|
E&A |
| Autor |
Wiadomość |
kairo
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Gru 05, 2009 11:03 pm
|
|
|
dziekowa agniecha po swietach sie staram do was i jeszcze do paru firm jak sie uda to moze do was trafie |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)

Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
Wysłany: Nie Gru 06, 2009 10:55 am
|
|
|
powodzenia kairo |
_________________ Umiesz liczyć? Licz na siebie |
|
|
|
|
andrzejr84
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Śro Gru 09, 2009 10:00 pm
|
|
|
| Mam pytanie do pradowników E&A. Dostaliście dzisiaj pisemka na domki, z informacją, iż osoby wyjeżdżające na urlop w dniach 18-20 grudia muszą zabrać wszystkie swoje rzeczy i pozostawić mieszkanie posprzatane? Taką informację właśnie dziś otrzymaliśmy i trochę nas to zaniepokoiło. Nie wiemy czy jest to akt zemsty za to, że nie chcemy się zgodzić na pozostanie w Holandii do dyspozycji biura aż do 23 grudnia (do większości pracowników zadzwoniono w ostatnim czasie z taką "propozycją" strasząc jednocześnie pewnymi niewiadomymi "konsekwencjami"). |
_________________ Przypływ mądrości mierzy się upływem żółci |
|
|
|
|
talyb
Nieśmiały użytkownik

|
Wysłany: Pią Gru 11, 2009 12:00 am
|
|
|
| andrzejr84 napisał/a: | | Mam pytanie do pradowników E&A. Dostaliście dzisiaj pisemka na domki, z informacją, iż osoby wyjeżdżające na urlop w dniach 18-20 grudia muszą zabrać wszystkie swoje rzeczy i pozostawić mieszkanie posprzatane? Taką informację właśnie dziś otrzymaliśmy i trochę nas to zaniepokoiło. Nie wiemy czy jest to akt zemsty..... |
Hmmm, ja mysle, ze to spisek żydowsko-masoński
Toż to skandal: każą wam sprzątać mieszkanie ? Niebywale
Ja bym to olal, niech nastepni mieszkańcy sobie sami posprzatają.
A twoje rzeczy tez zostaw, moze komus sie przydadzą stare skarpetki ? |
|
|
|
|
andrzejr84
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pią Gru 11, 2009 11:16 pm
|
|
|
| Akurat ta informacja o posprzątaniu mieszkania jest mało istotna, ale napisałem tak jak w tym piśmie było (tylko że bez tych błędów ortograficznych które tam były). Chodzi o to że straszyli konsekwencjami i teraz napisali żeby zabrać swoje rzeczy, może chodzi o to żeby nas tylko postraszyć tym, że nie wrócimy (bo większości pracownikom umowy kończą się z końcem tego roku) |
| Ostatnio zmieniony przez andrzejr84 Pią Gru 11, 2009 11:17 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
bineczek
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Gru 12, 2009 1:22 pm
|
|
|
Witam.
na stronie E&A znalalem taki fragment.
| Cytat: |
Dla pracowników, którzy pracują w okresie świąt Bożego Narodzenia, organizujemy przyjazd i pobyt rodzin i bliskich.
|
czy moze ktos powiedziec jak to wyglada, jakie sa koszty, terminy i ile osob kazdy moze sobie zaprosic? |
|
|
|
|
andrzejr84
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Sob Gru 12, 2009 5:57 pm
|
|
|
| Z tego co wiem, to zaprosić można 1 osobę. Przejazd oczywiście firmą transportową "Bartuś". Mieszkanie zapewnione i z tego co pamiętam gratis dla zaproszonej osoby. To nawet ciekawa propozycja ze strony E&A, ale termin zgłaszania przyjazdów swojej bliskiej osoby na święta minął chyba tydzień temu. |
|
|
|
|
bafana
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Nie Gru 13, 2009 11:25 pm
|
|
|
E&A kolejna holenderska kupa |
|
|
|
|
Garfield
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Gru 14, 2009 12:23 pm
|
|
|
| Witam! mam pytanko jutro jade podpisywać umowę z E&A w gliwicach. wyjazd w piątek to mój pierwszy wyjazd praca na 8 tyg. z możliwością przedłużenia. mam zbierać zamówienia na kwiaty doniczkowe. może ktoś mi napisać na czym mniej więcej praca polega i czy tak na pierwszy raz dam sobie radę ??? z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam:P |
|
|
|
|
gewenger
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Wto Gru 15, 2009 10:51 am
|
|
|
| arfild nie chce cie nie pokoic ale jak tam jedziesz to do swiat bedziesz mial duzo pracy..ale po swietach bedzie lipa. bedziesz siedziec w domku ew. kaza ci zaraz po nowym roku chechac do domu. zastanow sie dwa razy. no i pewnie ci powiedza ze gwarantuja 38h ale tego w umowie miec nie bedziesz... |
|
|
|
|
Garfield
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Gru 15, 2009 2:23 pm
|
|
|
| no trochę późno odczytałem i już podpisałem umowe to nic zobaczymy co bedzie nie mam tu nic do roboty wiec mogę jechać zobaczyć co i jak ważne żeby mi nr sofi załatwili to później będzie łatwiej może się dostać gdzies |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)

Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
Wysłany: Wto Gru 15, 2009 6:03 pm
|
|
|
| Kacperw22 napisał/a: | | Mam pytanko nie wie ktos czy w tych domkach w Ommen mieszkaja tez jakies osoby dojerzdzajace z Ommen do pracy 30km przy wykrawaniu filetow z kurczakow? |
Sorki,że tak późno odpisuję, ale na śmierć zapomniałam sie spytać Już Ci ludzie nie mieszkają w Ommen, nie wiadomo, gdzie się przeprowadzili.
[ Dodano: Wto Gru 15, 2009 6:07 pm ]
gewenger mam pytanko...pracujesz przy zamówieniach na te doniczkowe kwiaty? |
_________________ Umiesz liczyć? Licz na siebie |
|
|
|
|
mikka
Gaduła Fire, walk with me!
Pomógł: 5 razy Wiek: 42 Dołączył: 02 Lis 2009 Posty: 173 Skąd: Tilburg
|
Wysłany: Pon Sty 25, 2010 8:16 pm
|
|
|
Podepnę pod temat dzisiejsze news'y:
Po polsku
Po holendersku
Świetnie dopasowane maski |
|
|
|
|
ronin
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lut 02, 2010 9:37 am
|
|
|
| E-A napisał/a: | | ronin napisał/a: | Z moich informacji na ten temat wynika że wszystkie takie kary jak ta o której piszesz są w Holandii NIELEGALNE.
Chciałem i nadal chcę porozmawiać tutaj na forum oficjalnie z przedstawicielem E&A o przestrzeganiu prawa Europejskiego i Holenderskiego ale jak widać po moim pytaniu jak na razie zapadła CISZA. |
Witam,
Firma E&A dziala zgodnie z przepisami prawa holenderskiego.
Co do tego nie może być cienia wątpliwości !
Jeśli uważasz, że (w jakikolwiek sposób) zostaly naruszone Twoje prawa to należy skierować się do odpowiednich instytucji, typu: Policja, SNCU, Arbeidsinspectie, Związki Zawodowe, Konsulat RP (jeśli jesteś obywatelem polskim), itd.
Jeśli nie znasz języka niderlandzkiego, to możesz poprosić o pomoc jednego z wielu polskojęzycznych prawników, zajmujących się prawem pracy (ogloszenia wielu z nich znajdują się na stronach "niedzieli.nl").
Jesli zaś Twoje prawa nie zostaly naruszone, tylko pragniesz aby pracodawca dostosowal się do Twoich wymagań i regul gry, to zapewniam Cię, że nie będę bral udzialu w tego typu dyskusjach !
Pozdrawiam,
E-A |
Witam
hmm wygląda na to, że chyba była to bardzo dobra rada |
|
|
|
|
slmvp
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lut 02, 2010 10:12 am
|
|
|
kiedys pracowalem w Eena, doswiadczylem niewolnictwa troche, z wieloma rzeczami sie nie zgadzalem niestety musialem przymknac na to oko...czasem tak jest...nie mniej jednak teraz gdy czytam takiego newsa ze zwiazki nie maja tego w du.... to sie ciesze....moze to sie zmieni ....
ale polacy to cholery szanujcie się sami też !!!! |
_________________ ...::: IN TRANCE WE TRUST :::... |
|
|
|
|
|
|