NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Wyplata pieniedzy z NL ING w Polskim oddziale...
Autor Wiadomość
virusdj 
Poczatkujacy
d(-_-)b

Wysłany: Pon Gru 07, 2009 9:15 pm   Wyplata pieniedzy z NL ING w Polskim oddziale...

Witam
Czy jest mozliwosc wyplacenia pieniedzy w Polsce (z konta ING zalozonego w NL)i jakie sa ewentualne koszta wyplaty pieniedzy. Czy jest w ogole opcja wyplaty pieniedzy czy to w euro czy w zlotowkach w polskiej placowce ING ??

pozdrawiam

jedrzej2225 
Mega gaduła

Wysłany: Pon Gru 07, 2009 9:19 pm   

ING i ING Bank Sląski to dwa odrębne banki i nie jest to oddział holenderskiego banku.

jorgus34 
Poczatkujacy
Witam!!!

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Wto Gru 08, 2009 2:57 am   Re: Wyplata pieniedzy z NL ING w Polskim oddziale...

virusdj napisał/a:
Witam
Czy jest mozliwosc wyplacenia pieniedzy w Polsce (z konta ING zalozonego w NL)i jakie sa ewentualne koszta wyplaty pieniedzy. Czy jest w ogole opcja wyplaty pieniedzy czy to w euro czy w zlotowkach w polskiej placowce ING ??

pozdrawiam

Nie orientuje się jak to jest w tym banku ING ,ale wydaje mi się że przeważnie w każdym banku jest podobnie tylko zależy od prowizji. Można w Polsce wypłacać z bankomatu -karty holenderskiej ING,tylko za każdą wypłatę bankomatową jest liczona prowizja. Wypłata z bankomatu ING w Polsce będzie wypłacana i przeliczona automatycznie na złotówki po kursie danym w tym banku,tego dnia kiedy nastąpi jego wypłata. Wiem to z doświadczenia a niżej podaje przykłady. :119:

Mam założone konto w Fortis bank NL i będąc w Polsce zrobiłam wypłatę z bankomatu banku PKO BP PL , także DOMINET PL , bank i za jednorazową wypłatę banki pobrały 1.80euro prowizji,sprawdziłam z wydruków które bank przesyła do domu w NL.

Z kolei mój mąż ma konto w ABN AMRO NL ,będąc w Polsce wypłacał z bankomatu banku PKO BP PL , tutaj nie jestem pewna tej końcówki 2.20euro ???

Dodam jeszcze że za każdą wypłatę w danym dniu jest liczona prowizja.( 5 razy wypłacam,5 razy liczą) tak przynajmniej jest w tych bankach co podałam wyżej.

Życzę miłego pobytu w Polsce i pozdrawiam! :039:

mamqa 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Wto Gru 08, 2009 8:57 am   

Za wypłatę w Polsce z karty ING nl, bank holenderski nalicza opłatę 1,80 euro za każdą transakcję. Ja zawsze w Polsce wybieram właśnie w ING Bank Śląski i to są jedyne koszta jakimi obciąża się mój rachunek.

LeGolasik 
LeGolasik

Wysłany: Wto Gru 08, 2009 12:58 pm   

Tak dobrze pisze 2,20...
A za jakąkolwiek płatność kartą za granicą ABN Amro pobiera sobie każdorazowo 0,25 E...

Kurt Cobain

suska 
Mega gaduła
Sex, rock and thea!

Pomogła: 34 razy
Wysłany: Wto Gru 08, 2009 2:36 pm   

Hm to chyba dobrze wybralam, Rabo nie pobiera chyba prowizji ;)

jorgus34 
Poczatkujacy
Witam!!!

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Wto Gru 08, 2009 9:15 pm   

suska napisał/a:
Hm to chyba dobrze wybralam, Rabo nie pobiera chyba prowizji ;)

:029: Każdy bank pobiera prowizję za wypłatę w PL nawet RABO , nie ma takiej opcji żeby nie pobrał,he,he, mniej lub więcej ale wcześniej czy pózniej i tak swoje odbierze.

Pozdrawiam :039:

anett73 
Poczatkujacy
anett

Wysłany: Pon Gru 14, 2009 7:48 pm   

jak zrobic przelew z ING do Polski?jak zrobie w banku to ile biora prowizji?mam na to pare dni.zalogowalam sie zeby miec konto internetowe ale trzeba czekac 5 dni,a ja musze zrobic przelew juz.Pomozcie proszee!

Toom25 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Gru 14, 2009 8:32 pm   witam ja wyplacam w millenium

ja wyplacam w millenium zawsze kase z karty ing i dostaje wiecej niz jest danego dnia w kantorze tylko wyplacam raz i duze kwoty ponad 1 tys euro zawsze iwec nie orietuje sie o kwocie prowizji ale nigdy nie dostalbym nawet tego w kantorze co daje mi wyplata w bankomacie millenium

mapett 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Gru 14, 2009 9:20 pm   

Foris bank- za kazda transakcje bodajze 1,5 Euro.

Rosin
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Cze 07, 2012 9:46 pm   Re: witam ja wyplacam w millenium

Toom25 napisał/a:
ja wyplacam w millenium zawsze kase z karty ing i dostaje wiecej niz jest danego dnia w kantorze tylko wyplacam raz i duze kwoty ponad 1 tys euro zawsze iwec nie orietuje sie o kwocie prowizji ale nigdy nie dostalbym nawet tego w kantorze co daje mi wyplata w bankomacie millenium

No ok rzeczywiście kurs jest lepszy niż w kantorze, ale jak jest możliwe że wypłaciłeś 1000 Euro skoro jest jakaś blokada 500 Euro i ja na przyklad nie mogę więcej wypłacić niż równowartość 500 Euro :/

bagniaczka 

Pomogła: 13 razy
Wysłany: Pią Cze 08, 2012 12:59 am   

No to ja nie wiem, czy jestem slepa, czy nienormalna, ale nigdy mi ING nie pobralo zadnej prowizji od wyplat czy placenia karta w PL. A poniewaz ten temat byl poruszany, to dokladnie sprawdzalam na koncie.

Rosin
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Cze 09, 2012 3:54 pm   

bagniaczka napisał/a:
No to ja nie wiem, czy jestem slepa, czy nienormalna, ale nigdy mi ING nie pobralo zadnej prowizji od wyplat czy placenia karta w PL. A poniewaz ten temat byl poruszany, to dokladnie sprawdzalam na koncie.

ING mi również żadnej prowizji nie pobiera przy wypłacaniu z bankomatu w Polsce i kurs jest lepszy niż w kantorach.

miruu013
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Cze 11, 2012 2:13 pm   

dziwne bo mam ING NL i za kazda wyplate z polskiego bankomatu wzieto mi prowizje. Kwota to okolo 2 euro zawsze jest za jednorazowa wyplate. Chyba ze to zalezy jaki typ konta macie w ING NL. Ja mam bodajze ten BASIC

bagniaczka 

Pomogła: 13 razy
Wysłany: Pon Cze 11, 2012 3:17 pm   

miruu013, ja też mam najprostsze, zwykłe konto w ING

Odpowiedz do tematu