Wyplata pieniedzy z NL ING w Polskim oddziale... |
Autor |
Wiadomość |
virusdj
Poczatkujacy d(-_-)b
|
Wysłany: Pon Gru 07, 2009 9:15 pm Wyplata pieniedzy z NL ING w Polskim oddziale...
|
|
|
Witam
Czy jest mozliwosc wyplacenia pieniedzy w Polsce (z konta ING zalozonego w NL)i jakie sa ewentualne koszta wyplaty pieniedzy. Czy jest w ogole opcja wyplaty pieniedzy czy to w euro czy w zlotowkach w polskiej placowce ING ??
pozdrawiam |
_________________ Życie jest piękne, to ludzię są pop******eni. |
|
|
|
|
jedrzej2225
Mega gaduła
Pomógł: 13 razy Dołączył: 04 Lis 2007 Posty: 1147 Skąd: Purmerend
|
Wysłany: Pon Gru 07, 2009 9:19 pm
|
|
|
ING i ING Bank Sląski to dwa odrębne banki i nie jest to oddział holenderskiego banku. |
|
|
|
|
jorgus34
Poczatkujacy Witam!!!
Pomogła: 1 raz Wiek: 49 Dołączyła: 23 Lis 2009 Posty: 20 Skąd: Den Haag
|
Wysłany: Wto Gru 08, 2009 2:57 am Re: Wyplata pieniedzy z NL ING w Polskim oddziale...
|
|
|
virusdj napisał/a: | Witam
Czy jest mozliwosc wyplacenia pieniedzy w Polsce (z konta ING zalozonego w NL)i jakie sa ewentualne koszta wyplaty pieniedzy. Czy jest w ogole opcja wyplaty pieniedzy czy to w euro czy w zlotowkach w polskiej placowce ING ??
pozdrawiam |
Nie orientuje się jak to jest w tym banku ING ,ale wydaje mi się że przeważnie w każdym banku jest podobnie tylko zależy od prowizji. Można w Polsce wypłacać z bankomatu -karty holenderskiej ING,tylko za każdą wypłatę bankomatową jest liczona prowizja. Wypłata z bankomatu ING w Polsce będzie wypłacana i przeliczona automatycznie na złotówki po kursie danym w tym banku,tego dnia kiedy nastąpi jego wypłata. Wiem to z doświadczenia a niżej podaje przykłady.
Mam założone konto w Fortis bank NL i będąc w Polsce zrobiłam wypłatę z bankomatu banku PKO BP PL , także DOMINET PL , bank i za jednorazową wypłatę banki pobrały 1.80euro prowizji,sprawdziłam z wydruków które bank przesyła do domu w NL.
Z kolei mój mąż ma konto w ABN AMRO NL ,będąc w Polsce wypłacał z bankomatu banku PKO BP PL , tutaj nie jestem pewna tej końcówki 2.20euro ???
Dodam jeszcze że za każdą wypłatę w danym dniu jest liczona prowizja.( 5 razy wypłacam,5 razy liczą) tak przynajmniej jest w tych bankach co podałam wyżej.
Życzę miłego pobytu w Polsce i pozdrawiam! |
|
|
|
|
mamqa
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 10 Cze 2009 Posty: 592
|
Wysłany: Wto Gru 08, 2009 8:57 am
|
|
|
Za wypłatę w Polsce z karty ING nl, bank holenderski nalicza opłatę 1,80 euro za każdą transakcję. Ja zawsze w Polsce wybieram właśnie w ING Bank Śląski i to są jedyne koszta jakimi obciąża się mój rachunek. |
_________________ "Mam tylko jedno skrzydło
To prawie tak jak anioł" |
|
|
|
|
LeGolasik
Gaduła nad gadułami :-) LeGolasik
|
Wysłany: Wto Gru 08, 2009 12:58 pm
|
|
|
Tak dobrze pisze 2,20...
A za jakąkolwiek płatność kartą za granicą ABN Amro pobiera sobie każdorazowo 0,25 E... |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
suska
Mega gaduła Sex, rock and thea!
Pomogła: 34 razy Wiek: 36 Dołączyła: 24 Lut 2009 Posty: 2458 Skąd: Zoetermeer
|
|
|
|
|
jorgus34
Poczatkujacy Witam!!!
