chlebek |
Autor |
Wiadomość |
duYster
Super gaduła Uwaga Baba!
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 03 Gru 2007 Posty: 247 Skąd: z domu
|
Wysłany: Śro Sty 06, 2010 9:57 pm
|
|
|
mamqa, sporobuj:
1. w sklepie ekologicznym oni maja takie cuda
2. jak chcesz to moge ci to to w niemczech kupic i wyslac poleconym
(swoja droga nie wiem czy oni takie rzeczy maja TU, bo zawsze kupowalam make do pieczenia u wschodnich sasiadow)
3. Sklep "BoerenBond" |
_________________ Racja jest jak dupa, kazdy ma swoja... |
Ostatnio zmieniony przez duYster Śro Sty 06, 2010 10:03 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
ewcia.pol
Mega gaduła
Pomogła: 15 razy Dołączyła: 19 Maj 2008 Posty: 1071 Skąd: GLD
|
Wysłany: Czw Sty 07, 2010 9:00 am
|
|
|
dobre jest to co się lubi, ja tam nie lubie polskiego chleba, tzn lubie np kołodzieja nie wiem czy ktoś zna taki mały okrągły chlebek z ziaren. A pozostała więszkość to czerstwieją po kilku godzinach, kiedyś chlebek w pl byl zupełnie inny.
Teraz w ah można kupic chlebek z chrupiącą skórką mniam |
|
|
|
|
mamqa
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 10 Cze 2009 Posty: 592
|
Wysłany: Czw Sty 07, 2010 10:08 am
|
|
|
duYster napisał/a: | . w sklepie ekologicznym oni maja takie cuda |
Muszę poszukać w google czy u nas taki jest... ale za pomysł dziękuję
duYster napisał/a: | jak chcesz to moge ci to to w niemczech kupic i wyslac poleconym
(swoja droga nie wiem czy oni takie rzeczy maja TU, bo zawsze kupowalam make do pieczenia u wschodnich sasiadow) |
Mieszkałam tyle lat w Niemczech a szczerze powiem że sama nie wiem czy jest taka mąka w "normalnych" sklepach... nigdy mnie to nie interesowało... ale ostatnio tyle czytam o pieczeniu chleba (bynajmniej nie w maszynach do pieczenia chleba) że sama chciałam spróbować.
Za propozycję dziękuję, ale ja z tych co dostosowują się do tego co mają, jak tu nie znajdę to nie ma sensu wozić z Niemiec jeśli by mi to zasmakowało
Ten chleb z aldika pełnoziarnisty co kupuję też jest smaczny, co nie znaczy że nie była by mile widziana czasami odmiana Ale zawszę mogę upiec bułki czy rogale
Dziękuję za odpowiedz |
_________________ "Mam tylko jedno skrzydło
To prawie tak jak anioł" |
|
|
|
|
mimi1982
Nieśmiały użytkownik Razi mnie fałsz
|
Wysłany: Pią Sty 15, 2010 12:09 am
|
|
|
Właśnie...czemu oni mają tak wstrętny chleb??
(w sumie na temat chcleba nie powinno się wypowiadać,bo lepszy już taki,niż gdyby miało go zabraknąć).
4 gryzy i kromki już w ręce nie masz,a w ustach papkę mieszczącą się na języku,zębach i podniebieniu.
skoncz ze swoimi ''madrosciami''bo zauwazylam ze w kazdym temacie masz wiele do dodania lecz nie na temat |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pią Sty 15, 2010 11:26 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
duYster
Super gaduła Uwaga Baba!
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 03 Gru 2007 Posty: 247 Skąd: z domu
|
Wysłany: Pią Sty 15, 2010 8:48 am
|
|
|
mimi1982 napisał/a: | Właśnie...czemu oni mają tak wstrętny chleb??
(w sumie na temat chcleba nie powinno się wypowiadać,bo lepszy już taki,niż gdyby miało go zabraknąć).
4 gryzy i kromki już w ręce nie masz,a w ustach papkę mieszczącą się na języku,zębach i podniebieniu. |
To nie jest temat o "wstretnym" chlebie, a o pieczeniu chleba |
_________________ Racja jest jak dupa, kazdy ma swoja... |
|
|
|
|
|