kryteria otrzymania dodatku do ubezpieczenia-Zorgtoeslag |
Autor |
Wiadomość |
sylwia_lelystad
Gaduła nad gadułami :-) zajeta..xD
Pomogła: 13 razy Wiek: 34 Dołączyła: 10 Wrz 2009 Posty: 826 Skąd: Lelystad schiphol
|
Wysłany: Pon Lis 09, 2009 11:12 am
|
|
|
ewcia.pol napisał/a: | kolezanka miała na myśli,że nie można sie starać o dodatek na 2 lata do tyłu |
kolezanka555 napisał/a: | nie..
po dwóch lata przepada i zasila budżet NL. |
Jedno i to samo... |
_________________ ...stoję, nic więcej i nic mniej niż człowiek
z każdą wadą i zaletą gotowa konsekwencje ponieść... |
|
|
|
|
Celka
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Lis 29, 2009 8:14 pm
|
|
|
na stronie toeslagen.nl jest napisane ze aby miec prawo do zorgtoeslag trzeba miec albo holenderskie obywatelstwo (ktorego nie mam) albo tzw. verblijfsvergunning. czy to dotyczy rowniez czlonkow UE, czy my czegos takiego juz nie potrzebujemy??
innymi slowy: chcialabym wiedziec czy majac odpowiednio niski dochod + ciaglosc pracy i ubezpieczenia, dostane ten zwrot na 100% czy musze sie postarac o jakies dodatkowe papierki? |
|
|
|
|
Dyszka
Super gaduła
|
Wysłany: Nie Lis 29, 2009 9:36 pm
|
|
|
jesli mi podwyzszyly sie dochody, i teraz wiem ze dodatek pewno sie zmiejszy, jak powiadomic Belasting by znow obliczyl dodatek ? |
|
|
|
|
suska
Mega gaduła Sex, rock and thea!
Pomogła: 34 razy Wiek: 36 Dołączyła: 24 Lut 2009 Posty: 2458 Skąd: Zoetermeer
|
Wysłany: Nie Lis 29, 2009 9:58 pm
|
|
|
Cytat: | na stronie toeslagen.nl jest napisane ze aby miec prawo do zorgtoeslag trzeba miec albo holenderskie obywatelstwo (ktorego nie mam) albo tzw. verblijfsvergunning. czy to dotyczy rowniez czlonkow UE, czy my czegos takiego juz nie potrzebujemy??
innymi slowy: chcialabym wiedziec czy majac odpowiednio niski dochod + ciaglosc pracy i ubezpieczenia, dostane ten zwrot na 100% czy musze sie postarac o jakies dodatkowe papierki? |
Ponoc potrzeba verblijfsvergunning, chociaz jak ja zalatwialam zorgtoeslag dla siebie, to jeszcze go nie mialam, a dosalam dodatek. Wiec nie wiem na czym to polega.
Dyszka, teoretycznie nie trzeba nic zmieniac bo pod koniec roku belasting dienst i tak Cie z tego rozliczy i albo pomniejsza Ci o dana kwote zwrot podatku, albo bedziesz musial cos doplacic. |
|
|
|
|
alfa
Super gaduła
|
Wysłany: Nie Lis 29, 2009 10:42 pm
|
|
|
Celka Jedyne kryteria przyznawania zorgtoeslag to holenderskie ubezpieczenie zdrowotne, sofi numer i odpowiednio niskie dochody.
|
|
|
|