Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
Wysłany: Sob Sty 02, 2010 9:40 am
Mariusz_Poz napisał/a:
Powiedzmy zarobiłem tygodniowo 1000 euro, za mieszkanie płacę 100 i 20 za ubezpieczenie (wszystko w brutto). To wychodzi 880 i od tego się odlicza się te 33.5% i wychodzi to co powinienem na konto dostać czyli zarobek netto?
nie calkiem te ubezpieczenie to odciagaja ci netto. Ale tak Vakacyjne odejmuje sie od brutto wyplaty.Ale to nie wszystko co bedzie odejmowane od twojej wyplaty.
Wogole to jeszcze kilka innych oplat bedzie/jest odciagane od twojej wyplaty , naprzyklad na zasilek, na chorobowe, pamietaj ze masz zwykly podatek (33.50) i wysoki to ten od nadgodzin .
Na dole wyciagu masz opisane skroty co jest co.
Co sie tyczy tego toeslag to nie wiem czy przypadkiem nie pracowales na noc lub w bardzo puznych lub wczesnych godzinach . Lub masz inne sprawy za ktore dodaja do ilus tam godzin te 25 % .
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport
Co sie tyczy tego toeslag to nie wiem czy przypadkiem nie pracowales na noc lub w bardzo puznych lub wczesnych godzinach . Lub masz inne sprawy za ktore dodaja do ilus tam godzin te 25 % .
no tak, zgadza się, za pracę w godzinach 24-7 płacą mi 150% a za 18-24 - 125%. Po lewej w salarisie to widać jak się przyjrzysz .
Później spróbuję sam wyliczyć obecną wypłatę na którą jeszcze nie mam salarisa i w razie wątpliwości odezwę się tutaj. Dzięki za pomoc
"I'm starting at the end in the synthestereo, candy covered kisses making my lips glow
97 lies, what we don't know
Down from the top now, take your time, let's go"