NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
reklama z polakami na national geographik nl
Autor Wiadomość
aga910 
Gaduła

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Wto Lis 24, 2009 12:01 pm   

piet - Ty chyba nie do konca zrozumiales ta reklame i jej przeslanie ... wybrano Polakow bo jest ich tu duzo (glownie pracownicy sezonowi - stad te pomidorki). Od pracownikow sezonowych nikt jezyka wymagac nie bedzie bo go znac nie musza. Gdyby musieli to kazdy wyjezdzajacy na 2-3 miesiace w roku na saksy do roznych krajow bylby poliglota. Nie mozna bylo uzyc Marokanczykow, Turkow czy Chinczykow bo oni maja tu OBOWIAZEK skonczenia imburgencursus wiec by chlopine holenderskiego zrozumieli. Reklama pokazuje niekompetencje Holendra ktory nie ma za grosz talentu do tlumaczenia czegokolwiek komukolwiek i dlatego nie nadaje sie do wojska, a nie jest wysmiewaniem sie z Polakow. A tak na marginesie przeciez chlopaki z reklamy zagrali w niej dobrowolnie ... nie znasz ich, moze mowia po holendersku lepiej niz Ty? :)

Minismurfin - prosze bardzo :)
Ostatnio zmieniony przez aga910 Wto Lis 24, 2009 12:04 pm, w całości zmieniany 1 raz  

suska 
Mega gaduła
Sex, rock and thea!

Pomogła: 34 razy
Wysłany: Wto Lis 24, 2009 2:55 pm   

aga910, a Ty myslisz, ze kazdy Holender ogladajac ta reklame wezmie kratke i dlugpis i zrobi taka analize jak Ty?

m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Wto Lis 24, 2009 4:07 pm   

Ja nawet nie zauwzylem ze to polacy... Gdyby nie forum to nawet bym nie domyslil sie..

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem

"I kto wie... może kiedyś znajdziemy zastosowania dla komputera
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym?
Bill Machrone, 1991-09-24

martaa84 
Gaduła
pozdrawiam marta

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Wto Lis 24, 2009 5:16 pm   

m4rcinjak bys nie zauwazyl jak oni mowia po polsku<szok>heee

baileys 
MODERATOR
baileys

Pomogła: 83 razy
Wysłany: Wto Lis 24, 2009 5:55 pm   

alez ta reklama nie ma co sie goraczkowac. To taka sama rekalam jak kazda inna. W wielu innych rekalamach wystepuja tez inne narodowosci i z nich tez robia sobie siupki. Bo kazdy narod ma swoje slabe strony i wlasnie te slabosci wykozystuja firmy robiace reklamowki.
A tak zeby kazdy sie tak goraczkowal ze jego rodacy sa w rekalamie i moze nie zawsze z tej nalepszej strony to by trzeba bylo zabronic robienia reklam bo kazdy narod mial by z tym problem.

suska 
Mega gaduła
Sex, rock and thea!

Wysłany: Wto Lis 24, 2009 7:16 pm   

A jakie slabe strony Polakow Ty widzisz w tej reklamie :119: ?

baileys 
MODERATOR
baileys

Wysłany: Wto Lis 24, 2009 7:23 pm   

A np to ze nic nie rozumieja czyli brak jezyka ???
ze daja sie wykozystac . Ze wygladaja jak gbury ....
Ostatnio zmieniony przez baileys Wto Lis 24, 2009 7:25 pm, w całości zmieniany 1 raz  

suska 
Mega gaduła
Sex, rock and thea!

Wysłany: Wto Lis 24, 2009 7:49 pm   

PO czym wnosisz, ze WSZYSCY Polacy sa uposledzeni w kwestii poslugiwania sie jezykami obcymi?

Od kiedy jest to nasza cecha narodowa? Chyba mowisz o swoim pokoleniu...
Ostatnio zmieniony przez suska Wto Lis 24, 2009 7:50 pm, w całości zmieniany 1 raz  

schelte 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Lis 24, 2009 8:03 pm   

Wiecie o !Teraz to ja mam w nosie ta reklame chociaz nie przecze,ze gdy zobaczylam ja po raz pierwszy to krew mnie zalala a teraz to mi fruwa bo reklama dla nas samych jestesmy my ,tak my jestesmy reklama naszego narodu ,to jak wykonujemy nasza prace ,to jak sie zachowujemy na zewnatrz a,ze ja wykonuje swoja robote solidnie i moi klienci sa happy to jest dla mnie reklama i to najlepsza bo przekazywana z ust do ust i mysle sobie tak,ze my wszyscy jestesmy w stanie poprawic nasz wizerunek w oczach ;serow; Tylko musza byc checi(motywacja) no a czasami jej brak(niektorym) wiec my ,ta reszta musi byc podwojnie zmotywowana do poprawy wizerunku POLAKOW.Pozdrawiam!

baileys 
MODERATOR
baileys

Wysłany: Wto Lis 24, 2009 8:10 pm   

suska, wlasnie byla pokazana "twoja "generaja . Reszte zostawie bez komentatrza.

schelte 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Lis 24, 2009 8:14 pm   

A teraz poleca wiory :035:

suska 
Mega gaduła
Sex, rock and thea!

Wysłany: Wto Lis 24, 2009 8:24 pm   

To, ze 30% Polakow pracujacych w Holandii to debile, nie znaczy, ze 38mln ludzi w kraju nie zna zadnego jezyka obcego. I niestety bayleis, fakty mowia same za siebie- Twoje pokolenie nie jest specjalnie w jezykach obcych obyte- poza ruskim nikt Wam niczego do glowy nie wlal.

