NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
oplata za porod
Autor Wiadomość
marte78 
Gaduła

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Nie Gru 20, 2009 11:25 pm   oplata za porod

nie wiem czy dobrze wybralam grupe tematyczna,ale sprobuje opisac to tu.dwa miesiace temu rodzilam w holandii.po kilku tygodniach przyszedl do domu rachunek.ok,jestem ubezpieczona,wiec wyslalm ten rachunek do ubezpieczyciela.w miedzy czasie przeslalm do szpitala numer polisy nowonarodzonego dziecka.taki byl warunek,aby nie placic za pobyt w szpitalu.myslalm,ze ten numer zalatwi cala sprawe.jednak po pewnym czasie na moje konto przelane zostaly pieniadze z ubezpieczalni.czy teraz musze sama uregulowac platnosc?myslalm,ze szpital rozliczy sie sam z ubezpieczycielem.czy ktoras z dziewczyn miala taki przypadek?co ja mam zrobic?zaplacic ten rachunek?a jesli ubezpieczalnia przez pomylke wyslala do nas te kase wczesniej regulujac naleznosc.po jakim czasie jak sie zorientuja zarzadaja zwrotu?problemem najwiekszym moim jest nieznajomosc jezyka i nie moge do nich zadzwonic.....

asiunik 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Gru 21, 2009 12:12 am   tak sama musisz im zapłacić

tak to tutaj wygląda.

Duuvelke 
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy
Wysłany: Pon Gru 21, 2009 8:00 am   

moja ubezpieczalnia (Zilveren Kruis) na podpisana umowe z Rode Kruis, wiec pieniadze przelali im bezposrednio... mimo, iz rachunek za pobyt w szpitalu mojego syna przeslali do mnie... jak do nich zadzwonilam to kazali mi przeslac rachunek... tak tez zrobilam... i od tego czasu nic wiecej nie slyszalam ani zadnego innego rachunku czy tez pieniedzy na koncie nie mialam...

byc moze twoja ubezpieczalnia nie ma z nimi umowy lub mysli, ze rachunek juz zaplacilas... dlatego przelali ci pieniadze na konto??

niunia24 
Poczatkujacy

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pon Gru 28, 2009 6:13 pm   

Jezeli dostalas pieniadze z ubezpieczalni na konto to sama musis zaplacic do szpitala ja mam tak zawsze w menzisie

nollewska 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 8 razy
Wysłany: Pią Sty 01, 2010 9:24 pm   

Jak dostawalam rachunki , to przesylalam do biura ubezpieczeniowego i oni uregulowali platnosci. Nigdy nie bylo zadnych problemow. Mialam ubezpieczenie w Menzis.

Odpowiedz do tematu