Czy zna ktos Uitzendbureau The Best One ? |
Autor |
Wiadomość |
KasiaHaaga
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Gru 20, 2009 6:04 pm Czy zna ktos Uitzendbureau The Best One ?
|
|
|
Witam
Od jutra mam iść do pracy z wyzej wymienionego biura , ale sie wacham ponieważ słyszałam ze jest u nich problem z wyplaceniem wyplat.
Czy może ma ktoś doswiadczenie z tym biurem i moze mi napisac jak to wszystko tam wyglada |
|
|
|
|
EdysiaK
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 10 razy Dołączyła: 24 Lip 2009 Posty: 565
|
Wysłany: Nie Gru 20, 2009 9:00 pm
|
|
|
u nich jest baaaaardzo duzy problem z wyplacaniem jakichkolwiek pieniedzy, nawet jesli o zaliczki chodzi |
|
|
|
|
marisima
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Gru 21, 2009 2:57 pm
|
|
|
Teraz w tym biurze pracuja praktycznie osoby powyzej 40 roku zycia niby na wyplaty nie nazekaja ale brak tam jakiejkolwiek organizacji,nie mozna byc pewnym kiedy sie pojdzie do pracy,dzwonia do Ciebie jak potrzebuja ludzi a pozniej maja cie gdzies. |
Ostatnio zmieniony przez marisima Pon Gru 21, 2009 2:57 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
monika_pa
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Gru 25, 2009 8:49 pm
|
|
|
Pracowalam w tym biurze przez dluzszy czas i nie zgodze sie z wiekszoscia wypowiedzi. Problemy z wyplatami sa wylacznie w wakacje jak glowny szef jedzie na wakacje. Wtedy jego syn wyplaca pieniadze jednak nie wszysycy pracownicy dostaja pieniadze w jednym dniu. Wyplata rozciaga sie na tydzien, ale wszysycy pieniadze dostaja. Jesli ktos posiada konto wtedy nie ma zadnego problemu. Jezeli chodzi o organizacje pracy to stali pracownicy jezdza codziennie, natomiast prawda jest, ze pracownicy dodatkowi sa informowani codziennie telefonicznie o pójściu do pracy. |
|
|
|
|
hollandpomoc
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Sty 02, 2010 8:31 pm
|
|
|
Stanowczo odradzam wspolprace z Uitzendbureau The Best One, prowadza je osoby niekompetentne. Oszukuja i niewyplacaja naleznego wynagrodzenia. Sam zostalem kiedys oszukany na moje szczescie pracowalem u nich tylko 4 dni oczywiscie wynagrodzenia nie otrzymalem. Ale jesli ktos lubi nabijac pieniadze oszusta to prosze bardzo pozdrawiam. |
|
|
|
|
suska
Mega gaduła Sex, rock and thea!

Pomogła: 34 razy Wiek: 36 Dołączyła: 24 Lut 2009 Posty: 2458 Skąd: Zoetermeer
|
Wysłany: Wto Sty 05, 2010 11:57 am
|
|
|
A co Ty zrobiles w celu odzyskania naleznego wynagrodzenia? Nic? |
|
|
|
|
hollandpomoc
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Sty 05, 2010 3:39 pm
|
|
|
Moze mi podpowiesz co mam zrobic? Uwczesnie ubezpieczylem sie i podpisalem wlasny kotrakt w j. holenderskim ze pracowalem u nich itd., mam tez potwierdzenie wyslania listu ponaglajacego splate wynagrodzenia za przepracowany okres, pomimo dowodow wskazujacych na nierzetolnosc uitzenbiura prawnik powiedzial iz nie jest w stanie pomoc, gdyz zrobienie czegokolwiek w zwiazku z tym pociagnie za soba o wiele wieksze koszta anizeli to warte. No chyba ze wiecej osob poszkodowanych zglosiloby ten sam proceder no wtedy bylaby inna rozmowa. No ale do tego by sie tak stalo to daleka droga gdyz ludzie tutaj sa zbyt bardzo zastraszeni.. pozdrawiam |
|
|
|
|
Nik
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Sty 25, 2010 8:20 pm
|
|
|
pracowałam w tbo i jestem niezadowolona z tej firmy oszukują i nie wypłacają pieniędzy. Jest tam taka jedna pani >>>usunięte<<< jest to osoba nie kompetentna mówi ludziom jedno a robi drugie. Nie zna się w ogóle na niczym. Jak były wypłacane pieniądze Pani >>>usunięte<<< wybierała sobie osoby jakie mogą wejść do biura i wziąć pieniądze a później dla reszty nie wystarczało... Jest wiele jeszcze co można napisać o tym biurze i tej osobie... Mam nadzieje że nie dacie się nabrać na to biuro !!!!! |
Ostatnio zmieniony przez Administrator2 Wto Lut 16, 2010 9:22 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
TBO
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Sty 31, 2010 8:01 pm
|
|
|
Witam serdecznie,
W czesci Panstwa uwag dotyczacych organizacji znajduje sie czesc prawdy, jednak dotyczy to juz przeszlosci i okresow, w ktorych znacznie zwiekszalo sie zapotrzebowanie na pracownikow. Jednakze jezeli chodzi o wyplaty, w biurze regularnie sa wyplacane pieniadze WSZYSTKIM pracownikom. Wyplaty odbywaja sie co 4 tygodnie w sobote. Jezeli ktokolwiek chce pobrac zaliczke, jest ona wyplacana jednak wczesniej trzeba umowic sie co do kwoty i terminu jej wyplacenia z szefem. Jezeli w ciagu jednego dnia przychodzi 20 osob bez uprzedzenia w celu otrzymania zaliczki, a szef nie jest na to przygotowany oczywistoscia jest, ze pieniedzy tych nie jest w stanie wyplacic.
