 20, 2009 3:36 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
suska
Mega gaduła Sex, rock and thea!

Pomogła: 34 razy Wiek: 36 Dołączyła: 24 Lut 2009 Posty: 2458 Skąd: Zoetermeer
|
Wysłany: Pią Lis 20, 2009 3:48 pm
|
|
|
to on chyba tam zloto kopie... |
|
|
|
|
bellissima
Poczatkujacy

Wiek: 41 Dołączyła: 09 Lis 2009 Posty: 11 Skąd: Rotterdam
|
Wysłany: Pią Lis 20, 2009 3:57 pm
|
|
|
nie nie złoto, węgiel
muszę jeszcze dodać, że dwójka dzieci studiuje, w większości za pieniądze ojca uuuu..
co ty na to? |
Ostatnio zmieniony przez bellissima Pią Lis 20, 2009 4:08 pm, w całości zmieniany 4 razy |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Pią Lis 20, 2009 4:05 pm
|
|
|
PapaSmerf82 napisał/a: | M4CIN napisales ze: Co mnie najbardziej wkurza - przyjedzie gornik czy stoczniowec zrobi burde, spali troche opon i dostanie podwyzke z pieniedzy podatnika... I ja tych gornikow popieram. A dlaczego ?Otoz najpierw zadaj pytanie zwyklemu gornikowi ile ma wyplaty na miesiac za tak ciezka prace na dole a pozniej mozesz porownac "sredni zarobek brutto " jaki podawany jest do publicznych wiadomosci.Naprawde wtedy ci sie oczy otworza .Zreszta tak jest praktycznie z kazdym zawodem.
A rzad polski to i tak zawsze bedzie pchal do siebie nie patrzac na to kogo wybierzemy w wyborach. |
Przepraszam bardzo. Ktos tego gornika zmusza do pracy na dole? Jak mu tak tam zle i ciezko to niech sobie znajdzie inna prace.
Zobacz na ile rentowne sa kopalnie... |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze

Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Pią Lis 20, 2009 4:22 pm
|
|
|
kopalnie nie sa rentowne, ale nie dlatego, ze gornicy cos zle robia, czy nie ma zbytu na wegiel. zobacz jak rozbudowana jest cala administracja i gdzie faktycznie gina pieniadze.
bellissima, a co robi ten wujek-gornik? bo jakos nie chce mi sie wierzyc, ze jest takim zwyklym gornikiem. |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)

Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
Wysłany: Sob Lis 21, 2009 12:58 am
|
|
|
sztygar ?? |
_________________ Umiesz liczyć? Licz na siebie |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze

Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Sob Lis 21, 2009 12:08 pm
|
|
|
agastepa13, sztygar to stanowisko kierownicze, wiec dlatego lepiej platne. ale w odroznieniu od zwyklych firm i kierownikow, na kopalni jest o wiele wieksza odpowiedzialnosc za podwladnych. |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
|