jetcars / zakup samochodu |
Autor |
Wiadomość |
refiop
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Gru 12, 2009 12:45 am jetcars / zakup samochodu
|
|
|
witam
Mam zamiar wybrać się po samochód i kupić w jet cars. Auto chcę przywieźć bezpośrednio do Polski. Możecie podpowiedzieć, czy opłaca się takie rozwiązanie, macie doświadczenia z jetcars, wiem, że auta mają bardzo duże przebiegi, ale za to niskie ceny, czy warto w nie inwestować?
Samochód chcę przywieźć dla siebie, ale jak się okaże że jest w kiepskim stanie (sprawdzenie w Polsce), to sprzedam nie powinienem raczej na tym stracić, tak mi się wydaję.
Jeszcze jedno, czy formalności/dokumenty załatwia jetcars, czy sam będę musiał wszystko realizować? Jak wygląda sprawa tablic i ubezpieczenia?
dziękuję za pomoc
pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez refiop Sob Gru 12, 2009 12:45 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
arni 102
Poczatkujacy

|
Wysłany: Sob Gru 12, 2009 7:31 am
|
|
|
jet cars zalatwia wszystkie papiery exportowe na miejscu
tylko musisz uwarzac bo tam sa samochody naprawde mocno wyeksplatowanoe
one na zdjeciu na ich stronie super wygladaja ale na miejscu czar pryska
powodzenia |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys

Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Sob Gru 12, 2009 8:48 am
|
|
|
refiop, a jak myslisz czy tylko z powodu duzego przebiegu maja takie niskie ceny ??
Zeby tylko z tego powodu to uwiez mi kazde ich auto mialo by naprawde niskie km . Pozatym zobacz kto jest wlascicielem . Turek .................. |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
caliber1973
Gaduła

Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Maj 2007 Posty: 130 Skąd: ROTTERDAM
|
Wysłany: Sob Gru 12, 2009 11:57 am
|
|
|
Właśnie kilka dni temu kupiłem tam auto dla żony
Ceny mają naprawde niskie w stosunku do innych
np opel vectra 1400 a u innych 2400
Jet Cars załatwia wszystkie formalności czy to na export czy też kiedy auto zostaje w nl,wiozą cie na poczte a i zgłaszają do ubezpieczenia.
kupiłem już kilka aut u nich i wszystkie jeżdziły.
Wiadomo że jeżeli auto jest zadbane to i jeżdzić będzie i niema tu nic do rzeczy czy właścicielem był turek czy żyd. |
|
|
|
|
smycz8
Poczatkujacy smycz8
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 02 Lut 2009 Posty: 36 Skąd: holandia
|
Wysłany: Sob Gru 12, 2009 4:42 pm
|
|
|
Mozecie podac mi namiary na ta firme? Nigdy o niej nie slyszalam. |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys

|
Wysłany: Sob Gru 12, 2009 4:52 pm
|
|
|
caliber1973, nie chodzilo mi o wlasciciela auta a garage. poczytaj jakie numery wycinaja (na forum tego garage) a ze zadbane na zewnatrz nie znaczy ze i technicznie jest jak sie nalezy.
smycz8, www.jetcars.nl |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
Mucha_75
Gaduła nad gadułami :-) Mucha
Pomógł: 13 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 624 Skąd: Schiedam, GA
|
Wysłany: Sob Gru 12, 2009 5:13 pm
|
|
|
Odradzam Jet Cars, samochody skupują od ludzi którzy za wszelką cenę próbują się ich pozbyć, szukałem samochodu dla żony, próbowałem parę sztuk i wszystkie były zarżnięte. Znajomy kupił od nich Megankę, po około dwóch tygodniach walnęła turbina, i został z tym na lodzie, bo po dość długim kręceniu że może zrobią albo i nie, stwierdzili że gwarancja nie obejmuje takich rzeczy. Jeżeli chcesz zwieźć auto do Polski, to już wolałbym ściągnąć auto z Antwerpii. |
|
|
|
|
henry
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Gru 13, 2009 7:32 pm
|
|
|
odradzam zakupy w jecars , bylem osobiscie, na necie ladnie pieknie wygladaja a na miejscu masakra, nie mowie oczywiscie o wszystkich autach ale odbiegaja calkowicie od stanu z fotek z neta
ktos sie pytal gdzie ta firma
www.jetcars.nl i z glowy
ale jest tyle innych miejsc gdzie mozna auta kupic, ludzie zaluja nieraz zeby dac deko wiecej a pozniej lament
gdyz zakup bedzie z prywatnych rak wg mnie bedzie duzo lepiej niz np w jetcars
pozdrawiam |
|
|
|
|
caliber1973
Gaduła

