|
Zasilek dla bezrobotnych /transfer zasilku do Polski |
| Autor |
Wiadomość |
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)

Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
Wysłany: Czw Gru 17, 2009 11:12 am
|
|
|
Racja, jeśli ktoś chce się starać o zasiłek dla bezrobotnych w PL to jego wysokoścć będzie przyznana wg polskiego prawa. Co do przyznanania prawa do zasiłku dla bezrobotnych dla osób powracających z zagranicy
http://www.powroty.gov.pl...po_powrocie_do_
Można też przetransferować zasiłek przyznany w kraju ostatniego zatrudnienia do PL.
http://powroty.gov.pl/pow...la_bezrobotnych |
_________________ Umiesz liczyć? Licz na siebie |
| Ostatnio zmieniony przez agastepa13 Czw Gru 17, 2009 11:22 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
shoogunn
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Gru 18, 2009 11:10 am
|
|
|
Dziekuje za rady. Akurat sie okazalo ze dostalem przedluzke kontraktu |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)

Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
Wysłany: Pią Gru 18, 2009 10:43 pm
|
|
|
| shoogunn napisał/a: | Dziekuje za rady. Akurat sie okazalo ze dostalem przedluzke kontraktu |
gratulacje |
_________________ Umiesz liczyć? Licz na siebie |
|
|
|
|
Maxy
Gaduła Lucas
Pomógł: 1 raz Wiek: 43 Dołączył: 26 Lut 2007 Posty: 152 Skąd: ASSEN
|
Wysłany: Pią Cze 25, 2010 7:33 pm
|
|
|
post edytowany
http://www.niedziela.nl/f...ghlight=#203452
w ilu dzialch na forum masz zamiar umiescic jeszcze ten sam post ? |
_________________ Administrator nie jest tylko od usuwania postów Powinien służyć pomocą ^^ |
| Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pią Cze 25, 2010 7:47 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
MidasAG
Poczatkujacy wrwe
|
Wysłany: Pią Cze 25, 2010 7:56 pm
|
|
|
| hahah Kasika26 inteligencie bez szkoły, przemawia przez Ciebie czysta zazdrość, ironia o/ |
| Ostatnio zmieniony przez MidasAG Pią Cze 25, 2010 7:57 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
doktorlecker
Gaduła

Wiek: 45 Dołączył: 18 Sie 2008 Posty: 126 Skąd: s-Hertegonbosch
|
Wysłany: Nie Lip 25, 2010 4:54 pm
|
|
|
| Witam. Mam Małe pytanie odmosnie zasiłku dla bezrobotnych.Straciłem prace, jutro ide sie rejstrować, < jestem w Amsterdamie>, i pytanie jest czy jak sie zarejstruje w Amsterdamie to czy musze byc w tym miescie , czy moge przeprowadzić się do innego miasta w Holandii, i tam szukać Pracy, oczywiście pobierająć zasiłek. |
_________________ Jak dobrze zrozumieć wreszcie, że życie nabiera dopiero wtedy sensu i znaczenia, gdy toczy się zgodnie z własnymi potrzebami, rytmem własnego oddechu, a przede wszystkim własnym wyobrażeniem |
|
|
|
|
suska
Mega gaduła Sex, rock and thea!

Pomogła: 34 razy Wiek: 37 Dołączyła: 24 Lut 2009 Posty: 2458 Skąd: Zoetermeer
|
Wysłany: Nie Lip 25, 2010 5:53 pm
|
|
|
| Oczywiscie, ze mozesz sie przeprowadzic, ale musisz im to zglosic. |
|
|
|
|
ba-sick
Poczatkujacy