Koniec z mojej strony.
Ostatnio zmieniony przez suska Wto Lis 24, 2009 8:56 pm, w całości zmieniany 1 raz  

lusia0101 
Gaduła nad gadułami :-)
UWAGA! Dyslektyk!

Pomogła: 6 razy
Wysłany: Wto Lis 24, 2009 8:39 pm   apropo reklam

ja bardzo lubie reklamy ot taki reklamozerca jestem! ale sluchajcie czy ktos zauwazyl np poczatkowe reklamy ah, wiecie ten holenderski menager i mlodociany pracownik .... marokanczyk! byl byl w kilku reklamowkach zagral a potem... znikl i zastapil go ostatnio (w reklamowce tych postaci ze sniezki i 7 krasnoludkow) --- mlodociany pracownik ale juz holender.

i zastanawialam sie dlaczego? :)

a) organizacje obywateli maroka zbuntowaly sie ze ich mlodzi rodacy pokazywani sa zawsze jako pracownicy pod holendrem?
b) aktorowi skonczyl sie kontrakt i mu nie przedluzyli?
c) poklocil sie z menadzerem z reklamy i poprostu go wylali bo holender ma plecy?

moze macie inne propozycje.

co to reklamy ktora obecnie przerabiamy. nie mam nic przeciw tym 2 panom ale bylo by milo jakby mowili w jezyku specjanie wymyslonym do tej reklamy wiecie taki niezrozumialy dla nikogo miks - polsko-czesko-rosyjsko-wegiersko-slowacko-blablabla. ogolnie chodzi o tego holendra co nie porafi sie dogadac z pracownikami nie wazne jacy by nie byli :035: , nie?

YoFeTa 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Lis 25, 2009 1:08 am   Reklama

Ja tam jak ta reklame zobaczylam to sie usmiałam z tych gosci hehe smiesznie wygladaja....
Pytałam dzis w pracy holendra czy widział tą reklame i powiedział ze widział ale nie wiedział ze to sa polacy.
Wiec sie tak nie bulwersujcie bo założe sie ze tylko my polacy mamy swiadomość ze to własnie polacy sa w tej reklamie A sami przed soba musimy przyznac ze tak niestety wyglada obraz typowego polaka za granicą:( Wiec nie ma sie o co oburzac...
Moim zdaniem....

piet 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Lis 25, 2009 3:02 am   

...wiecie,chyba mylimy pojęcia.!Tak naprawde przesłanie w tej reklamie od dawna próbującej zaciągać rekrutów pod skrzydła /nl-army/mówi że jeśli zaciągniesz się do armi to tego typu sytuacje(jak z trzema polaczkami i posłuszeństwem[posłuchem]),nie będą miały miejsca.Wcześniej była z komendą dla psa /siad/ itd...geschikt,ongeschikt mówi właśnie że jesteś lub nie jesteś gotowy/a do wojska!!!!,w każdym razie jeśli skończysz sużbę będziesz odmieniony/a!Takie oto jest przesłanie reklamy i o tym niema sensu dyskutować.Na ten moment środowisko holenderskie dla/tzw.klasy średniej/próbje wykreować obraz polskiego robotnika który wygląda jak wygląda,nic nie potrafi,kradnie i chleje wóde ! No cóż ten smród niestety rówież znany z autopsji ciągnie się za nami w nieskończoność ale jak mówiłem wcześniej :!..nie każdemu psu Burek!...Nikt głośno nie krzyczy o do granic rozwiniętym kazirodztwie którego efekty są widoczne wszędzie dookoła,nikt nie wspomina o tym głośno że skąpstwem i brakiem wykształcenia wyrobili sobie markę *selfish jerks*na całym świecie.Jest jak jest i nie zamierzam tak samo ja jak wielu innych pozwolić na to żeby nawet zaczęto w tego typu massmediach jak telewizja robić ze mnie(i wszystkich) prostego robola w dresie,bo mieszkam tu wiele lat znam ich doskonale i wiem że dać palec...to pozbyć się ręki .Ludzie nie podniecajcie się holendrami to fałszywy zakłamany naród który dba tylko o własne dupsko i inna prawda nie istnieje a żeby to przykryć powstają tego typu reklamy itd itp.Pozdrawiam

[ Dodano: Sro Lis 25, 2009 4:21 am ]
aga910>>..nie w tym rzecz by spierać się o przekaz owej reklamy jednak muszę się z Tobą nie zgodzić gdyż ten sam chłopczyna ze swojego gospodarstwa wędruje do armi w której nabiera nawyków i doświadczeń taki jest jej zmysł.W polskiej tradycji byłoby mniej więcej:>> wojsko zrobi z ciebie prawdziwego mężczyznę<<Przypuszczalnie jesteś kobietą więc najwyrazniej umknął Ci ten charakterystyczny szczegół...,a czy chłopaki potrafią się porozumiewać w języku obcym lepiej niż ja ha ha ha ha, tego się raczej nie dowiemy jednak muszę nadmienić że ja się w tym kraju nim właśnie od lat posługuje :091: .Jeśli ta reklama nie miałaby nieść za sobą podtekstu nie było by tam polskiego języka w tle i chłopaków z tzw polskim *ryjem*rozpoznawalnym w środowiskach szklarnia,magazyn!!PRZYPOMNIJ SOBIE DLACZEGO ZNIKNĄŁ KLIP Z BUSEM!! :027:

Odpowiedz do tematu