Dobry lekarz |
Autor |
Wiadomość |
xrudzielec
Poczatkujacy Pozdarawiam
|
Wysłany: Śro Gru 30, 2009 10:13 am Dobry lekarz
|
|
|
Witam pisze z wielkim problemem , mianowicie jestem mama 7 tygodniowego synka który od 6 tygodni stęka pręży sie praktycznie nie śpimy .... Wiem wiem napiszecie że to kolka , ale tu nie oto chodzi , też tak myślałam na początku ..... Karmie go mlekiem modifikowanym , Stosowałam kropelki herbatki na kolke i nic cały czas to samo , poszłam do lekarza bo synek dostał katarku i tak żle wygladał , powiedziałam lekarzowi o tym że mały ciagle steka że sie pręży cały czas ulewa no i że żle wyglada i ma katarek , co na to lekarz uśmiał sie i powiedział że jest wszystko ok i że jestem młoda nie doświadczona matka hahaha .... Dwa dni puźniej mój syn wylądował w szpitalu z infekcja płuc było źle ale na szczęście juz jest ok , i kto tu jest nie doświatczony .... Teraz jesteśmy w domku i dalej jest ten sam problem do tego mały przy karmienu strasznie sie pręży wyrywa poprostu koszmar , znajoma powiedzialae to może wina mleka wiec zmieniłam na inne i dalej to samo , straszne ma czerwony na dole brzuszek policzka strasznie ulewa i ma często czkawki , wpisałam to w gogle i ukazało sie że to może być skaza białkowa .... wiec musze z dzieckiem iść do lekarza do tego co byłam z katarkiem nie chce isc bo znowu powie że jesteś nie doświadczona matka i mnie wysmieje .... A ja nie moge już patrzec na syna który tak sie strasznie męczy .... Wiec może ktos z was zna dobrego najlepiej polskiego lekarza w okolicach schiedam ... Bardzo prosze was o pomoc ..... Dziekuje i Pozdrawiam Magda i Nathanek |
|
|
|
|
lena930
Super gaduła lena930
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 29 Lis 2008 Posty: 261
|
Wysłany: Śro Gru 30, 2009 10:28 am
|
|
|
przykro mi ale odnosnie lekarza to ci nie pomoge,ale faktycznie wyglada to na skaze bialkowa i to ta silniejsza.Zanim znajdziesz jakiegos lekarza to sprobuj zmienic maluszkowi mleko na sojowe w Polsce sa mleka takie jak Prosobe,nutramigen ewentualnie humana XL,niestety nie znam tu nazw,ale mysle ze jak pojdziesz do sklepu i dobrze poczytasz etykiety na mlekach to cos znajdziesz.Powinnas szukac mleka na bazie bialka roslinnego no i mleka sojowe .to sa moje rady ale faktycznie maluszek powinien trafic do lekarza bo skaza bialkowa to nie tylko wysypka ,ulewanie a w konsekwencji zlej diety /tutaj mleko/ zaczynaja sie duzo powazniejsze problemy zdrowotne. Zycze ci powodzenia i zdrowia dla synka |
|
|
|
|
xrudzielec
Poczatkujacy Pozdarawiam
|
Wysłany: Śro Gru 30, 2009 10:34 am
|
|
|
Dziękuje ślicznie własnie sie ubieramy i idziemy poszukac mleczka sojowego może to pomoże .... Pozdrawiam |
|
|
|
|
lena930
Super gaduła lena930
|
Wysłany: Śro Gru 30, 2009 11:08 am
|
|
|
Napisze Ci tzk mleko sojowe pomaga w 90% skazy bialkowej,a na wysypke mozesz spokojnie uzywac sudokremu chyba ze posiadasz masci typu Elecom ,Laticortin/tylko z nimi trzeba uwazac bo sa na sterydach/czesto pomaga tormentiol ale jest strasznie brudzacy .Pamietam ze mojemu synowi pomagaly troszke herbatki rumiankowe bo dzialaja rozkurczowo,wiec bywaly karmienia mniej stresujace boze tak dawno to bylo ale pamietam zelekarka kazala mi go kapac w wywarze z pokrzywy i rumianku ,szare mydlo to wszystko faktycznie dzialalo i skora byla w miare gladka |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Śro Gru 30, 2009 11:49 am
