PROBLEM z biurem pracy jestem na kontrakcie!!POMOCY!! |
Autor |
Wiadomość |
janosik
PRZYJACIEL FORUM
|
Wysłany: Wto Lis 24, 2009 6:56 pm
|
|
|
Masz kontrakt z agencja posrednictwa pracy? Wynagrodzenie otrzymujesz od agencji posrednictwa pracy? Sprawdz pasek wyplat, konto bankowe, ostatni przelew i dowiesz sie na 100% kto jest twoim pracodawca.
Z powyzszego co napisales wczesniej uwazam, iz cala odpowiedzialnosc spoczywa na agencji posrednictwa pracy!
Pozdrawiam. |
_________________ IT IS BETTER TO FIGHT FOR SOMETHING THAN LIVE FOR NOTHING - GEN.PATTON
www.polstore.nl - strona poświęcona wspaniałej rasie jaką jest Długowłosy Owczarek Niemiecki |
|
|
|
|
jedrzej2225
Mega gaduła
Pomógł: 13 razy Dołączył: 04 Lis 2007 Posty: 1147 Skąd: Purmerend
|
Wysłany: Wto Lis 24, 2009 7:05 pm
|
|
|
izeth napisał/a: | nie tyle biuro w którym mamkontrakt co firma która brała ludzi z biura w którym pracuje i która ma wyłączność na mnie
[ Dodano: Wto Lis 24, 2009 6:40 pm ]
ona ma problemy z praca
[ Dodano: Wto Lis 24, 2009 6:41 pm ]
czyli mam toczyć wojne z biurem bo jak sie pytałem kto mam mi zapłacić to oni powiedzieli że sami nie wiedzą | Przecież kontrakt masz z biurem i to ono tobie placiło cały czas.Jeśli faktycznie masz stały kontrakt to biuro musi tobie płacić dalej,choćbyś miał przed biurem zamiatać.Biuro jest twoim pracodawcą a nie tamta firma.Tak więc melduj sie codziennie w biurze.Jeśli nie znajda tobie zadnej innej pracy to muszą dac wypowiedzenie.Dopiero wtedy mając dokument w ręku możesz starać się o zasiłek. |
|
|
|
|
artur ensztejn
Poczatkujacy artur
|
Wysłany: Czw Lis 26, 2009 6:01 pm
|
|
|
zasadniczo ,masz okresloną ilość min.godzin w miesiącu.wrazie problemów mogą wykożystac twoje wakacyjne godziny do zapewnienia minimum.Jezeli twój kontrakt np.ma 150 godz. w miesiącu w co wątpie muszą ci to zaplacic.artur. |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)
Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
Wysłany: Czw Lis 26, 2009 7:24 pm
|
|
|
Podepnę się pod temat z kilkoma pytaniami
Osoba pracuje prze biuro pośrednictwa pracy na fazie B od kilki miesięcy, umowa podpisana jest do lipca 2010. Sytuacja na tę chwilę wygląda tak. Pracodawca, u którego ta osoba pracowała wprowadził zasadę, że można dla niego pracować 52 tygodnie, a potem na 26 tyg. trzeba go opuścić, aby znowu do niego wrócić po tym czasie (26 tyg.). Rozumiem, że biuro musi tejże osobie znaleźć inne zatrudnienie na okres tych 6 m-cy? A jak wygląda sprawa, jeśli biuro zaproponowało inną ofertę, ale po 1 ta osoba niema jak dojechać do nowego miejsca pracy, a po 2 praca jest za ciężka dla kobiety? Dzięki za wszelkie sugestie |
_________________ Umiesz liczyć? Licz na siebie |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Czw Lis 26, 2009 7:31 pm
|
|
|
agastepa13 napisał/a: | Rozumiem, że biuro musi tejże osobie znaleźć inne zatrudnienie na okres tych 6 m-cy? | nie nie musi poprostu kontakt wygasa nie zostaje przedluzony i tyle a ponownie przyjma ciebie za 6 m-czy.
agastepa13 napisał/a: | A jak wygląda sprawa, jeśli biuro zaproponowało inną ofertę, ale po 1 ta osoba niema jak dojechać do nowego miejsca pracy, |
Moga nie musza zaoferowa transport . W koncu to nie jest ich problem jak dojedziesz . Oczywiscie jest to milo jak biora taki problem pod uwage wczesnien nim zaoferuja taka prace ale nie jest to ich obowiazek.No i zobacz czy nie ma zapisu w kontrakcie ze np oni sie zobowiazuja cie dotransportowac lub zapewnic ci srodek lokomocji. agastepa13 napisał/a: | a po 2 praca jest za ciężka dla kobiety? | W jakim sesie za cziezka ?
