wypadek autem firmowym jakie beda konsekwencjie |
Autor |
Wiadomość |
niko329
Poczatkujacy niko329
|
Wysłany: Pon Gru 21, 2009 10:52 pm wypadek autem firmowym jakie beda konsekwencjie
|
|
|
witam mam taki problem jechalem autem sluzbowym po godzinach pracy,bylo slisko i wichalem w drzewo,jakie konsekwencjie wobec mnie moze wyciagnac pracodawca,niewiem co zrobic i jak to rozwiazac |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze
Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Pon Gru 21, 2009 11:50 pm
|
|
|
a pracodawca pozwolil ci na wykorzystywanie samochodu do celow prywatnych? jezeli tak, to pewnie jakis strasznych konsekwencji nie bedzie. auto jest ubezpieczone (ac)? jest szansa, ze bedziesz placil jakies ryzyko wlasne. |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
Mariola101
Super gaduła Strasznie uparta...
Pomogła: 7 razy Wiek: 39 Dołączyła: 08 Lip 2009 Posty: 343 Skąd: Nl
|
Wysłany: Wto Gru 22, 2009 12:00 am
|
|
|
A nie dostales umowy uzytkowania auta służboweqo ? Moze tam cos pisze . |
_________________ Im kto wyższy, tym łatwiej i niżej spaść może.
— Adam Mickiewicz |
Ostatnio zmieniony przez Mariola101 Wto Gru 22, 2009 12:01 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Wto Gru 22, 2009 9:46 am
|
|
|
Kolezanka miala "ryczalt" na takie akcje (auto leasingowane)
Pierwsze rozbicie auta w danym roku - gratis
drugie 150
trzecie 500
czwarte 1500
dalej jakos to roslo dosc mocno. |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
caliber1973
Gaduła
Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Maj 2007 Posty: 130 Skąd: ROTTERDAM
|
Wysłany: Pią Gru 25, 2009 10:01 am
|
|
|
niko329 napisał/a: | witam mam taki problem jechalem autem sluzbowym po godzinach pracy,bylo slisko i wichalem w drzewo,jakie konsekwencjie wobec mnie moze wyciagnac pracodawca,niewiem co zrobic i jak to rozwiazac |
Myśle że żadne,bo nie masz umowy uzytkowania auta służboweqo,
Firmy mało komu dają takie umowy aby ominąć opłaty |
|
|
|
|
wilk202
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Sty 09, 2010 8:58 pm
|
|
|
m4rcin napisał/a: | Kolezanka miala "ryczalt" na takie akcje (auto leasingowane)
drugie 150
trzecie 500
czwarte 1500
Dokładnie coś takiego mieliśmy my również. Kolega rozbił autko, zderzenie czołowe ale na parkingu i przy małej prędkości, przyjechała policja, karetka, spisali jakis protokół, nawet mandatu kolega nie dostał, a auto do serwisu poszło:) i żadnych konsekwencji ze strony pracodawcy:) |
|
|
|
|
andrzejr84
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Wto Sty 12, 2010 9:59 pm
|
|
|
w moim biurze za taką akcje pewnie bez mrugnięcia okiem wyślą faceta do Polski |
_________________ Przypływ mądrości mierzy się upływem żółci |
|
|
|
|
Lolek79
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Sty 13, 2010 5:38 pm
|
|
|
wilk202 napisał/a: | m4rcin napisał/a: | Kolezanka miala "ryczalt" na takie akcje (auto leasingowane)
drugie 150
trzecie 500
czwarte 1500
Dokładnie coś takiego mieliśmy my również. Kolega rozbił autko, zderzenie czołowe ale na parkingu i przy małej prędkości, przyjechała policja, karetka, spisali jakis protokół, nawet mandatu kolega nie dostał, a auto do serwisu poszło:) i żadnych konsekwencji ze strony pracodawcy:) |
Mam podobnie. Pierwsza stluczka za free potem za kazde kolejne placisz 150E kosztow wlasnych reszte doklada ubezpieczyciel. Koszty wlasne zalezne sa wylacznie od ubezpieczenia jakim objety jest samochod. Zadnych konsekwencji w pracy! Ludzka rzecz czasem sie "rozbic" |
|
|
|
|
|