Przesunięty przez: Gochna H Pią Lis 20, 2009 12:55 pm |
Co jest za darmo? |
Autor |
Wiadomość |
mikka
Gaduła Fire, walk with me!
Pomógł: 5 razy Wiek: 41 Dołączył: 02 Lis 2009 Posty: 173 Skąd: Tilburg
|
Wysłany: Czw Lis 19, 2009 11:42 pm
|
|
|
Czy autorowi tematu chodzi o to, że poświęca innym cały swój wolny czas i nic z tego nie ma (ani pieniędzy, ani odwzajemnionej przysługi)? Jeśli komuś zależy na zysku (za pomoc) to zakłada własną firmę, a jeśli nie to udziela się na forum (ewentualnie wybiera rozwiązanie pośrednie - stowarzyszenie/fundację/itp). Tak jak już ktoś napisał - być może najlepszym rozwiązaniem jest pomaganie w zależności od nastroju/czasu/możliwości? Lub chociaż ustalić granice, np. mogę wytłumaczyć o co chodzi w wypełnieniu formularza, ale formularz należy samemu uzupełnić?
W przyrodzie nic nie ginie. Gdy czegoś nie wiem to pytam tutaj na forum, a gdy znam odpowiedź na inne pytania to odpowiadam, więc myślę że bilans zysków-strat i tak się wyrówna |
Ostatnio zmieniony przez mikka Czw Lis 19, 2009 11:44 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Witch01
Mega gaduła Witch

Pomogła: 57 razy Dołączyła: 14 Mar 2008 Posty: 1196
|
Wysłany: Pią Lis 20, 2009 9:39 am Re: Co jest za darmo?
|
|
|
zbyszek01 napisał/a: | Kazdy by chcial poradnictwo za darmo. Gdzie jest granica? |
Tam, gdzie sobie ja wyznaczysz, a jesli czujesz sie wykorzystywany to jest to niestety tylko i wylacznie Twoja wina. |
|
|
|
|
Piotrsko
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Lis 20, 2009 9:00 pm
|
|
|
lusia0101 napisał/a: | Krotko odpowiadam na pytanie w temacie: za darmo to mozna po pysku dostac. dziekuje. | Nie zgadzam się z tym na to też trzeba zasłużyć |
|
|
|
|
aknairam
Gaduła nad gadułami :-) mari(an)ka

Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Wrz 2008 Posty: 409 Skąd: śląskie
|
Wysłany: Pią Lis 20, 2009 10:39 pm
|
|
|
Zgadzam sie z Witch -granice wyznaczasz sobe sam .Ty najlepiej wiesz ile chcesz pomoc bezinteresownie ,tu na forum ,a ile w godzinach pracy i za wyznaczoną cenę . |
|
|
|
|
|