NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
reklama z polakami na national geographik nl
Autor Wiadomość
oklat 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Lis 20, 2009 10:41 pm   reklama z polakami na national geographik nl

Czy nie przeszkadza wam umieszczenie w niej rodakuw .? :021:

m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Pią Lis 20, 2009 10:57 pm   

Ktorej reklamie?
Bo jest reklama programu z polskim pilotem mysliwca

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem

"I kto wie... może kiedyś znajdziemy zastosowania dla komputera
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym?
Bill Machrone, 1991-09-24

oklat 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Lis 20, 2009 11:10 pm   

Dotyczy Polakow w magzyne z pomidorami.

suska 
Mega gaduła
Sex, rock and thea!

Pomogła: 34 razy
Wysłany: Sob Lis 21, 2009 12:18 am   

ta widzialam... no mam mieszane uczucia.

doronio 
Super gaduła
->OPOLE.ZWM<-

Wysłany: Sob Lis 21, 2009 12:40 am   Reklama, jak inna, nic nadzwyczajnego, akurat ja nie mam nic

Reklama, jak inna, nic nadzwyczajnego, akurat ja nie mam nic przeciwko do obnażania, przerysowywania naszych cech. To na świecie jest i będzie i trzeba się z tym pogodzić, a nie walczyć, zresztą co my powiemy na temat kawałów o szkotach, o "żabojadach" itp :) winniśmy wszystko brać z przymrużeniem oka, oczywiście do pewnych granic etyki.
Bo czy np. niedawny holenderski klip o "polakach w busie" pokazywał coś, czego nie znamy z autopsji ;) ))).
Pozdrawiam :038:
Ostatnio zmieniony przez doronio Sob Lis 21, 2009 12:41 am, w całości zmieniany 1 raz  

YoFeTa 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Lis 23, 2009 4:17 am   Reklama

A tak wogóle to o co chodzi w tej reklamie?
Widziałam ją ale nie wiem co oni chcą "zarekalmowac"

m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Pon Lis 23, 2009 9:16 am   

Jesli chodzi o reklame gdzie jakis koles gada cos do dwoch polakow (przy pomidroach?)

To jest to reklama wojska holenderskiego i pokazuje ze owy holender do wojska sie nie nadaje bo nie potrafi sie dogadac w jezyku innym niz holenderski i tylko krzyczy na ludzi.

Jest duuuuzo tego typu (reklama wojska) reklam na chyba wszystkich kanalach TV.

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem

MiniSmurfin 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 40 razy
Wysłany: Pon Lis 23, 2009 3:01 pm   

Ma ktos moze linka, nie widzialam jeszcze zadnej reklamy z Polakami :082:

aga910 
Gaduła

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Pon Lis 23, 2009 3:23 pm   

http://www.youtube.com/watch?v=OzedrqIdiVI

Prosze bardzo

suska 
Mega gaduła
Sex, rock and thea!

Pomogła: 34 razy
Wysłany: Pon Lis 23, 2009 3:52 pm   

Sam pomysl nie jest zly, mnie sie tam tylko nie podoba sposob przedstawienia tych Polakow, jakby nie bylo, to nie kazdy Polak wyglada jak typowy kibol (tym w reklamie to tylko bejsbola brakuje :P ). Troche zbyt stereotypowo ;)

m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Pon Lis 23, 2009 4:38 pm   

Takich spotow jest kilkadziesiat...

doronio 
Super gaduła
->OPOLE.ZWM<-

Wysłany: Pon Lis 23, 2009 4:56 pm   

suska napisał/a:
Troche zbyt stereotypowo ;)

Typowa satyra :)

aga910 
Gaduła

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Pon Lis 23, 2009 5:33 pm   

Pewnie ze satyra bo jaki przekaz miala by reklama gdyby Holender pod krawatem nie mogl dogadac sie z Polakiem pod krawatem? Caly zamysl jest taki ze skoro czlowieku nie umiesz kierowac ludzmi na takim poziomie to nie pchaj sie do wojska :)
A tak na powaznie to sporo Polakow (mezczyzn) wlasnie tak wyglada. Panowie w srednim wieku maja wasy a mlodsi u fryzjera maja jedna prosbe "gora 2 dol jedynka" :D Jedynie dresiki mogli mniej obciachowe wybrac ... niby Holender tez w dresiku ale nie "kreszu".
W polskich reklamach np Szkoci zawsze beda w kitlach biegac a Rosjanie w czapkach uszankach ... nie ma co sie obrazac :)
Polecam inne reklamy z tematu ...mnie rozwala kolega od pizzy :) Nasze chlopaki moze i wygladaja jak kibole ale przynajmniej przy tych pomidorach pracuja :D

MiniSmurfin 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 40 razy
Wysłany: Pon Lis 23, 2009 7:40 pm   Re: reklama z polakami na national geographik nl

oklat napisał/a:
Czy nie przeszkadza wam umieszczenie w niej rodakuw .? :021:

Nie przeszkadza :043:

aga910, Dzieki za linka .

piet 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Lis 23, 2009 10:59 pm   Re: reklama z polakami na national geographik nl

Witam,widzisz nie zauważyłem że ktoś już dużo wcześniej poruszył ten temat,jednak bzdurą jest nie reagować NA TEGO TYPU REKLAMĘ!!Mieszkam w NL o wiele dłużej niż 2 x 5 lat i wiecie co im dłużej,tym bardziej zaczyna mnie mierzić nastawienie holendrów do polaków!Ostatnimi czasy coraz częściej i coraz ostrzej te "puste" ograniczone "stworzonka" pozwalają sobie na zbyt cięty niekrytykowany niestety przez NAS humor a nawet rzec by można wprost chamskie wyśmiewanie się z naszego polskiego pochodzenia zachowanie.RTL 5 na przykład z uwielbieniem zapodaje reklamę w której 3-ech "rodaków"(pochodzenia wiadomego) niby nie rozumie co wyraznie słychać w języku polskim... co znaczy /ułożyć skrzynkę z pomidorami na palecie/- w wolnym tłumaczeniu, ale nie w tym rzecz.Problem jest w tym że nikt z tym nic nie robi.Dlaczego zamiast polaków nie stoi trzech turków albo marokańców??-Respekt??hmm-ciekawe dlaczego!!??.Ludzie jeśli będziemy obojętni wobec tego typu historii debile zaczną robić z nas idiotów a to droga do nikąd...,być może uraziłem kogoś ciętym tekstem ale rozglądnijcie się dookoła,codziennie prasa radio a teraz nawet już TV bezkarnie w żywe oczy wyśmiewa się z naszego pochodzenia!Nie jestem żadnym nacjonalistą i daleko mi od tego ale nie pozwólmy z siebie robić idiotów głupszym od nas samych.Dodam że list do RTL 5 jest w trakcie korekty gramatycznej i zostanie wysłany z grozbą przesłania na drogę sądową!Pozdrawiam ceniących swoje jestestwo!!

[ Dodano: Wto Lis 24, 2009 12:10 am ]
[quote="doronio"] ;-doronio, słusznie zauważyłaś historyjkę z klipem ale jak widzisz już owego klipu niema,a to dlatego że wiele osób zareagowało na ten klip unosząc się dumą!Masz rację przyznaje co do autopsji ,jednak nie "każdemu psu Burek" więc odrobinę szacunku dla tych którzy za krzyk w swoją stronę adykwatnie do tego reagują jeśli wiesz co mam na myśli. :021: Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu