wehkamp.nl |
Autor |
Wiadomość |
ewunia1380
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Sob Mar 28, 2009 1:31 pm wehkamp.nl
|
|
|
Witam mam takie pytanie chcialabym kupic tv na raty w sklepie wehkamp.nl czy moze mi ktos napisac jak wyglada procedura zakupu? tzn potrzebna jest jakas umowa o prace? czy jak to ogolnie wyglada prosze o pomoc... |
Ostatnio zmieniony przez Niedziela.NL Sob Mar 28, 2009 7:05 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Sob Mar 28, 2009 3:15 pm
|
|
|
Procedura pewnie jak w wiekszosci firm. Poszukaj w watku o ratach w media-markt |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
sarna282
Poczatkujacy sarna282
|
Wysłany: Pon Kwi 13, 2009 8:57 pm
|
|
|
procedura jest prosta,najpierw trzeba kupic cos za gotowke zaplacic a pozniej mozna dopiero wziasc na raty.inaczej sie nie da.ja tak musialam zrobic.
powodzenia |
|
|
|
|
Trufel
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Wrz 09, 2009 3:30 pm Ten sam problem
|
|
|
Witam,
mam ten sam problem i pomimo, iż kupiłem już produkt za 'gotówkę' to przy zamówieniu kolejnego przychodzi rachunek z pełną sumą. (W ustawieniach jest zaznoczone, że opłaty są w systemie ratalnym).
Macie jakieś doświadczenia z wehkamp.nl? Byłbym wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam,
Trufel |
|
|
|
|
lusia0101
Gaduła nad gadułami :-) UWAGA! Dyslektyk!
Pomogła: 6 razy Wiek: 41 Dołączyła: 17 Lut 2009 Posty: 500 Skąd: Drenthe
|
Wysłany: Śro Wrz 09, 2009 4:09 pm
|
|
|
jestem klinentka wehkampu z 6 lat bedzie, 1 zakup byl na gotowke dalej (do dnia dzisiejszego) place raty i co jakis czas stawka za jaka moge kupic za posrednictwem wehkamp wzrasta. radze zadzwonic na infolinie, powinni wytlumaczyc o co chodzi.
p.s.: zakupy, zakupami, ale latem zawsze dostawalam taka smieszna karte ze moge wziasc u nich gotowke z 3.000 najczesciej i tu jak chcialam wziasc pozyczke to mimo iz ,,sami dawali" nie dostalam pieniazkow. dlaczego nie wiem. |
_________________ Pomagam w miare mozliwosci |
|
|
|
|
Hera
MODERATOR Hera
Pomogła: 8 razy Wiek: 52 Dołączyła: 11 Maj 2007 Posty: 952
|
Wysłany: Śro Wrz 09, 2009 4:18 pm
|
|
|
Ja kupowałam w Wehkamp.nl - żadnych problemow. Poza szczególem ze 1-szy zakop nie przekroczyl 400 euro. Mogłam go kupić w całości na miesięczne raty - po 11 euro miesięcznie. Pierwszy zakop zrobilam w maju. Od początku wpłacalam po 50 euro, w sierpniu obniżyli mi ratę do 8 euro, jednak nadal wplacalam po 50.W chwili obecnej system pokazuje mi ze moge zrobic zakupy ratalne za ponad 2000.
Trufel - sprawdz co masz wpisane w p\opcjach o tobie - ilość osob w rodzinie, miesięczne wydatki na czynsz, miesieczne dochody rodziny. Moze w tym tkwi problem???? |
_________________ Nigdy nie poddawaj się kiedy zgaśnie światło
Gdy cię walnie życia pięść
Nigdy nie poddawaj się dzisiaj nie jest łatwo
Jutro będzie lepszy dzień |
|
|
|
|
lusia0101
Gaduła nad gadułami :-) UWAGA! Dyslektyk!
Pomogła: 6 razy Wiek: 41 Dołączyła: 17 Lut 2009 Posty: 500 Skąd: Drenthe
|
Wysłany: Śro Wrz 09, 2009 4:21 pm
|
|
|
no wlasnie a nie dostales od nich zadnego formularza do wypelnienia. ja sobie przypominam ze cos tam dostalismy (ja tego nie wypelnialam, ale maz za mnie zrobil) o dochodach. |
_________________ Pomagam w miare mozliwosci |
|
|
|
|
Trufel
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Wrz 09, 2009 4:23 pm
|
|
|
Czyli początkowo nie jest możliwy zakup w systemie ratalnym produktu, dajmy na to, o wartości 1500€?