dzwigasz 50 kg calymi dniami ? musisz wdrapywac sie po drabinie z 2 workami soli ?? w jakim sesie jest ciezka ?? |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
Ostatnio zmieniony przez baileys Czw Lis 26, 2009 7:33 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)
|
Wysłany: Czw Lis 26, 2009 7:41 pm
|
|
|
chodzi o pracę w chłodni, gdzie jest -25 stopni, no i trzeba dżwigać mrożonki |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
|
Wysłany: Czw Lis 26, 2009 7:46 pm
|
|
|
jesli masz specjalne ubranie i mrozonki nie przekraczaja 31 kg to kazda kobieta moze ta prace wykonywac wiec nie jest to przeszkoda do wykonywania jej przez kobiete.
Wiem ze sa jakies maximum czasowe na prace w chlodni ale tego nie wiem dokladnie jak to jest uregulowane. |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)
|
Wysłany: Czw Lis 26, 2009 7:48 pm
|
|
|
oki dzięki baileys za pomoc |
|
|
|
|
pawet
Poczatkujacy szalony
|
Wysłany: Pon Sty 11, 2010 5:48 pm praca
|
|
|
izeth napisał/a: | nie tyle biuro w którym mamkontrakt co firma która brała ludzi z biura w którym pracuje i która ma wyłączność na mnie
[ Dodano: Wto Lis 24, 2009 6:40 pm ]
ona ma problemy z praca
[ Dodano: Wto Lis 24, 2009 6:41 pm ]
czyli mam toczyć wojne z biurem bo jak sie pytałem kto mam mi zapłacić to oni powiedzieli że sami nie wiedzą |
a co mówi twój kontrakt , nie możliwe jest , żeby biuro nie wiedziało kto ma zapłacić |
_________________ pawet |
|
|
|
|
siemej
Gaduła
|
Wysłany: Wto Sty 12, 2010 4:55 pm
|
|
|
baileys prosze nie wprowadzaj ludzi w blad, poniewaz przepisy UE mowia co innego odnosnie dzwigania... Wiec zanim napiszesz cos czego nie jestes pewna to najpierw sprawdz.
http://www.strefabiznesu....-pracy-386.html
Strona Polska, ale przepis ten dotyczy wszystkich krajow Unii. |
_________________ niewazne ile mamy....zawsze chcemy wiecej.... |
Ostatnio zmieniony przez siemej Wto Sty 12, 2010 4:57 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
|
Wysłany: Wto Sty 12, 2010 5:27 pm
|
|
|
siemej, nie wprowadzam w blad takie sa przepisy . Pokaz mi przepis gdzie jest zabronine w NL dzwigac powyzej do 30 kg kobietom i nie pokazuj mi jakis przepisow z EU . Tylko tu holenderskich.
[ Dodano: Wto Sty 12, 2010 5:30 pm ]
a ha i ta wersje przepisow z 2009 roku |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Wto Sty 12, 2010 6:49 pm
|
|
|
OIDP to przepisy UE sa nadrzedne nad Holenderskimi |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
jedrzej2225
Mega gaduła
|
Wysłany: Wto Sty 12, 2010 6:54 pm
|
|
|
Maksymalny ciężar do dzwigania to 25 kg obowiązuje także w NL od 1.01.2003 |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
|
Wysłany: Wto Sty 12, 2010 6:57 pm
|
|
|
m4rcin, powiem inaczej przepisy przepisami a slyszales kiedys o "ontheffing " w transpocie je maja , w magazynach je maja , rolincy je maja , kazdy je ma gdzie trzeba ciagac ciezary recznie.
[ Dodano: Wto Sty 12, 2010 6:58 pm ]
ale kazdy ma do 31,5 kg bo to jest prawdziwe max jakie mozesz ciagac i powyzej tego nikt nie dostanie tego ontheffing
[ Dodano: Wto Sty 12, 2010 6:59 pm ]
jedrzej2225, przepisy od 2003 zmienily sie w 2007 i w 2009 r. |
|
|
|
|
jedrzej2225
Mega gaduła
|
Wysłany: Wto Sty 12, 2010 7:12 pm
|
|
|
może się zmieniły ale sprawdziłem dokładnie na stronie ARBO i doczytałem się max.ciężar to 23 kg,a w niektórych przypadkach 18 kg |
|
|
|
|
|