Markplaats reklamacje |
Autor |
Wiadomość |
olivkaJulka
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Sty 03, 2010 3:28 pm Markplaats reklamacje
|
|
|
witam prosze o pomoc .Czy ktoś orientuje się jak złozyc reklamacje na marplaats.Chodzi mi o to że zakupiłam dwie rzeczy za które zapłaciłam przelewem z konta więc mam potwierdzenie .jednak rzeczy te do mnie nie dotarly !.Pisząc maile do pierwszej osoby otrzymywalam odpwoiedz ze ona wysłała to postbusem ani nie chce podac mi zadnego nr nadania .tu jestem w plecy 25e.
druga sprawa to rówiez zapłaciąłm za śpiworek dla dziecka do wozka miał to byc prezent dla koleżanki i zalezało mi na wysyłce zeby doszło jeszcze przed świętami bo wyjeżdzałam do Polski.Śpiworek również nie dotarł mimo zapewnień sprzedajacego o wysyłce 10grudnia .c piszę ze nastąpiął pomyłka (bo ja żadnych spodni nie zamawiałam opisałam je jaka marka rozmiar itp na stęlu pocztowym ta sama miejscowosc skąd miał byc śpiworek i data nadania 10grudnia tak jak pisał sprzedajacy.Dostaje odp ze oni wysłali śpiworek a nie spodnie ze nosi kobieta rozmiar 44 a nie 38 jaki dostałam itp.Wiec podejrzewam ze to jakis wał skoro do pomyłki sie nei przyznaja wiec pisze do nich o zwrot kasy a oni na to ze byli sami osobicie na poczcie i wysłali do mnie spiworek i kontak sie urwał.
Tu prośba do każdego kto wie jak moge z tej sytuacji wyjsc na swoje czyli albo otrzymac te produkty albo kasę .może ktoś znalazł sie w podobnej sytuacji jak ja .i wie jak mi pomóc ,W Polsce na allegro jest ochrona kupujacego ze jesli sie wysyła kase wczesniej a nie otrzyma sie towaru pisze sie reklamacje a tu? |
_________________ )) |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Nie Sty 03, 2010 3:39 pm
|
|
|
NA marktplats nie ma ochrony kupujacego czy sprzedajacego.
Jedyne co mozesz jeszcze zrobic to postraszyc go ze pujdziesz na policje ew. pujsc na policje i moze ci ktos bedzie tam mogl pomoc. |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
mavd
Mega gaduła
Pomogła: 45 razy Wiek: 59 Dołączyła: 27 Paź 2006 Posty: 1134 Skąd: Hilversum
|
Wysłany: Nie Sty 03, 2010 5:37 pm
|
|
|
Ostatnio gdzies czytalam ze jesli ktos wydal mniej niz 200 euro na marktplaats i zamowienia nie otrzymal to moze otrzymac swoje pieniadze .
poszukam tej informacji i ci przesle
monika |
|
|
|
|
duYster
Super gaduła Uwaga Baba!
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 03 Gru 2007 Posty: 247 Skąd: z domu
|
Wysłany: Nie Sty 03, 2010 5:56 pm
|
|
|
mavd napisał/a: | Ostatnio gdzies czytalam ze jesli ktos wydal mniej niz 200 euro na marktplaats i zamowienia nie otrzymal to moze otrzymac swoje pieniadze .
poszukam tej informacji i ci przesle
monika |
To chyba dotyczy tylko w przypadku placenia przez PayPal
Tekst z Marktplaats odnosnie tego typu problemow (nie moge tego linka skopiowac, ale na ich stronie poszukaj Hulp/ Contact):
Wij vinden het erg vervelend dat de verkoper de afspraken met u niet is nagekomen en uw vertrouwen heeft geschaad. Onze ervaring leert ons dat de bestelde producten vaak later arriveren dan verwacht, maar dat ze uiteindelijk wel arriveren. Heeft u hierover inmiddels opnieuw contact gezocht met de betreffende adverteerder?
Het is een ernstige zaak wanneer adverteerders worden beschuldigd van oplichting. Wij nemen dergelijke meldingen dan ook zeer serieus en proberen waar mogelijk gerichte stappen te ondernemen. Wij adviseren u dan ook altijd melding te doen van uw klacht bij Afdeling Gebruikersbescherming van Marktplaats via het contactformulier zodat wij daar waar mogelijk maatregelen kunnen nemen.
Wij raden u daarom aan om:
1. Aangifte te doen bij de politie
2. De politie vragen om contact met ons op te nemen via het contactformulier.
Het is van belang dat u het advertentienummer aan de politie doorgeeft. U vindt dit nummer rechts bovenaan in de advertentie. Wij kunnen dan heel snel eventuele gegevens van de adverteerder doorgeven aan de politie, zodat zij dit verder kunnen onderzoeken. Marktplaats.nl werkt altijd mee aan dergelijke politie-onderzoeken. |
_________________ Racja jest jak dupa, kazdy ma swoja... |
Ostatnio zmieniony przez duYster Nie Sty 03, 2010 5:57 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
mavd
Mega gaduła
Pomogła: 45 razy Wiek: 59 Dołączyła: 27 Paź 2006 Posty: 1134 Skąd: Hilversum
|
Wysłany: Nie Sty 03, 2010 6:39 pm
|
|
|
Als koper komt u automatisch in aanmerking voor Kopersbescherming voor aankopen die gedaan zijn bij Gecontroleerde Verkopers.
Hieraan zijn een aantal voorwaarden verbonden.
Overeenkomstig de Kopersbescherming betaalt Marktplaats.nl aan kopers het aankoopbedrag terug voor in aanmerking komende transacties waarbij ze een object op Marktplaats.nl hebben gekocht van een Gecontroleerde Verkoper, maar vervolgens niets hebben ontvangen.
Dekking
Marktplaats.nl betaalt aankoopbedragen (exclusief eventuele transport- en verzekeringkosten) terug tot een maximum van EUR 250.
U kunt slechts één claim indienen per Gecontroleerde Verkoper. Advertenties voor meerdere objecten worden in één transactie afgehandeld. Alle objecten die op basis van één advertentie zijn gekocht, worden met elkaar gecombineerd.
Opmerking: als u de transactie met PayPal heeft betaald,dient u eerst de klachtenprocedure van PayPal voor kopers te doorlopen. Marktplaats.nl en PayPal werken nauw samen om kopers te helpen hun transactieproblemen snel en efficiënt op te lossen.
Wynika z tego ze sprzedawca musi miec taki zielony znaczek przy ogloszeniu ze jest sparwdzony wtedy mozesz odzyskac swoje pieniadze .
Monika |
|
|
|
|
martuś
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Sty 24, 2010 8:25 pm
|
|
|
witam mam pytani odnosnie palpay przegladam różne ogłoszenia na marktplaats i dzis dostalam od nich wiadomość takiej treści-You have received a payment of 221,00 EUR from [email protected].
post edytowany
umiesc post w odpowiednim dziale forum (dzial tlumaczen ) |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Nie Sty 24, 2010 9:39 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Nie Sty 24, 2010 10:09 pm
|
|
|
Zaloguj sie na konto paypala (www.paypal.com) i sprawdz czy kasa wplynela. mailami sie nei sugeruj |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
martuś
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Sty 25, 2010 7:47 am
|
|
|