Odmowa wydania świadectwa pracy |
Autor |
Wiadomość |
syjam23
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Gru 01, 2009 1:23 pm Odmowa wydania świadectwa pracy
|
|
|
Czy uitzendbureau moze odmowic wydania świadectwa pracy jeżeli tak to w jakim przypadku.Pracuje już ponad rok co miesiac przelewali mi pieniadze na konto mam wyciagi z banku i teraz stracilem prace poszedlem do biura a oni powiedzieli ze nie wydadza mi swiadectwa pracy bo nie muszą.Czy jest to legalne?? |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Wto Gru 01, 2009 6:04 pm
|
|
|
tak to jest legalne . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
aknairam
Gaduła nad gadułami :-) mari(an)ka
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Wrz 2008 Posty: 409 Skąd: śląskie
|
Wysłany: Wto Gru 01, 2009 9:10 pm
|
|
|
Powiem ze coraz bardziej ta holandia mnie zadziwia !Tyle tu legalnych ,,przekretow,,ze głowa mała ! Jak moze byc legalne -nie wydanie świadectwa pracy-? To gdzie pozniej sie szuka lat pracy do np emerytury ?Chce powiedzmy sobie wyjechac za dwa lata do Kanady i co ? mam pozniej tu wydzwaniac ,czy tez przyjechac po dokument ,ktory zaswiadcza moje lata pracy ?Swiadectwo pracy to jest nic innego jak potwierdzenie tego ze w tym czy w innym zakladzie przepracowalam nienagannie ,czy tez nagannie 1 rok ,5 lat czy 25 lat !!
Czy moze mi wytlumaczyc dlaczego pracodawca nie ma obowiązku wydania świadectwa pracy ??? |
|
|
|
|
superdziki
Gaduła
|
Wysłany: Wto Gru 01, 2009 9:15 pm
|
|
|
Musisz sie postarac z UWV o druk E301. On poswiadcza lata pracy. Nie ma czegos takiego jak swiadectwo pracy od pracodawcy. |
_________________ Przychodząc na czas do pracy, odnoszę wrażenie, że wszystkim przeszkadzam.
Kto nie ryzykuje, ten nie pije szampana. |
|
|
|
|
aknairam
Gaduła nad gadułami :-) mari(an)ka
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Wrz 2008 Posty: 409 Skąd: śląskie
|
Wysłany: Wto Gru 01, 2009 9:27 pm
|
|
|
aha ! superdziki dzieki !! jak zawsze w odpowiednim miejscu !! |
|
|
|
|
Alicja03
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Gru 02, 2009 3:11 pm
|
|
|
O E301 sie starasz jak chcesz dostac bezrobotne. A swiadectwo pracy to inaczej referencje, dowod ze pracowales u nich od kiedy do kiedy. Kazde biuro powinno ci je wydac, po holendersku to "Getuigschrift". |
|
|
|
|
|