Jezeli ktokolwiek uwaza, ze w kwestiach finansowych zostal poszkodowany i w dalszym ciagu nie otrzymal pieniedzy (choc jest to raczej niemozliwe) zapraszam do biura.
Co do kwestii wybierania osob do wyplaty, zdarzylo sie tak tylko raz w wakacje i nie byly to osoby "wybierane" lecz wyczytywane wedlug kolejnosci. Tego jednego dnia nie starczylo dla wszystkich pieniedzy, ale byli oni proszeni o przyjscie dnia nastepnego i w przeciagu nastepnych 2 dni pieniadze zostaly wyplacone.
Bardzo zapraszam wiec wszystkich "poszkodowanych" do biura oraz prosze osoby wyrazajace negatywne opinie o biurze o podanie przynajmniej imienia (rownie dobrze opienie takie moze wystawiac konkurencja) , za te opinie mozemy podziekowac gdyz bedziem wiedzieli co mozemy poprawic. |
|
|
|
|
goorn
Gaduła Zimny jak głaz.

|
Wysłany: Pią Lut 05, 2010 1:08 pm
|
|
|
TBO- nie znam waszego biura i już nie chce znać bo nie rozumiem jak może wam nie starczyć pieniędzy na wypłaty. To wasz problem nie pracownika. W przeciągu 2 dni otrzymali wszyscy i to jest ok? a jakby tak w przeciągu 2 dni rzaden z waszych pracowników nie pojawił się u waszych klijentów??? jakie kary byście zapłacili swoim klijentą za niezapewnienie pracowników na czas??? Najpirew jest praca wtedy zapłata.Byłem w podobnej firmie. I ja robię krótko nie ma dziś wypłaty jutro nie ma mnie w pracy. nagle choruje a ja nigdy nie choruje,a nie chwaląc się z reguły jestem cenionym pracownikiem ale dla was to nigdy nie ma znaczenia bo dla was- większości pośredników liczy się sztuka i jak ktoś marudzi to go się pozbywacie. I tak się zaczyna, najpierw są 2 dni opóźnienia, później tydzień, miesiąc i najlepiej byłoby oglośić bankructwo, plajte jak zwał tak zwał.Ilu ludzi jest na tyle ogarniętych, rozeznanych, żeby odzyskało swoje pieniądze. Nie życzę tu źle TBU ani ich pracowniką. Już to pisałem w ktorymś temacie. Was nie obchodzą problemy pracowników i jak już podpiszą umowy to mają być na czas w pracy, ale przy tym waszym zobowiązaniem jest płacić na czas. Nie chodzi o dzień, dwa spóźnienia, chodzi o zasady wzajemnego poszanowania i respektowania umów które sami ukladacie.Wam wolno mieć problemy, ale jak pracownik ma to go trzeba zmienić.Z wyrazami szacunku GOORN. Pozdrawiam. |
_________________ Pozdrawiam. |
|
|
|
|
hollandpomoc
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Lut 05, 2010 10:59 pm
|
|
|
To jakas PARANOJA,
mr./mrs. TBO po pierwsze to niech pan sie przedstawi jesli pisze pan/pani w imieniu 'biura' wiadomo jest ze pan tylko probuje wybarwic i tak zla opinie o tym pseudo biurze pracy.
Ja nie odzyskalem pieniedzy kiedy mi byly potrzebne pomimo wszelakich prob, a teraz kiedy mam pieniadze to znacznie bardziej satysfakcjonuje mnie to jak cala prawda o was wychodzi na jaw. Po drugie co to za zaliczki??
Kazde biuro placi tygodniowe wynagrodzenie wy co najwyzej zaliczki o ile je wyplacacie.
