odloty z lotnisk - opoznione?? |
Autor |
Wiadomość |
agneska
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Gru 19, 2009 8:44 am odloty z lotnisk - opoznione??
|
|
|
hej,
czy ktos z was sie orientuje czy przez snieg i mroz sa opoznione loty? dzis lece z eindhoven i kolega mnie zestresowal, ze moge sobie posiedziec troche na lotnisku... tak z ciekawosci pytam, moze ktos cos wie na ten temat
pzdr |
|
|
|
|
suska
Mega gaduła Sex, rock and thea!

Pomogła: 34 razy Wiek: 36 Dołączyła: 24 Lut 2009 Posty: 2458 Skąd: Zoetermeer
|
Wysłany: Sob Gru 19, 2009 9:16 am
|
|
|
No ja wczoraj ogladalam BBC i co prawda oni mowili o warunkach w Londynie (ktore sa dosc podobne jak w Holandii) i podawali, ze opuznienia moga sie zdarzyc, ale tragedii nie ma (nie odwoluja lotow, a opoznienia nawet jak sa, to nie za duze - godzinka, moze dwie). Wiec nie wiem czy to Ci pomoze, ale ja analogicznie przelozylabym to na NL Mysle, ze nie ma sie na zapas co marwic Z wlasnego doswiadczenia wiem, ze takie warunki pogodowe nie stwarzaja wielu problemow, moze jedynie mroz, przez ktory trzeba odladzac samoloty (co trwa moze z 20 minut) ale jesli lecisz Wizzairem to prawdopodobnie samloto ktorym bedziesz lecial, akuat chwile przed wsiadaniem wyladuje, wiec ten problem tez nie powinien wystapic
Mimo wszystko powodzenia |
Ostatnio zmieniony przez suska Sob Gru 19, 2009 9:17 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Ainka
Super gaduła Princess of the Sun

Pomogła: 4 razy Wiek: 40 Dołączyła: 08 Maj 2009 Posty: 239 Skąd: Lodz
|
Wysłany: Nie Gru 20, 2009 12:43 am
|
|
|
Z Londynu to wlasnie mieli duze opiznienia albo i odwolane loty. Ja dzis lecialam z Eindhoven do Katowic i 40 min opoznienia. Bo ten z Katowic sie spoznil (nikt nie wie czemu. moze oni mieli ekeft domina bo na poprzednim locie byla obsuwa?).
angeska wyglada na to ze to byl ten sam lot |
_________________ ...And I am filled
With the sweetest devotion
As I, I look into your perfect face...
|
Ostatnio zmieniony przez Ainka Nie Gru 20, 2009 12:44 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
MiniSmurfin
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 40 razy Dołączyła: 19 Kwi 2008 Posty: 733 Skąd: Alphen a/d Rijn
|
Wysłany: Nie Gru 20, 2009 12:34 pm
|
|
|
Dzis podrozowac wogole sie nie da, lotnisko Zaventem (Belgia) oraz lotnisko w Düsseldorf sa pozamykane. |
|
|
|
|
LeGolasik
Gaduła nad gadułami :-) LeGolasik

|
Wysłany: Nie Gru 20, 2009 6:54 pm
|
|
|
Schiphol - 7 na 9 lotów jest odwołane. |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
suska

|
Wysłany: Nie Gru 20, 2009 9:17 pm
|
|
|
Bezsensu, skoro 2 na 9 moze wystartowac, to czemu i reszta nie moze? |
|
|
|
|
MiniSmurfin
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 40 razy Dołączyła: 19 Kwi 2008 Posty: 733 Skąd: Alphen a/d Rijn
|
Wysłany: Nie Gru 20, 2009 9:21 pm
|
|
|
Zalezy od roznych czynnikow, polozenie pasow startowcyh, kierunek wiatru itp. |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Nie Gru 20, 2009 9:49 pm
|
|
|
pewnie od typu samolotu |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze

Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Nie Gru 20, 2009 9:51 pm
|
|
|
e tam, pewnie nie wszyscy zdazyli skrzydla na zime zmienic |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
mavd
Mega gaduła
Pomogła: 45 razy Wiek: 59 Dołączyła: 27 Paź 2006 Posty: 1134 Skąd: Hilversum
|
Wysłany: Nie Gru 20, 2009 10:35 pm
|
|
|
Ja chcialam jechac dzisiaj z koleznaka na Schiphol troche na zakupy troche zobaczec swiateczne przystrojenie lotniska.Niestety normalnie taka podroz pociagiem z Hilversum trwa okolo 30 minut , dzis po 3 godzinach dotarlysmy tylko do Amsterdamu , na szczescie wieczorem powrot do Hilversum trwal 35 minut.
monika |
|
|
|
|
sylwia_lelystad
Gaduła nad gadułami :-) zajeta..xD

Pomogła: 13 razy Wiek: 34 Dołączyła: 10 Wrz 2009 Posty: 826 Skąd: Lelystad schiphol
|
Wysłany: Nie Gru 20, 2009 10:55 pm
|
|
|
A to jeszcze nic ja tydzien temu czekalam na pociag ktory spoznil sie...godzine. Na mrozie. Ludzie wariowali.
|
_________________ ...stoję, nic więcej i nic mniej niż człowiek
z każdą wadą i zaletą gotowa konsekwencje ponieść... |
|
|
|
|
LeGolasik
Gaduła nad gadułami :-) LeGolasik

|
Wysłany: Pon Gru 21, 2009 8:29 am
|
|
|
Nie wiem od czego to zależy, nie rozmawiałem z kontrolerami lotów.Ale wiem że przez pogodę po 1 godzinie lotu zawróciła i wylądaowała Cathey Pacific ( 747-400 ) ;/ |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
suska

|
|
|
|
|
Tereza
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pon Gru 21, 2009 11:49 am
|
|
|
wczoraj Lufthasa i parę innych operatorów odwołała wszystkie loty z Schipholu...... |
|
|
|
|
racoviak23
Poczatkujacy
Wiek: 41 Dołączył: 03 Sty 2008 Posty: 7 Skąd: Haga/Częstochowa
|
Wysłany: Pon Gru 21, 2009 3:13 pm
|
|
|
Również w Holandii ponad 700 ludzi spędziło noc z niedzieli na poniedziałek na lotnisku w Schiphol pod Amsterdamem, ponieważ ich loty zostały opóźnione bądź odwołane z powodu zimowej pogody.
Rzecznik lotniska oświadczył, że również w poniedziałek należy liczyć się ze znacznymi opóźnieniami i odwołaniem niektórych lotów. Dotyczy to przede wszystkim połączeń lotniczych do innych miast europejskich, które z powodu utrzymujących się warunków atmosferycznych mogą być utrzymane wyłącznie w ograniczonym zakresie lub mogą nie być obsłużone w ogóle.
Jeśli chodzi o loty poza UE nie odnotowano większych problemów. Wszystkim pasażerom doradzono, aby przed wybraniem się na lotnisko dowiedzieli się, czy ich lot nie został opóźniony lub odwołany.
Równocześnie w Rotterdamie, Hadze i innych holenderskich miastach w poniedziałek rano nie funkcjonowało wiele linii autobusowych. Jako powód obsługujące je firmy podawały zagrożenie spowodowane przez oblodzenie dróg. Co więcej, nie udało się usunąć niektórych zasp, więc autobusy nie mogły dojechać do swoich miejsc przeznaczenia. Na autostradach i drogach szybkiego ruchu ustawiały się długie korki.
źródło onet.pl |
|
|
|
|
|