instytut chorob tropikalnych w Rotteramie |
Autor |
Wiadomość |
agie
Poczatkujacy

Wiek: 45 Dołączyła: 10 Lis 2008 Posty: 47 Skąd: Rotterdam
|
Wysłany: Sob Lis 21, 2009 9:10 pm instytut chorob tropikalnych w Rotteramie
|
|
|
hej, jak w temacie, nie wiem czy cos takiego istnieje w ogole w Rotterdami otoz chodzi mi o porady w sprawie zaszczepienia sie do krajow tropikalnych, czy ktos wie moze gdzie takie informacje mozna uzyskac w Rotteramie?>? z gory dzieki |
|
|
|
|
alicja2911
PRZYJACIEL FORUM

Pomogła: 29 razy Dołączyła: 11 Gru 2006 Posty: 390
|
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Sob Lis 21, 2009 10:20 pm
|
|
|
moj szwagier jak wyjezdzal do Tajwanu to poszedl do lekarza rodzinnego... i od niego uzyskal informacje...
adresy w Rotterdamie... http://www.gezondopreis.n...laats=ROTTERDAM |
Ostatnio zmieniony przez Duuvelke Sob Lis 21, 2009 10:22 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
ghambit
Gaduła
|
Wysłany: Pon Lis 23, 2009 5:19 pm
|
|
|
Ja lecąc na Filipiny szczepiłem się w GGD w Heemskerk, ważne jest abyś otrzymała książeczkę szczepień bo słyszałem że bez niej mogą Cię zawrócić. To jakie szczepienia będziesz potrzebować, dowiesz się na miejscu, mnie Pani doktor pytała się o kraj docelowy prowincję. Dostałem łącznie 5 szczepień w jeden dzień na drugi pojechałem do pracy i już o własnych siłach z niej nie wróciłem, więc radze po większej ilości szczepień wziąsc sobie dzień wolnego.
Jeżeli masz wyższe ubezpieczenie możesz dostać zwrot kosztów szczepienia, w moim wypadku było to 150€ więc nie jest tak źle, będziesz potrzebowała rachunku (ja dostałem fakturę).
Więcej informacji znajdziesz też tutaj łącznie z cenami:
http://www.gezond.amsterd...eriod-and-costs
Pozdrawiam |
|
|
|
|
agie
Poczatkujacy

Wiek: 45 Dołączyła: 10 Lis 2008 Posty: 47 Skąd: Rotterdam
|
Wysłany: Pon Lis 23, 2009 10:54 pm
|
|
|
dzieki wszystkim za info, w tym tyg zglosze sie najpierw do lekarza pierwszego kontaktu
ghambit juz raz bylam w amer lac i teraz wybieram sie do Tajlandi albo na Kube i wtedy jak lecialam dostalam dwa lata temu szczepionke revaxis ktora jest laczna na tetanus+polio+diphteria i z tego co wyczytalam to ona jest wazna do 10lat?? i mialam jeszcze hepatyrix na hepatitis A+typhoid i zaplacilam za calosc jakies 20funtow w uk a tu z tego co widze to straaaasznie drogie?alc |
|
|
|
|
ghambit
Gaduła
|
Wysłany: Pon Lis 23, 2009 11:10 pm
|
|
|
Faktycznie sporo to kosztuję tutaj, jestem pewien ze cześć z twoich szczepień będzie ważna, więc na pewno wystarczy jak dostaniesz te brakujące i mniej zapłacisz za całość. Pozostaje mi życzyć udanego wypoczynku |
|
|
|
|
|