A tu cytuje pana/ pania ""Jezeli ktokolwiek uwaza, ze w kwestiach finansowych zostal poszkodowany i w dalszym ciagu nie otrzymal pieniedzy (choc jest to raczej niemozliwe) zapraszam do biura"" - to chyba jakis zart, czlowieku a skad te negatywne opinie na wasz temat?? - konkurencja?? - nie sadze. Jakkolwiek zycze jak najszybszego przebranzowienia. Pozdrawiam |
|
|
|
|
Paulina_23
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Lut 06, 2010 11:09 am
|
|
|
post edytowany napisany duza litera
zapoznaj sie z Regulaminem forum
[ Dodano: Sob Lut 06, 2010 1:33 pm ]
ściema jak nic nic!!!!tbo-jeśli pisze pani cos takiego to proszę się podpisać pani >>>usunięte<<< albo chociaż zmienić numer gg...
mój chłopak pracował w tbo i zawsze był problem z pieniędzmi w tej firmie..i to nie prawda ze pieniądze zostały zapłacone po 2 dniach duża ściema nawet po przyjeździe szefa z wakacji ludzie chodzili po swoje pieniądze....co roku tak jest jak szef wasz wyjeżdża na wakacje..
długo mój chłopak prosił się o swoje pieniądze zresztą jak o wszystko trzeba sie tam prosić i co jest śmieszne dla mnie o swoje pieniądze na które sam zapracował ciężko..
teraz naszczescie mamy inna prace i zyjemy z miesiąca na miesiąc spokojnie bez stresu i co najważniejsze nie prosimy się o swoje pieniądze
to biuro za wszystko chce pieniądze począwszy od numeru sofii po inne sprawy..
a jeśli chodzi o listę osób to tez pani kłamie bo nikt nie wchodził według listy .ludzie ustawiali sie kto pierwszy przyszedł a później jeśli ujrzała pani znajomych to kazała im wchodzić każdy to wie dobrze.
nie co pani daje wybielanie tego biura ale ściemniasz równo.
nie mówiąc już o wakacyjnym którego tam nie ma...
ciesze sie bardzo ze tam już nikt ze znajomych nie pracuje ani mój chłopak bo to był czas wielkiego stresu i walki o swoje pieniądze!!!!!
teraz żyjemy spokojnie mając co tydzień pieniądze na koncie i co najważniejsze nie prosimy się o ich wypłacenie.....
nie idealnego biura każde ma wady i zalety ale patrząc na listę osób które tam pracowały w ostatnim czasie to więcej jest wad i negatywnych sytuacji w the best one.b.v |
Ostatnio zmieniony przez Administrator2 Wto Lut 16, 2010 9:19 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
White Patriot
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Lut 08, 2010 3:51 pm
|
|
|
To biuro to masakra, banda >>>usunięte<<<. 3 dni robilem i mnie wywalili, chyba za poglady ehe. >>>usunięte<<< myslace ze rządza swiatem , a ta >>>usunięte<<< to mysle ze >>>usunięte<<<, tak mi instykt podpowiada! 88 |
Ostatnio zmieniony przez Administrator2 Wto Lut 16, 2010 9:18 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
dam
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Lut 08, 2010 5:04 pm
|
|
|
hehehehe wydaje mi się że masz racje co do tej polki >>>imię usunięte<<< i do tego całego biura.pracowałem tam i nie polecam tbo nikomu.tam pracuje sama banda oszustów i nic więcej którzy dorabiają się tylko na naszej ciężkiej pracy i jeszcze na kasie oszukują i innych rzeczach.za wszystko chcą kasę.
ale co tu dużo mówić >>>usunięte<<<.
dorabiają się tylko na tych polakach.
nie ma idealnego biura ale to jest specjalne biuro które szybko się dorabia na naszej pracy.!!!
nie polecam tego biura.
żałuje że tam pracowałem ale naszczęście teraz mam super pracę i dobre pieniądze. |
|
|
|
|
Adam1934
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lut 16, 2010 9:01 pm
|
|
|
the best one to wielka ściema!!!!!!!!To turecko biuro gdzie tylko oszukują i nic więcej!!!
To biuro największa moja pomyłka a ludzie którzy tam pracują są co niektórzy bardzo nie kompetentni co do tej pracy!!!!Dużo kłamią i nic więcej.
Bie ma wakacyjnego za wszystko trzeba płacić tam masakra,a pani monika -nic nie wie nie ma pojęcia ale udziela się zawsze i miesza tylko.myśli że jest gwiazda i wielką szefową a jest takim samym pracownikiem jak inni i ciekawe czemu teraz z tego co wiem awansowała skoro już długo tam pracuje ale co tu dużo mówić jest otwartą osoba i dlatego....
I to prawda że są problemy z kasa tam szczególnie wtedy kiedy szef jedzie na wakacje no i trzeba godzin pilnowć tez...
heheheheehe ale biuro mozna tu ksiazke pisac hehehe kiedys jechalem z lekko podpitym kierowca-lubil w czasie pracy popijac!!!!! |
Ostatnio zmieniony przez Adam1934 Wto Lut 16, 2010 10:03 pm, w całości zmieniany 4 razy |
|
|
|
|
|