NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Koszty księgowości
Autor Wiadomość
velfac 
Poczatkujacy
:)

Wysłany: Nie Lut 08, 2009 10:11 pm   Koszty księgowości

Chciałbym dowiedzieć się jakie są koszty księgowej... Dokładniej to chodzi mi ile trzeba płacić za kwartalne rozliczenia?? Spytam też czy koszt 1000 euro rocznie za prowadzenie księgowości to dużo??

Krisrott 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Lut 08, 2009 10:47 pm   

dobre pytanie :026: zalezy czy ta księgowa prowadzi prywatną księgowość bezdomnego, jednoosobowej firmy zzp czy stoczni?? :031:
zakładając ze chodzi ci o zzp to normalna cena, albo inaczej ja płace podobnie :039:

velfac 
Poczatkujacy
:)

Wysłany: Nie Lut 08, 2009 10:56 pm   

Hehe ! Słuszne spostrzeżenie :) chodzi mi o ZZP :)

[ Dodano: Czw Lut 12, 2009 8:09 pm ]
Czy w tej cenie masz darmowe porady czy wizyty?? Czy musisz dodatkowo płacić za każda wizytę, jeśli masz jakąś sprawę? Pozdrawiam

Becia105 
Poczatkujacy

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Sob Lut 14, 2009 10:15 pm   

Hej

Ja tez mam dzialalnosc zzp i oddaje ksiegowosc do biura rachunkowego. Place rocznie minimalnie €852 (plus btw). W tym mam wszystkie rozliczenia kwartalne btw, administracja i ksiegowanie faktur i rachunkow, roczny bilans i deklaracja podatkowa i w razie kontroli belastingu mam 30 minut gratis asysty. Jesli zlecam dodatkowe uslugi, np jakies tam odwolania do belastingu lub korekty rozliczen bo zapomnialam dostarczyc rachunki lub gdzies sie tam zagubily to place dodatkowo. Za porady tez place dodatkowo. Przewaznie jak wpadam zeby cos sie zapytac czy doniesc to nic nie place. Taryfa godzinna wynosi €40 excl btw.

Czyli to 1000 euro za rok to jest realna cena.

Pozdrawiam

RobKAM 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 17 razy
Wysłany: Nie Lut 15, 2009 9:36 am   

velfac napisał/a:
Chciałbym dowiedzieć się jakie są koszty księgowej... Dokładniej to chodzi mi ile trzeba płacić za kwartalne rozliczenia?? Spytam też czy koszt 1000 euro rocznie za prowadzenie księgowości to dużo??

Normalna stawka.tak sie placi.

askaniusz 
Poczatkujacy
askaniusz

Wysłany: Nie Sty 03, 2010 4:40 pm   

Czytam wszystko co piszecie o ZZP. Chcę otworzyc własną firmę jednoosobową i Wasze informacje są bardzo przydatne. Dziękuję wszystkim. :038:

Odpowiedz do tematu