|
Wysłany: Pon Gru 14, 2009 8:24 pm
|
|
|
baileys napisał/a: | (na forum tego garage) |
zapodaj linka
baileys napisał/a: | zadbane na zewnatrz nie znaczy ze i technicznie jest jak sie nalezy |
przecież są jazdy próbne
Mucha_75 napisał/a: | próbowałem parę sztuk i wszystkie były zarżnięte. |
czy to były auta o sportowej sylwetce(megane,civic,tigra)
o golfie już nie wspomne
Mucha_75 napisał/a: | Znajomy kupił od nich Megankę, po około dwóch tygodniach walnęła turbina |
turbo po 100tyś powinno się regenerować
No i najważniejsze po auto idzie się z kimś (osobA)która ma jakieś pojęcie |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze

Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Pon Gru 14, 2009 8:27 pm
|
|
|
caliber1973 napisał/a: | turbo po 100tyś powinno się regenerować |
nie spotkalem sie jeszcze zeby regenerowac sprawne turbo. mozesz cos wiecej o tym napisac? |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys

|
Wysłany: Pon Gru 14, 2009 8:29 pm
|
|
|
caliber1973 napisał/a: | zapodaj linka |
a co pan by chcial jeszcze na tacy ???
caliber1973 napisał/a: | przecież są jazdy próbne |
Nie koniecznie po przejzdzce okolo 15 min i moze 10 km bedziesz wiedzial ze cos jest nie tak. Nawet ja potrafie tak auto podszykowac ze przez pierwsze pare dni bedziesz z niego bardzo zadowolony.
caliber1973 napisał/a: | No i najważniejsze po auto idzie się z kimś (osobA)która ma jakieś pojęcie |
nie kazdy ma taka mozliwosc i nie kazdy posiada wiecej pojecia na temat techniczne aut niz podstawowe . |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Pon Gru 14, 2009 8:39 pm
|
|
|
caliber1973 napisał/a: | Mucha_75 napisał/a: | Znajomy kupił od nich Megankę, po około dwóch tygodniach walnęła turbina |
turbo po 100tyś powinno się regenerować
No i najważniejsze po auto idzie się z kimś (osobA)która ma jakieś pojęcie |
O kurde. To moje auta sa zepsute.
Jedno 215kkm i turbo dalej dmucha jak trzeba, drugie 155kkm i tez dmucha jak trzeba... I nic nie bylo robione.
Pozatym - jak masz turbo Garetta (pewnie wiekszosc sprezare) o zmiennej geometrii lopatek to zapomnij o porzadnej regeneracji bo zestawow naprawczych od 1.5 roku Garett nie wypuszcza. |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
caliber1973
Gaduła

|
Wysłany: Pon Gru 14, 2009 8:54 pm
|
|
|
zaq napisał/a: | caliber1973 napisał/a: | turbo po 100tyś powinno się regenerować |
nie spotkalem sie jeszcze zeby regenerowac sprawne turbo. mozesz cos wiecej o tym napisac? |
nie napisałem że należy regenerować sprawne turbo,raczej miałem na myśli iż takowe turbo po takim przebiegu i nie odp.eksploatowane przez poprzedniego właściciela nadaje się do regeneracji
i należy się takich wózków wystrzegać |
Ostatnio zmieniony przez caliber1973 Pon Gru 14, 2009 8:56 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Pon Gru 14, 2009 9:18 pm
|
|
|
Turbo jestes w stanie zakatowac przez 20kkm... |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
henry
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Gru 15, 2009 7:41 am
|
|
|
szybciej mozna zakatowac turbo
a garett nie wypuszcza juz zestawow naprawczych ALE to nie znaczy ze nie mozna regenerowac, poprostu firma GARETT sama regeneruje te turbiny i dlatego juz nie wypuszcza zestawow do regeneracji
Baileys wiecej kulturki by nie zaszkodzilo, ,z tymi tekstami o podaniu na tacy
nie chcesz nie pomagaj bo wg mnie z dupy takie teksty |
|
|
|
|
|