Pomogła: 1 raz Wiek: 49 Dołączyła: 23 Lis 2009 Posty: 20 Skąd: Den Haag
|
Wysłany: Wto Gru 08, 2009 9:15 pm
|
|
|
suska napisał/a: | Hm to chyba dobrze wybralam, Rabo nie pobiera chyba prowizji |
Każdy bank pobiera prowizję za wypłatę w PL nawet RABO , nie ma takiej opcji żeby nie pobrał,he,he, mniej lub więcej ale wcześniej czy pózniej i tak swoje odbierze.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
anett73
Poczatkujacy anett
|
Wysłany: Pon Gru 14, 2009 7:48 pm
|
|
|
jak zrobic przelew z ING do Polski?jak zrobie w banku to ile biora prowizji?mam na to pare dni.zalogowalam sie zeby miec konto internetowe ale trzeba czekac 5 dni,a ja musze zrobic przelew juz.Pomozcie proszee! |
|
|
|
|
Toom25
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Gru 14, 2009 8:32 pm witam ja wyplacam w millenium
|
|
|
ja wyplacam w millenium zawsze kase z karty ing i dostaje wiecej niz jest danego dnia w kantorze tylko wyplacam raz i duze kwoty ponad 1 tys euro zawsze iwec nie orietuje sie o kwocie prowizji ale nigdy nie dostalbym nawet tego w kantorze co daje mi wyplata w bankomacie millenium |
|
|
|
|
mapett
Poczatkujacy
Pomógł: 2 razy Wiek: 37 Dołączył: 30 Lis 2008 Posty: 44 Skąd: Bergen op Zoom
|
Wysłany: Pon Gru 14, 2009 9:20 pm
|
|
|
Foris bank- za kazda transakcje bodajze 1,5 Euro. |
_________________ Wielkie umysly obgaduja idee, srednie- wydarzenia, a male obgaduja innych. |
|
|
|
|
Rosin
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Cze 07, 2012 9:46 pm Re: witam ja wyplacam w millenium
|
|
|
Toom25 napisał/a: | ja wyplacam w millenium zawsze kase z karty ing i dostaje wiecej niz jest danego dnia w kantorze tylko wyplacam raz i duze kwoty ponad 1 tys euro zawsze iwec nie orietuje sie o kwocie prowizji ale nigdy nie dostalbym nawet tego w kantorze co daje mi wyplata w bankomacie millenium |
No ok rzeczywiście kurs jest lepszy niż w kantorze, ale jak jest możliwe że wypłaciłeś 1000 Euro skoro jest jakaś blokada 500 Euro i ja na przyklad nie mogę więcej wypłacić niż równowartość 500 Euro :/ |
|
|
|
|
bagniaczka
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 06 Lis 2008 Posty: 955 Skąd: Tilburg
|
Wysłany: Pią Cze 08, 2012 12:59 am
|
|
|
No to ja nie wiem, czy jestem slepa, czy nienormalna, ale nigdy mi ING nie pobralo zadnej prowizji od wyplat czy placenia karta w PL. A poniewaz ten temat byl poruszany, to dokladnie sprawdzalam na koncie. |
_________________ <cenzura> |
|
|
|
|
Rosin
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Cze 09, 2012 3:54 pm
|
|
|
bagniaczka napisał/a: | No to ja nie wiem, czy jestem slepa, czy nienormalna, ale nigdy mi ING nie pobralo zadnej prowizji od wyplat czy placenia karta w PL. A poniewaz ten temat byl poruszany, to dokladnie sprawdzalam na koncie. |
ING mi również żadnej prowizji nie pobiera przy wypłacaniu z bankomatu w Polsce i kurs jest lepszy niż w kantorach. |
|
|
|
|
miruu013
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Cze 11, 2012 2:13 pm
|
|
|
dziwne bo mam ING NL i za kazda wyplate z polskiego bankomatu wzieto mi prowizje. Kwota to okolo 2 euro zawsze jest za jednorazowa wyplate. Chyba ze to zalezy jaki typ konta macie w ING NL. Ja mam bodajze ten BASIC |
|
|
|
|
bagniaczka
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 06 Lis 2008 Posty: 955 Skąd: Tilburg
|
Wysłany: Pon Cze 11, 2012 3:17 pm
|
|
|