(W przypadku kiedy za 1 produkt zapłaciliśmy 50€)
Dzięki za szybką odpowiedź
A formularza również nie dostałem... |
Ostatnio zmieniony przez Trufel Śro Wrz 09, 2009 4:25 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
sylwia_lelystad
Gaduła nad gadułami :-) zajeta..xD
Pomogła: 13 razy Wiek: 34 Dołączyła: 10 Wrz 2009 Posty: 826 Skąd: Lelystad schiphol
|
Wysłany: Czw Wrz 10, 2009 8:49 am
|
|
|
Ja wypelnilam wszystko supcio a i przyszlo ze musze zaplacic cala sume...wlasnie napisalam ze chce na raty, tak jak wypelnialam...zobaczymy co odpisza |
_________________ ...stoję, nic więcej i nic mniej niż człowiek
z każdą wadą i zaletą gotowa konsekwencje ponieść... |
|
|
|
|
Trufel
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Wrz 10, 2009 9:04 am
|
|
|
Ale dostałaś w ogóle jakiś formularz? |
|
|
|
|
sylwia_lelystad
Gaduła nad gadułami :-) zajeta..xD
Pomogła: 13 razy Wiek: 34 Dołączyła: 10 Wrz 2009 Posty: 826 Skąd: Lelystad schiphol
|
Wysłany: Czw Wrz 10, 2009 2:09 pm
|
|
|
nie na stronie tylko wypelnialam rozne tam takie jakie dochody itp. |
_________________ ...stoję, nic więcej i nic mniej niż człowiek
z każdą wadą i zaletą gotowa konsekwencje ponieść... |
|
|
|
|
Hera
MODERATOR Hera
Pomogła: 8 razy Wiek: 52 Dołączyła: 11 Maj 2007 Posty: 952
|
Wysłany: Czw Wrz 10, 2009 4:19 pm
|
|
|
Wszystko wypełniałam na stronce - zarobki, wysokość czynszu, adres itd.
Ale jak chciałam zrobić pierwsze zakupy za ponad 1400 euro to też przyszedł mi rachunek do zapłacenia. Weszłam na stronkę, anulowałam to zamówienie i zamówiłam tylko jedną rzecz za 400 euro (niecałe) i nie było żadnego problemu. Od maja do przedwczoraj wpłacałam 50 euro miesięcznie - zawsze kilka dni przed terminem i dziś przywieźli mi zamówiony towar za 1100 euro ))).
Zauważ ze już przy składaniu zamówienia - przy jego akceptacji pokaże ci się okienko z kwotą którą musisz wpłacić żeby dostać towar - czasami jest to polowa sumy, czasami tylko część a czasami całość. Gdy te okienko ci się nie pokarze to znaczy ze twoje zamówienie mieści się w bezpiecznych granicach i możesz to wszystko dostać na raty.
Widocznie masz za niski dochód albo na pierwszy raz za duza kwotę chcesz na raty. Nie chodzi to o pierwszy zakup w ogóle tylko o pierwszy zakup na raty.
Moim pierwszym zakupem była zmywarka.dzisiaj przywieźli mi pralkę, zamrażarkę, wkłady do łózka i kamerę cyfrową. Warto było płacić terminowo i więcej niż wynosi minimalna rata
Powodzenia. |
_________________ Nigdy nie poddawaj się kiedy zgaśnie światło
Gdy cię walnie życia pięść
Nigdy nie poddawaj się dzisiaj nie jest łatwo
Jutro będzie lepszy dzień |
|
|
|
|
Anahi
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Śro Gru 16, 2009 3:48 pm
|
|
|
W niedziele kupiłam ekspres do kawy za ok 70 e ( na raty)\
dziś tam dzwoniłam żeby zapytać kiedy mi go dostarczą oczywiście nie wiedzą W piatek wieczorem wyjeżdżam do pl ,a to jest prezent świateczny dla rodziców
Czy mogę go oddać (jest na raty)a kupić w normalnym sklepie? |
|
|
|
|
mamqa
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 10 Cze 2009 Posty: 592
|
Wysłany: Śro Gru 16, 2009 6:53 pm
|
|
|
Anahi napisał/a: | Czy mogę go oddać (jest na raty)a kupić w normalnym sklepie? |
Jak się zalogujesz na swoje konto i wejdziesz na podstronke "mijn bestellingen" gdzie Twój ekspres oczekuje na zatwierdzenie rat, jest obok opcja: "Annuleren". |
_________________ "Mam tylko jedno skrzydło
To prawie tak jak anioł" |
|
|
|
|
Anahi
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Czw Gru 17, 2009 3:44 pm
|
|