Ile BPM? |
Autor |
Wiadomość |
Aga71
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lis 26, 2009 7:18 pm Ile BPM?
|
|
|
Mam Renault megane 1.5CDi sedan z 2004/2005,na polskiej rejestracji.Chciałabym tutaj zarejestrować auto bo niedawno się zameldowałam.Nie znam dobrze holenderskiego.Na stronie http://www.autoweek.nl/bpmcalculator.php gdy wypełniłam tylko górną część,wyszło mi BPM 2417e,ale gdy wypełniłam też dolną część to mam już tylko 475 do zapłaty.Którą kwotę musiałabym zapłacić? |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Czw Lis 26, 2009 7:22 pm
|
|
|
Aga71, jest juz temayt na forum o BPM.
poczytaj wszystko jest omowione w temacie.
http://forum.niedziela.nl/viewtopic.php?t=4442 |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Czw Lis 26, 2009 7:24 pm
|
|
|
W dolna tabelke wpisujesz owczesna cene nowego auta? |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
jedrzej2225
Mega gaduła
Pomógł: 13 razy Dołączył: 04 Lis 2007 Posty: 1147 Skąd: Purmerend
|
Wysłany: Czw Lis 26, 2009 7:37 pm
|
|
|
Aga 71,jest możliwość niepłacenia BPM,jeśli samochód posiadałaś w Polsce dłuższy okres,a teraz wraz z zamieszkaniem w NL samochód rejestrujesz tutaj.W tej sytuacji można potraktować samochód jako mienie przesiedleńcze,zwolnione z podatku. |
|
|
|
|
LeGolasik
Gaduła nad gadułami :-) LeGolasik
|
Wysłany: Czw Lis 26, 2009 8:21 pm
|
|
|
Mienie przesiedleńcze tylko i w wypadu jeśli auto jest jej własnością dłużej niż rok i jest zameldowana w NL krócej niż rok....
A co do BPM to lepiej przedzwonić do dounae w Rotterdamie - tam jest od tego oddział bo kalkulatory nie mówią prawdy. |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
Aga71
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lis 26, 2009 8:29 pm
|
|
|
auto kupiłam kilka dni po zameldowaniu się tutaj(b.atrakcyjna cena za auto w Polsce)
m4rcin:w dolną tabelkę wpisałam cenę jaką zapłaciłam za samochód po przeliczeniu na euro
[/b]
[ Dodano: Czw Lis 26, 2009 8:32 pm ]
baileys napisała:
Aga71, jest juz temayt na forum o BPM.
poczytaj wszystko jest omowione w temacie.
http://forum.niedziela.nl/viewtopic.php?t=4442
przeczytałam cały wątek i nie ma tam odpowiedzi na moje pytanie,a jak jesteś taka mądra i wiesz,to powinnaś odpowiedzieć i temat byłby zamknięty,inni jak widzisz mogą odpisać z sensem |
|
|
|
|
Dyszka
Super gaduła
|
Wysłany: Czw Lis 26, 2009 10:39 pm
|
|
|
w 2012 maja zlikwidowac bpm jak wejdzie ten projekt oplat za przejechane km |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Pią Lis 27, 2009 9:06 am
|
|
|
Aga71 napisał/a: | auto kupiłam kilka dni po zameldowaniu się tutaj(b.atrakcyjna cena za auto w Polsce)
m4rcin:w dolną tabelkę wpisałam cenę jaką zapłaciłam za samochód po przeliczeniu na euro
|
Dlatego Ci wyszlo za malo.
Do BPM bierze sie uwczesna cene nowego auta w Holandii - wiec do zaplaty masz te 2k euro.
Do atrakcyjnych cen aut w Polsce nie wypowiem sie, bo temat byl poruszany |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze
Pomógł: 96 razy Wiek: 102 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Pią Lis 27, 2009 9:27 am
|
|
|
najwiecej okazji w PL to auta sprowadzone z zachodu, gdzie poprzednim wlascicielem byl niepalacy dziadek (czesto lekarz), a auto kupil tylko po to, zeby nim malo jezdzic (tylko do kosciola i do lekarza) i potem sprzedac za pol ceny do Polski
i potem kupuje sie takie kwiatki jak 10 letni diesel z przebiegiem 50tkm |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
|