NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
kradziez pieniedzy !!
Autor Wiadomość
joanna6100 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Lis 14, 2009 10:35 pm   kradziez pieniedzy !!

skradziono mi pieniadze z konta banku abn amro , ktos kopiowal karty i poslugiwal sie nimi w angli czy bank odda mi moje pieniadze dodam ze nie jestem odosobnionym przypadkiem .

suska 
Mega gaduła
Sex, rock and thea!

Pomogła: 34 razy
Wysłany: Sob Lis 14, 2009 11:33 pm   

A jestes to w stanie udowodnic?

Pierwsze co to udalabym sie na policje i do swojego banku w clu wyasnienia sytuacji, uzykania jak najwiekszej ilosci informacji (gdzie, kiedy, ile zostalo wybrane- na papierze jesli mozna). Nie wiem czy to cos da, ale zawsze lepiej miec niz nie miec.

Witch01 
Mega gaduła
Witch

Pomogła: 57 razy
Wysłany: Sob Lis 14, 2009 11:45 pm   

Tak jak pisze Suska jak najszybciej skontaktuj sie z bankiem.
Ponoc bank wyplaca szkode, wiecej na ten temat tutaj:

http://financieel.infonu....s-gestolen.html

nikala 
Nieśmiały użytkownik
:)

Wysłany: Pią Lis 20, 2009 4:55 pm   

... Mi rok temu też skradziono dokumenty a w nim karty do bankomatu :( ((
Niewiem jakim cudem ale udało się temu komuś rozszyfrowac pin !!!!! I wyciągnąc kase ... Mój błąd ... nie zauważyłam kradzieży odrazu ... dopiero na drugi dzień.... jak był mi potrzebny dowód osobisty .... zaraz pobobiegłam do banku poblokowac wszystko niestety za puźno ... jak sie okazało ... ale z tamtąd na policje ... zgłosić wszystko.
Masakra jakaś .... nie wierzyłam że tak można odszyfrować czyjeś piny .....dopuki nie poczulam tego na własnej skurze. Że niektórym nie pujdą do pracy .... tylko żerują na czyimś nieszczęściu !!!!
Współczuje :027:

ghambit 
Gaduła

Wysłany: Pon Lis 23, 2009 5:29 pm   

nikala napisał/a:
... Mi rok temu też skradziono dokumenty a w nim karty do bankomatu :( ((
Niewiem jakim cudem ale udało się temu komuś rozszyfrowac pin !!!!! I wyciągnąc kase ... Mój błąd ... nie zauważyłam kradzieży odrazu ... dopiero na drugi dzień.... jak był mi potrzebny dowód osobisty .... zaraz pobobiegłam do banku poblokowac wszystko niestety za puźno ... jak sie okazało ... ale z tamtąd na policje ... zgłosić wszystko.
Masakra jakaś .... nie wierzyłam że tak można odszyfrować czyjeś piny .....dopuki nie poczulam tego na własnej skurze. Że niektórym nie pujdą do pracy .... tylko żerują na czyimś nieszczęściu !!!!
Współczuje :027:

Pinów nie można 'rozszyfrować' gdyż nie znajdują się one na karcie ale w jednej z najbezpieczniejszych baz danych banków, gdy wprowadzasz kartę bankomat czyta jej numer seryjny, prosi Cię o PIN po chwili łączy się z bazą danych w serwerach danego banku, i porównuje czy numer seryjny karty pasuje do PINu który podałaś. Więc jestem pewien że miałaś ten pin gdzieś zapisany na karcie, lub w portfelu. Zgadnięcie PINu raczej wydaje się mało prawdopodobne ze względu na mnogość możliwości, a próby jedynie trzy.

A co do tematu to proponuje najpierw sprawdzić czy klawiatura na której wpisujemy PIN nie wystaje za bardzo poza kontur bankomatu, jeżeli tak spróbujcie ją wyciągnąć, jeżeli odchodzi to zalecałbym wybranie innego bankomatu, jeżeli nie to zasłonięciem jedną ręką wprowadzanego PINu rozwiązuje cześć problemów. To samo dotyczy wejścia na karty, zazwyczaj na monitorach bankomatów jest pokazane jak wygląda oryginalne urządzenie, jeżeli te co widzisz jest inne, zmień bankomat, powiadom bank.
Ostatnio zmieniony przez ghambit Pon Lis 23, 2009 5:30 pm, w całości zmieniany 1 raz  

nikala 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Pon Lis 23, 2009 10:34 pm   

ghambit nie mam paru lat żeby taki numer ( pin ) zapisywać gdzie kolwiek ... no błagam przeciesz to logiczne ... nie jestem jakaś nie mądra !!!! Jestem pewna iż pin nie był zapisany !!! :026:

ewcia.pol 
Mega gaduła

Pomogła: 15 razy
Wysłany: Pon Lis 23, 2009 10:41 pm   

nikala: czesto zlodzieje wpisuja date urodzenia badz rok bo wiedza,ze ludzie czesto takowe maja za pin

symeks 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Lis 23, 2009 11:04 pm   

nikala napisał/a:
ghambit nie mam paru lat żeby taki numer ( pin ) zapisywać gdzie kolwiek ... no błagam przeciesz to logiczne ... nie jestem jakaś nie mądra !!!! Jestem pewna iż pin nie był zapisany !!! :026:

@nikala

wg mnie @ghambit podal najbardziej logiczny i prawdopodobny ciag wydarzen, co nie znaczy ze w tym wypadku prawdziwy.

pzdr
Ostatnio zmieniony przez symeks Pon Lis 23, 2009 11:05 pm, w całości zmieniany 1 raz  

nikala 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Wto Lis 24, 2009 8:23 am   

ewcia.pol być może że masz racje .... złodzoej zawzse ma jakiś sposób ... ale wiem że pin nie był zapisany :026: ... i ok rozumiem że ktoś mugł pomyśleć ( głupia baba zapisała sobie pewnie gdzieś pin a teraz zwala na złodzieja ) nie nie zapisałam .... ale to an tyle.
Nie życzę nikomu tego co sie przydarzylo mnie i joanna6100 nie dosyć że sama kradzież jest problemem to jeszcze żeby wszystko w sprawie załatwić :(
Pozdrawiam :026:

misiaM 
Poczatkujacy
misia

Wysłany: Wto Sie 10, 2010 10:57 am   Re: kradziez pieniedzy !!

Mi równiez skradziono pieniadze z konta abn amro jakies 6 tys euro i nie wiem co mam teraz z tym zrobic. jestem załamana. Pomózcie

[quote="joanna6100"]skradziono mi pieniadze z konta banku abn amro , ktos kopiowal karty i poslugiwal sie nimi w angli czy bank odda mi moje pieniadze dodam ze nie jestem odosobnionym przypadkiem .[/quote]

jso 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Wto Sie 10, 2010 1:56 pm   

W przypadku udowodnienia, kiedy to zabezpieczenia banku zawiodły, to bank oddaje pieniądze, aby nie tracić wiarygodności.

Czasami można płacić kartą bez pinu - wymagany jest tylko podpis.

Odpowiedz do tematu