NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
twarog mielony
Autor Wiadomość
wioleta2811 
Poczatkujacy
wioletka

Wiek: 37
Dołączyła: 01 Lis 2008
Posty: 11
Skąd: zootemer
Wysłany: Pon Gru 07, 2009 3:32 pm   twarog mielony

mam pytanie czy kupie tu mielony twaróg na sernika?
 
 
 
mavd 
Mega gaduła

Pomogła: 45 razy
Wiek: 59
Dołączyła: 27 Paź 2006
Posty: 1134
Skąd: Hilversum
Wysłany: Pon Gru 07, 2009 3:36 pm   

najszybciej twarog jest do kupienia w Polskich sklepach

monika
 
 
doronio 
Super gaduła
->OPOLE.ZWM<-


Pomógł: 10 razy
Wiek: 39
Dołączył: 04 Wrz 2007
Posty: 347
Skąd: Amsterdam/Opole
Wysłany: Pon Gru 07, 2009 3:40 pm   

ja polecam się wybrać do jakiegoś tureckiego sklepu (sa tam twarogo- podobne produkty)
albo bardzo łatwo zrobić samemu, znam ludzi którzy sami robią ze składników tutaj dostepnych we wszystkich marketach
a to przepis razem z filmikiem:
http://www.youtube.com/watch?v=PoxBBymOugE
Pozdrawiam
_________________
Pomóż
http://www.poomoc.pl
 
 
 
mamqa 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 10 razy
Dołączyła: 10 Cze 2009
Posty: 592
Wysłany: Pon Gru 07, 2009 6:43 pm   

doronio napisał/a:
ja polecam się wybrać do jakiegoś tureckiego sklepu (sa tam twarogo- podobne produkty)


Ja kupiłam coś co wyglądało jak twaróg, nawet smak miało podobny (tyle że w kostce, nie mielony) ale to słone było... można z tego zrobić pastę na chleb ze szczypiorkiem czy pomidorem ale na sernik się nie nadawało.doronio, jeśli udało Ci się kupić o neutralnym smaku lub słodkim to napisz nazwę, chętnie spróbuję.
_________________
"Mam tylko jedno skrzydło
To prawie tak jak anioł"
 
 
suska 
Mega gaduła
Sex, rock and thea!


Pomogła: 34 razy
Wiek: 36
Dołączyła: 24 Lut 2009
Posty: 2458
Skąd: Zoetermeer
Wysłany: Pon Gru 07, 2009 8:48 pm   

mamqa, nie byla to feta ;) ?
_________________
"I'm starting at the end in the synthestereo, candy covered kisses making my lips glow
97 lies, what we don't know
Down from the top now, take your time, let's go"
 
 
 
Gochna H 
MODERATOR


Pomogła: 207 razy
Dołączyła: 24 Gru 2006
Posty: 8362
Wysłany: Pon Gru 07, 2009 9:02 pm   

wioleta2811,

do pieczenia sernika uzywam naturalny francuski volle kwark ktory mozna kupic w AH lub innym supermarkecie
znajdziesz je w chlodziarkach tam gdzie ''stoja'' jogurty, smietanki i gotowe desery etc....

mniej- wiecej tak wyglada opakowanie

http://www.koningszuivel....magnatkwark.jpg
http://www.flickr.com/pho...@N07/4041719249

:039:


ps. no i smacznego ....

http://images.smulweb.nl/.../kwarktaart.jpg

http://nl.wikihow.com/Afb...astaart_835.png
_________________
http://www.siepomaga.pl/s/klikaj

( ͡° ͜ʖ ͡°).
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pon Gru 07, 2009 9:09 pm, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
mamqa 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 10 razy
Dołączyła: 10 Cze 2009
Posty: 592
Wysłany: Pon Gru 07, 2009 9:17 pm   

suska napisał/a:
mamqa, nie byla to feta


uwielbiam fetę, niestety...to nie była feta.

Gochna H napisał/a:
do pieczenia sernika uzywam naturalny francuski volle kwark


Z masz do tego kwarku jakiś specjalny przepis? Bo wydaje mi się że kwark jest jednak rzadszy niż twaróg i pewnie do serników na zimno by się nadawał, ale do pieczonych? Chętnie bym wypróbowała :)
_________________
"Mam tylko jedno skrzydło
To prawie tak jak anioł"
 
 
Gochna H 
MODERATOR


Pomogła: 207 razy
Dołączyła: 24 Gru 2006
Posty: 8362
Wysłany: Pon Gru 07, 2009 9:31 pm   

mamqa, no piecze sie piecze ...(nie tylko mozna go na zimno :033: )

od kilku lat korzystam z tego przepisu tylko dodaje wiecej kwark'u

http://www.wielkiezarcie.com/recipe1248.html

a tu reszta i wszystkie'' pieczone''
http://www.mojeprzepisy.p...mogenizowanych/
http://ugotuj.to/przepisy...83677,9495.html'

http://www.winiary.pl/prz...6&recipeID=2792
itd....

pozdrawiam :061:
_________________
http://www.siepomaga.pl/s/klikaj

( ͡° ͜ʖ ͡°).
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pon Gru 07, 2009 9:56 pm, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
beta9 
Poczatkujacy
beta9

Dołączyła: 14 Paź 2009
Posty: 30
Skąd: holandia
  Wysłany: Wto Gru 08, 2009 1:28 am   

Witam. Miłą niespodziankę zrobił sklep C 1000 w Emmeloord. Polski twaróg jest w opakowaniach po 0,30-0,40 kg :041: Cena 2,30euro
 
 
mamqa 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 10 razy
Dołączyła: 10 Cze 2009
Posty: 592
Wysłany: Wto Gru 08, 2009 8:51 am   

Gochna H, dziękuję za linki :)
_________________
"Mam tylko jedno skrzydło
To prawie tak jak anioł"
 
 
andevi 
Super gaduła

Pomogła: 6 razy
Dołączyła: 29 Wrz 2008
Posty: 326
Wysłany: Śro Gru 09, 2009 2:56 pm   

Ja tez uzywam kwarkow, ale nie probowalam ich piec.Do nalesnikow w kazdym razie sie nie nadaja, ale sernik na zimno z zelatyna wychodzi super, lepszy nawet niz z twarogiem, bo ma gladsza konsystencje.
Sa kwarki smakowe, z Almhof, dostepne w kazdym supermarkecie, na stoisku z jogurtami. One na pewno sa slodkie:)
A, kwark jest suuuuper na tiramisu :033: Miksuje z bita smietana i kremik mniamciu pychotka!
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group