mieszkanie z gemeente i zakup nowego |
Autor |
Wiadomość |
kassia7
Poczatkujacy kassia7
|
Wysłany: Wto Sty 05, 2010 11:21 pm mieszkanie z gemeente i zakup nowego
|
|
|
witam
mam pytanie. czy jeśli posiadam mieszkanie z gemeente mogę wziąć kredyt hipoteczny i zakupione mieszkanie wynajmować? w mieszkaniu z gemeente chciałabym pozostać. |
|
|
|
|
pani_puchatkowa
Super gaduła
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 08 Lut 2009 Posty: 355
|
Wysłany: Śro Sty 06, 2010 8:11 am
|
|
|
a jak myslisz? przeciez to jawne oszustwo. sama bym cie wywalila z tego mieszkania z gemeente gdybym wiedziala gdzie mieszkasz. |
|
|
|
|
kassia7
Poczatkujacy kassia7
|
Wysłany: Śro Sty 06, 2010 10:07 am
|
|
|
no tak. tylko, że gemeente oferuje mieszkania tanie na które się dłuuugo czeka a także mieszkania droższe które można dostać od razu. i mi chodzi o właśnie takie. do niego prawo ma prawie każdy tylko ,że dużo trzeba w nie włożyć. mieszkania te są w strasznym stanie.no a skoro tyle włożę to szkoda mi będzie je zostawić. na kredyt na razie nie mogę sobie pozwolić ale za prace lat może.a wtedy oczywiście że chcę zainwestować w mieszkanie ale niekoniecznie od razu w nim mieszkać skoro w socjalne włożę kasę....dlatego pomyślałam o wynajmie, a jak słyszę niektóre banki nie robią problemu... |
|
|
|
|
suska
Mega gaduła Sex, rock and thea!
Pomogła: 34 razy Wiek: 36 Dołączyła: 24 Lut 2009 Posty: 2458 Skąd: Zoetermeer
|
Wysłany: Śro Sty 06, 2010 10:16 am
|
|
|
Tak tylko dodam, ze jesli kupisz mieszkanie na hipoteke i nie bedziesz w nim zameldowana, to tracisz znizke na splacanie kredytu. Zastanow sie czy w takiej sytuacji wynajmowanie sie w ogole oplaca. |
|
|
|
|
andevi
Super gaduła
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 29 Wrz 2008 Posty: 326
|
Wysłany: Czw Sty 07, 2010 7:13 pm
|
|
|
Jesli kupisz mieszkanie, to automatycznie tracisz prawo do socjalnego. |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Czw Sty 07, 2010 7:21 pm
|
|
|
andevi, nie jest to prawda .
Ja mam wiecej jak 1 dom wlasnosciowy i wlasnie przydzielono mi mieszkanie socjalne/gminne
hehe juz nawet zapomnialam ze kiedys sie zapislam a tu masz ci przyslali maila ze mam przydzielone mieszkanie |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
Ostatnio zmieniony przez baileys Czw Sty 07, 2010 7:21 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
sylwia_lelystad
Gaduła nad gadułami :-) zajeta..xD
Pomogła: 13 razy Wiek: 34 Dołączyła: 10 Wrz 2009 Posty: 826 Skąd: Lelystad schiphol
|
Wysłany: Czw Sty 07, 2010 7:34 pm
|
|
|
Przeciez zeby Ci jakies przydzielili trzeba"reagowac".. |
_________________ ...stoję, nic więcej i nic mniej niż człowiek
z każdą wadą i zaletą gotowa konsekwencje ponieść... |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
|
Wysłany: Czw Sty 07, 2010 7:38 pm
|
|
|
sylwia_lelystad, najwidoczniej nie .Kiedys okreslilam sie bardzo konkretnie co i gdzie chce . A teraz zawiadomili ze cos takiego maja. i jak chce moge obejrzec i ewentualnie podpisac kontrakt |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
Ostatnio zmieniony przez baileys Czw Sty 07, 2010 7:39 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
andevi
Super gaduła
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 29 Wrz 2008 Posty: 326
|
Wysłany: Czw Sty 07, 2010 9:52 pm
|
|
|
No to masz kobito cholerne szczescie, albo mieszkasz w jakiejs bogatej gminie, bo u nas takie numery by nie przeszly.Socjal dostajesz jedynie, jesli zarabiasz ponizej 20 tys.rocznie, i jesli nie masz gdzie mieszkac, tzn.albo cos wynajmujesz, albo siedzisz katem u rodzicow. |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
|
Wysłany: Czw Sty 07, 2010 9:56 pm
|
|
|
poczekaj socialne to gminne ? czy to sa 2 rozne ?
Woningstichting tam jestem zapisana . Bo ja juz sie nie lapie kto co ma namysli socialen -gminne |
Ostatnio zmieniony przez baileys Czw Sty 07, 2010 9:58 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
ivi2212
Nieśmiały użytkownik jacus
|
Wysłany: Czw Sty 07, 2010 10:28 pm
|
|
|
baileys
po co takie rzeczy wypisujesz,jeszcze ktos uwierzy...jak mozna dostac mieszkanie,jezeli sie nie reaguje i nie wykazuje zainteresowania???
Czy to forum jest po to aby innych w blad wprowadzac??? Mysle,ze ma na celu pomagac,doradzac...pozdrawiam |
|
|
|
|
andar
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Sty 07, 2010 11:08 pm
|
|
|
A właśnie że można dostać bez reagowania. U mnie to wyglądało tak: w poniedziałek poszłam do Woningstichting się zapisać i powiedziałam mniej więcej gdzie bym chciała mieszkanie a następnego dnia już dostałam papier że jest tam jakiś wolny dom i mogę go obejrzeć. I dom był po remoncie, nowiutka kuchnia, łazienka, kibelek. Więc można i tak. |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła
Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Czw Sty 07, 2010 11:36 pm
|
|
|
baileys napisał/a: | poczekaj socialne to gminne ? czy to sa 2 rozne ? |
i tak i nie... mieszkania socjalne to mieszkania gdzie czynsz nie przekracza 631,73.
Een sociale huurwoning heeft een maximale huur van € 631,73 per maand.
http://www.staedion.nl/hu...spx#socialehuur |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
|
Wysłany: Pią Sty 08, 2010 7:24 pm
|
|
|
ivi2212, a ty tak duzo wiesz co i ty zjesz a ja nie chce wiedziec co ty jesz .............
[ Dodano: Pią Sty 08, 2010 7:26 pm ]
Duuvelke, u nasw w woningstichtin sa juz ceny od 350 € ale nie znalalzlam na ich stronie nic o socialnych mieszkaniach.
Hmm a jak go zwal tak go zwal , wazne by mieli mieszkania do wynajmu |
|
|
|
|
ivi2212
Nieśmiały użytkownik jacus
|
Wysłany: Sob Sty 09, 2010 7:33 pm
|
|
|
zlosliwosc ludzka nie zna granic... |