thuiszorg |
Autor |
Wiadomość |
magrach
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Śro Sie 29, 2007 1:23 pm
|
|
|
Cytat: | pracuje w thuiszorg na okres wakacyjny... i |
Duuvelke mam pytanie jak wygląda praca thuiszorg w Holandii ? Moja koleżanka pracuje tak w Belgii i nie narzeka ( w większości ) Pracuje 2,5 dnia i ma na rękę 600 euro, wiec chyba nieźle ... Czy ma sie cały czas te same rodziny ? Czy można sobie bez problemów zmienieć jak coś nie pasuje ?A kontrakt na ile ?
Jak byś byla tak miła to napisz więcej o tej pracy .. |
_________________ nie ma zwykłych chwil.... |
|
|
|
|
JARKES
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Sie 29, 2007 3:13 pm
|
|
|
mariodsl,jesteś zrzędliwy jak moja baba(tak się mówi o żonie na Ślasku,to nic obrazliwego),sam bym się chętnie dowiedział o pracy thuiszorg(nie wiem co to),a twoje wtrącenia są kulturalnie mówiąc Wkur....Irytujące |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła
Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Czw Sie 30, 2007 6:37 pm
|
|
|
to zalezy jaka funkcje pelnisz... ja np. szprzatam u osob starszych... ale sa tez funkcje gdzie oprocz sprzatania pomaga sie w myciu... czy tez organizuje sie dzien dla takiej osoby... wszystko zalezy od doswiadczenia i posiadanych dyplomow...
ja mam kontrakt na okres wakacji... ale oczywiscie szukaja osob na stale... ja zastepuje osoby, ktore akurat w wiekszosci maja stale rodziny... oczywiscie co rodzinka to inaczej... ale generalnie to mam fajne adresy... oprocz jednego... heh... zawsze sie taki musi znalesc... ale z tego co wiem to jesli cos jest nie tak to mozna poprosic o inny adres i wtedy podac powod dlaczego chce sie zmienic adres...
dziennie pracuje max. 6 godz. czyli od 9-12 i 12:30-15:30... dosc czesto zdarza mi sie, ze skoncze szybciej i wtedy w wiekszosci wypadku puszczaja mnie do domu... lub siadam z ludzmi i gadamy sobie o wszystkim i niczym... |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła
Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
|
|
|
|
nollewska
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 8 razy Dołączyła: 24 Sie 2006 Posty: 547 Skąd: Veghel/Torrevieja
|
Wysłany: Czw Sie 30, 2007 9:12 pm
|
|
|
W Holandii poszukiwani sa pracownicy w tym sektorze. Oczywiscie wszystko zalezy od posiadanego wyksztalcenia oraz uznania dyplomu i zakwalifikowanie jego do holenderskich warunkow.
Mozna pracowac bezposrednio w domach opieki, a takze byc tzw. dochodzaca do domow osob potrzebujacych opieki.
System ten jest bardzo rozbudowany, poczawszy od pan sprzatajacych, robiacych zakupy do bezposredniej pomocy pielegniarskiej wykonujacych rozne zabiegi pielegniarskie.
Kolezanka pracuje od kilku lat w domu opieki w Holandii i jest bardzo zadowolona z pracy i placy. |
_________________ Nollewska
www.kancelariabean.com
Kancelaria Podatkowa On-line |
|
|
|
|
|