kiedy do Polski na Swieta? |
Autor |
Wiadomość |
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Wto Gru 22, 2009 9:54 am
|
|
|
suska napisał/a: | 4 razy dzis musialam pchac samochod, byle gdzie sie zatrzymasz, swiatla, parking, byle droga- stoisz i nie ruszysz. Jedna rzecz, ktorej Polacy mogliby Holendrow nauczyc. A Ci ruszyliby swoje trzy litery i zaczeli dzialac, zamiast siedziec i biadoczyc w wiadomosciach. |
Opony zimowe w takich warunkach czynia cuda. |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Wto Gru 22, 2009 10:01 am
|
|
|
http://www.joemonster.org/p/299627/Subaru_vs._tir a to chyba Holandia |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Wto Gru 22, 2009 10:17 am
|
|
|
m4rcin napisał/a: | http://www.joemonster.org/p/299627/Subaru_vs._tir a to chyba Holandia |
Szczerze powiem ze jestem pod wrazeniem ... ciekawe czy ten tir był załadowany ... |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
symeks
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Gru 22, 2009 11:17 am
|
|
|
Moja podroz trwala 28 godz, okolo 1550 km, wyjechalem w niedziele o 3.30 po poludniu. zaraz za holenderska granica kupienie na niemieckich stacjach plynu do spryskiwaczy graniczylo z cudem, tak samo w polsce. warunki ciezkie byly w niemczech, ale w polsce jeszcze gorzej, a na trasie krakow - rzeszow to juz masakra.
pzdr |
_________________ 2 razy po 69EUR uczy jezdzenia 50km/h |
|
|
|
|
suska
Mega gaduła Sex, rock and thea!

Pomogła: 34 razy Wiek: 36 Dołączyła: 24 Lut 2009 Posty: 2458 Skąd: Zoetermeer
|
Wysłany: Wto Gru 22, 2009 11:27 am
|
|
|
m4rcin napisał/a: | suska napisał/a: | 4 razy dzis musialam pchac samochod, byle gdzie sie zatrzymasz, swiatla, parking, byle droga- stoisz i nie ruszysz. Jedna rzecz, ktorej Polacy mogliby Holendrow nauczyc. A Ci ruszyliby swoje trzy litery i zaczeli dzialac, zamiast siedziec i biadoczyc w wiadomosciach. |
Opony zimowe w takich warunkach czynia cuda. |
Ta, wytlumacz Holendrowi, zeby sobie zimowe opony kupil To nie moj samochod byl... |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Wto Gru 22, 2009 11:33 pm
|
|
|
Nic nadzwyczajnego. Bardzo duzo ludzi co ma auta leasingowane ma zimowki (trzeba poprostu poprosic) |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Wto Gru 22, 2009 11:35 pm
|
|
|
symeks napisał/a: | Moja podroz trwala 28 godz, okolo 1550 km, wyjechalem w niedziele o 3.30 po poludniu. zaraz za holenderska granica kupienie na niemieckich stacjach plynu do spryskiwaczy graniczylo z cudem, tak samo w polsce. warunki ciezkie byly w niemczech, ale w polsce jeszcze gorzej, a na trasie krakow - rzeszow to juz masakra. |
W DE w piatek sprzedawali koncentrat do -60
Mialem holenderski plyn z shell'a do -10 ale przy -7 zamarzl i dolewka koncentratu nie pomagala.
Kupilem w PL na allegro 10l koncentratu Sonax starczy do konca zimy |
|
|
|
|
symeks
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Gru 24, 2009 5:05 pm
|
|
|
m4rcin napisał/a: | symeks napisał/a: | Moja podroz trwala 28 godz, okolo 1550 km, wyjechalem w niedziele o 3.30 po poludniu. zaraz za holenderska granica kupienie na niemieckich stacjach plynu do spryskiwaczy graniczylo z cudem, tak samo w polsce. warunki ciezkie byly w niemczech, ale w polsce jeszcze gorzej, a na trasie krakow - rzeszow to juz masakra. |
W DE w piatek sprzedawali koncentrat do -60
Mialem holenderski plyn z shell'a do -10 ale przy -7 zamarzl i dolewka koncentratu nie pomagala.
Kupilem w PL na allegro 10l koncentratu Sonax starczy do konca zimy |
Na droge powrotna zaopatrze sie odpowiednio zabiore ze soba odpowiednia ilosc plynu
pzdr i wesolych swiat |
_________________ 2 razy po 69EUR uczy jezdzenia 50km/h |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze

Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Czw Gru 24, 2009 8:03 pm
|
|
|
oki. juz w PL nie bylo zle. 1200km bez pospiechu w 10.5h (podroz w nocy ze srody na czwartek).
oczywiscie najgorszy odcinek to A4 w PL i ludzie zajezdzajacy sobie droge (to sie chyba nigdy nie zmieni). |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
emes
Gaduła
Pomogła: 4 razy Dołączyła: 27 Lut 2008 Posty: 171
|
Wysłany: Pią Gru 25, 2009 2:39 pm
|
|
|
A my jechalismy w niedziele - 1198 km. dokladnie - zajelo nam to 13 godzin (wlacznie z postojami na karmienie niemowlecia ), takze poszlo szybko i bezbolesnie. Najgorzej bylo w NL, a w D i PL calkiem, calkiem.
Zdrowych i radosnych Swiat dla wszystkich!
P.S. A teraz temperatura na termometrze +12 st. C., wiec drogi w PL czarne i suche. |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)

Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
Wysłany: Sob Gru 26, 2009 12:17 pm
|
|
|
podróż ze środy na czwartek - 840 km - ok.7 godzin - bardzo dobry wynik biorąc pod uwagę znaczną ilość samochodów na drodze - ok.40% na polskich rejestracjach pozdrawiam |
_________________ Umiesz liczyć? Licz na siebie |
|
|
|
|
Coccolinco
Super gaduła
|
Wysłany: Sob Gru 26, 2009 6:37 pm
|
|
|
Pozdro dla wszystkich spędzających Święta w NL |
|
|
|
|
pani_puchatkowa
Super gaduła
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 08 Lut 2009 Posty: 355
|
Wysłany: Nie Gru 27, 2009 2:45 pm
|
|
|
Jechaliśmy w piątek 18.12 wieczorem do Polski około 17 godzin mróz obleśny, bez spryskiwacza po śliskiej nawierzchni i dlatego postanowiliśmy że wracamy dzień wcześniej i takim sposobem jesteśmy już w Nl. Wyjechaliśmy wczoraj wieczorem droga była pusta - dosłownie pusta minęłam może 8 ciężarówek po drodze, mrozu nie było spadło tylko parę kropel deszczu w Nl'u. Wszystkim, którzy wracać będą życzę takich samych warunków. |
|
|
|
|
mroweczka
Gaduła

Pomogła: 2 razy Wiek: 39 Dołączyła: 18 Cze 2007 Posty: 192 Skąd: Loenen aan de Vecht
|
Wysłany: Pon Gru 28, 2009 6:35 pm
|
|
|
Pozdroz ze srody na czartek zajela nam rowne 12 godzin, odcinek to okolo 900 km. Z malymi przerwami i oczekiwaniem na zmiane kierowcy. Wiec jak na przewoz to bardzo dobry czas. Przejazd bezpieczny i w wesolym towarzystwie. Szkoda tylko, ze nie wszyscy mieli taka podroz jak my, gdyz po drodze mijalismy dwa wypadki i w obu byly same auta na polskich blachach
Oby podroz powrotna byla rownie przyjemna
Szczesliwego Nowego Roku zycze wszystkim forumowiczom |
_________________ You can't stop me
You can't break me
You can't reach me
You can't see me
You can try all you can
But you'll never defeat me! |
|
|
|
|