bezplatny parking |
Autor |
Wiadomość |
madzialena
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Czw Sie 30, 2007 7:41 pm bezplatny parking
|
|
|
wybieram sie w ten weekend do amsterdamu z cala rodzinka ktora przyjechala do mnie na wakacje.i mam male pytanko.wie ktos moze gdzie moge znalezc jakis bezplatny parking niedaleko centrum???z gory dziekuje za odpowiedzi |
|
|
|
|
ivi2212
Nieśmiały użytkownik jacus
|
Wysłany: Czw Sie 30, 2007 8:42 pm
|
|
|
szczerze mowiac to bedac w Amsterdamie nie udalo mnie sie znalesc taniego parkingu w centrum,ale moja znajoma zawsze zostawia samochod przy arenie,placi za caly dzien niewiele,dokladnie nie pamietam i jeszcze dostaje bilet na tramwaj |
|
|
|
|
AnnaW
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 22 Paź 2006 Posty: 551 Skąd: Delft
|
Wysłany: Czw Sie 30, 2007 9:52 pm
|
|
|
Jest bezplatne miejsce ale tylko w niedziele, blisko Leidse plein, na piechotke 10 minutek. Jest to blisko Vondelpar. Ciezko mi jest wytlumaczyc jak tam dojechac, bo mieszka tam moja kolezanka i dlatego zapamietalam droge.
Ale proponowalabym jechac w niedziele i pojechac tam gdzies kolo Rijksmuseum jest taki duzo plac, ja nie wiem jak on sie nazywa dokladnie i, ale to jest raczej plac porosniety trawka i za tym placem szukac miejsca. No stamtad to mozna zaparkowac za darmo, 5 minutek drogi-serio. Naprawde blisko, pojezdzcie dookola, popatrzycie to znajdziecie gdzies w jakis tam malych uliczkach pomiedzy domami.
W centrum 3,50eur za godzine wiec naprawde nie warto
Powodzenia. |
|
|
|
|
malgosia
Super gaduła
|
Wysłany: Pią Sie 31, 2007 10:50 am
|
|
|
podaj adres kolezanki tj. ulice, Ci co maja navigacje, znajda miejsce o ktorym mowisz... |
|
|
|
|
AnnaW
|
Wysłany: Pią Sie 31, 2007 5:27 pm
|
|
|
no wlasnie ze ja nie pamietam ulicy zaczyna sie od Jacob.....i nie wiem, musze pomsylec jak mi sie przypomni to jeszcze napisze |
|
|
|
|
mariodsl
Super gaduła
|
Wysłany: Pią Sie 31, 2007 6:25 pm
|
|
|
AnnaW napisał/a: |
|
A w niekotrych miejscach nawet 4,10 |
|
|
|
|
EwazHolandii
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 22 Lis 2006 Posty: 630
|
Wysłany: Pią Sie 31, 2007 7:49 pm
|
|
|
strasznie drogo,no i ciężko znaleźć czasami miejsce parkingowe. |
|
|
|
|
mariodsl
Super gaduła
|
Wysłany: Pią Sie 31, 2007 8:08 pm
|
|
|
EwazHolandii napisał/a: | strasznie drogo,no i ciężko znaleźć czasami miejsce parkingowe. |
Nawet bardzo czesto |
|
|
|
|
szeda
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 09 Mar 2007 Posty: 514 Skąd: Haga
|
Wysłany: Pią Sie 31, 2007 8:23 pm
|
|
|
zaparkuj na obrzezach a do centrum podjedz autobusem (wszystkim co jezdzi pod Central Station) nawet moi znajomi Holendrzy tak robia |
|
|
|
|
kefas
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Wrz 01, 2007 8:53 pm
|
|
|
na Postjesweg za autostradą parkuje dużo rodaków, parking pod komisariatem, kamerki i te sprawy tylko do centrum są dwie zony tramwajem |
|
|
|
|
yohnnywroclaw
Poczatkujacy
Wiek: 43 Dołączył: 08 Lip 2007 Posty: 11 Skąd: Noordwijk Wroclaw
|
Wysłany: Nie Sty 20, 2008 11:25 pm
|
|
|
a nie latwiej podjechac na jakis dworzec metra? i potem podleciec metrem. 1.6 w strone tzn bilet wazny godzine. ja teraz tak bede robil bo wczoraj schudlem 105 eu. 51.80 za brak biletu i do tego koszta zdjecia blokady. a ile z tym problemu.... masakra. jak nie masz karty kredytowej zeby zaplacic to trzeba leciec i oplacac w placowce. po ostatniej sobocie mam dosyc amsterdamu. wydalismy 36 euro na zakupy i 105 za parkowanie |
|
|
|
|
AnnaW
|
Wysłany: Wto Sty 22, 2008 7:33 am
|
|
|
Tez dorby pomysl, propounje podjecach metrem i zostawic auto na stacji Diemen Zuid, kolo stacji jest duzy parking gdzie mozna sobie zaparkowac auto i 10 minut podjechac metrem do centrum! |
|
|
|
|
marlena0402
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lut 21, 2008 8:12 pm
|
|
|
mariodsl napisał/a: | AnnaW napisał/a: |
|
A w niekotrych miejscach nawet 4,10 |
W ścisłym centrum spotkałem się z taryfą 4,80/h!!!!!! |
|
|
|
|
roxa
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Mar 11, 2008 2:56 pm
|
|
|
zastanów się nad tym czy nie bardziej oplaca się wam po prostu pojechać pociągiem, mniej sresu!!!! bilety nie sa wcale takie drogie, my zawsze tak robimy, a i miejscem parkingowym nie musisz sie martwic. do obiadu mozna wypic winko lub piwko bez obaw ze nie bedzie komu prowadzic auta w drodze powrotnej! a tak na prawde, to po wyjsciu z cental station w amsterdamie, jestes po paru krokach w centrum i w zasiegu "spacerku" mozesz zwiedzic wiekszosc, jesli nie wszystkie ciekawe miejsca w amsterdamie. milej wyprawy:-))) pa |
|
|
|
|
ajax4ever
PRZYJACIEL FORUM
|
Wysłany: Wto Mar 11, 2008 3:28 pm
|
|
|
Bardzo dobra uwaga. Wypad pociągiem nie jest taką głupią opcją. Parkingi w samym centrum są bardzo drogie, jak już większość zauważyła. Poza tym jazda samochodem w weekend przez centrum Amsterdamu to naprawdę tragedia. |
|
|
|
|
|