|
|
|
xrudzielec,
mimo wszystko zadzwon do lekarza, nie lecz synka sama
tym bardziej iz to takie malenstwo
niech pretekstem bedzie to, ze synek mial infekcje pluc i trzeba sprawdzic czy wszystko jest ok
potem powiedz ze masz pewnosc iz baby nie toleruje krowiego mleka
a co z tym sie wiaze ma alergie /poczatki alergii,
pamietaj o tym ze jesli ma skaze bialkowa to nieodpowiednio dobrane melko moze sytuacje tylko zaognic
nie daj sie lekarzowi zbyc... jesli nie znasz jezyka(mam nadzieje ze znasz)
wypisz na kartce objawy, przetlumacz je i pokaz kartke lekarzowi
mysl kochana ,bo od tego zalezy zdrowie i zycie Twego synka
pozdrawiam i z calego serca powodzenia zycze i zdrowka dla dzieciatka
|
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
lena930
Super gaduła lena930
|
Wysłany: Śro Gru 30, 2009 12:15 pm
|
|
|
Ja tez jestem pewna ze maluszek powinien trafic do lekarza i tak tez napisalam a te rady to tylko po to aby i maluszek i mama nie meczyli sie zanim trafia do lekarza |
|
|
|
|
xrudzielec
Poczatkujacy Pozdarawiam
|
Wysłany: Śro Gru 30, 2009 1:07 pm
|
|
|
Dziekuje za odpowiedzi .... Na pewno pójdę z małym do lekarza 4 stycznia mam wizytę umówioną ... Jeśli chodzi o mleko sojowe byłam w sklepie i niestety takiego mleka nie ma dla dzieci nie wiem może spróbowac w aptece , juz nie wiem co mam robić .... W Polsce już dawno by go zbadali i było by wiadomo tu niestety musze liczyc na siebie to straszne |
|
|
|
|
iwona.k
Poczatkujacy iwona.k
|
Wysłany: Śro Gru 30, 2009 1:14 pm
|
|
|
ja mam 3 miesiecznego synka i takze nie mam dobrej opinii o lekarzach i opiece lekarskiej w Holandii. wszystko zbywaja i lecza paracetamolem a placisz horendalne stawki za ubezpieczenie. szczerze powiedziawszy opieka medyczna jest lepsza w polsce pomimo wszystiko. a mleka sojowego nie dostaniesz w Holandii- tylko w Polsce i chyba tylko na recepte. |
|
|
|
|
szeda
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 09 Mar 2007 Posty: 514 Skąd: Haga
|
|
|
|
|
mirka
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Gru 30, 2009 4:47 pm
|
|
|
Mleko sojowe jest moj syn na nim byl .Idz do etosa tam je tylko dostaniesz albo w aptece .Jezeli w danej aptece nie ma to Ci zamowia i bedziesz je miala troszke pozniej.
Ale zamiast sojowego poniewaz dziecko moze byc rowniez uczulone na soje moze warto kupic mleko PEPTI chyba tak sie ono nazywa.Jest w kazdym sklepie drogeryjnym jak i super de boer.
pozdrawiam |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
|
|
|
|
beataw
Gaduła beataw
Pomogła: 1 raz Wiek: 46 Dołączyła: 23 Sty 2009 Posty: 146
|
Wysłany: Czw Sie 19, 2010 8:26 pm mleko na skaze bialkowa..
|
|
|
witam czy jezeli dziecko ma skaze bialkowa to sa mleka na recepte zeby za nie nie placic 100 % ??
niewiem czy moge prosic lekarza o recepte ?
podejrzewam ze 3 msc corka ma skaze bialkowa ,dostala na udach i na rekach w okolicach lokci czerwone plamki suche
chce wiedziec zanim pojde do lekarza o co moge prosic zeby 2 razy nie chodzic do niego.
dzieki za pomoc !! |
|
|
|
|
|