|
Wysłany: Wto Lip 27, 2010 8:22 pm
|
|
|
| a ja mam pytanie czy jesli w trakcie pobierania zasilku zajde w ciaze i nie moge podjac pracy to czy po uplywie pierwotnego terminu przedluza mi wyplate zasilku? |
_________________ p-ost |
|
|
|
|
Miep
Super gaduła
Pomogła: 5 razy Dołączyła: 05 Sie 2010 Posty: 311 Skąd: z domu
|
Wysłany: Pon Sie 23, 2010 2:58 pm
|
|
|
ba-sick, Przedewszystkim
tu ciaza nie jest choroba wiec pracowac mozna .
podrugie jak bedziesz pobierac zasilek i zajdziesz w ciaze to zasilek bedziesz dostawac do konca wyznaczonej daty po zakonczeniu zasiulku nie przedluzaja go ze wzgledu ze jestes w ciazy . Jesli konczy ci sie zasilek jakies 3 a 4 tyg przed data porodu mozesz pujsc bezposrednio po zakonczeniu zasilku na maciezynscki.
Jesli zasilek konczy sie duzo wczesniej niz 3 a 4 tyg przed porodem niestety ten czass pozostaniesz bez pieniazkow |
| Ostatnio zmieniony przez Miep Pon Sie 23, 2010 2:59 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
nuta
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 4 razy Dołączyła: 17 Cze 2009 Posty: 469
|
Wysłany: Pon Wrz 06, 2010 6:31 pm
|
|
|
| hej, mam takie pytanie, mial ktos z was taka sytuacje ze UWV wyplacal zasilek, kiedy ten juz sie nie nalezal? generalnie chodzi mi o to po jakim czasie sie upomnieli by oddac im pieniadze? |
|
|
|
|
suska
Mega gaduła Sex, rock and thea!

Pomogła: 34 razy Wiek: 37 Dołączyła: 24 Lut 2009 Posty: 2458 Skąd: Zoetermeer
|
Wysłany: Pon Wrz 06, 2010 9:27 pm
|
|
|
| U mnie po ok 2 miesiacach od zakonczenia zasilku. |
|
|
|
|
Guiscard
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pon Wrz 06, 2010 10:14 pm
|
|
|
| Ale wyplacaja ci cala kwote zasilku co miesiac po terminie? Czy cos tam jednorazowo? Bo jak jednorazowo to chyba wszystko oki. |
|
|
|
|
nuta
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 4 razy Dołączyła: 17 Cze 2009 Posty: 469
|
Wysłany: Wto Wrz 07, 2010 8:37 am
|
|
|
| nie, poporstu zaklad splajtowal i wszytsko bylo zalatwiane w UWV, bo kase zalegali i UWV wyplacilo ta zalegla kase i po jakims miesiacu przyszedl list ze jak jestem bez pracy to mam sie w ciagu 3 dni na stronie zarejestrowac, a ja juz mialam prace i nie rejestrowalam sie, a po jakis 2 tyg wplynal mi jakby zasilek i pozniej za miesiac znowu, w tym miechu narazie nie ma. po tym pierwszym wplywie zadzownilam do UWV i mowie ze mam prace a facio zdziwiony ze w ogole dzownie i ze mis ie to nalezy i ze jeszcze raz dostane.w prawdzie kontrakt mialam do konca lipca, ale chyba niemozliwe zeby za ta miesiace mi wyplacili wyplate.wszystko sie okaze, kase trzymam w razie czego. |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Wto Wrz 07, 2010 7:59 pm
|
|
|
nuta,
z tego co wyczytalam wyplacili Ci zasilek pomimo iz mialsa juz prace ...
dobrze robisz, trzymaj kase bo, bedziesz musiala ja zwrocic , UWV dziala jak bomba z opoznionym zaplonem.. uplynie jakis 9-10 tygodni i wtedy Cie powiadomia listem
ze zwrotu oczekuja ... |
| Ostatnio zmieniony przez Gochna H Wto Wrz 07, 2010 8:00 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
mumu
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Wrz 21, 2010 8:48 pm
|
|
|
jestem ciekawa jak to wyglada w mojej sytuacji:
pracuje w beach clubie i tam dostajemy kontrakt (kazdy i zawsze) do okreslonego dnia np. do 31 pazdziernika ALE beach club zostanie zamkniety (i zlozony) juz 3 pazdziernika. Na umowie zagwarantowanych godzin jest 3-to pewnie taka forma umowy-zlecenia (tak mysle).
Zastanawia mnie teraz... ze jesli OWV policzy mi tygodnie do 3-to wyjdzie 25 (grrrrrrrr), jesli do 31-oczywiscie wiecej-ale jak beda to liczyc i dlaczego? z wyplata to tez roznie bo np. w lipcu bylo ok 400 euro/tyg a w tym msc tylko 200 euro-UWV liczy srednia wszystkich wyplat czy biora pod uwage tylko ostatnia (jak tak to marnie :/)?
czy ja mam wogole prawo ubiegania sie o zasilek?
dzieki z gory! |
|
|
|
|
|
|