NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Najlepszy przyjaciel czlowieka...telefon...wiec???
Autor Wiadomość
tharr 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Czw Sty 14, 2010 12:34 pm   Najlepszy przyjaciel czlowieka...telefon...wiec???

Witam,
Poniewaz oferta dzisiejszego rynku jest tak olbrzymia ze mnie osobiscie przytlacza chcialbym zasiegnac porady a tym samym rozpoczac nowy temat o jakze uwielbianych i niezbednych telefonach komorkowych.

Pytanie ode mnie:
Czy ktos moze polecic cos naprawde dobrego do obslugi internetu, warunek musi dzialac w w protokole 3g i musi dzialac dosyc szybko(filmy online na youtube powinny sie otwierac a nie wyswietlac jako zdjecia jak na co po niektorych telefonach), bedzie dobrze jesli uda sie na nim odpalic jakis arkusz kalkulacyjny jak np. excel.

Ja wiem ze wiekszosc poleci iphone 3gs, ale moze jednak cos innego? htc hero?ktos ma, moze napisac pare slow?

Generalnie pochwalcie sie co macie i jak dziala :)

m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Czw Sty 14, 2010 1:04 pm   

HTC HD ?

Zalezy co potrzebujesz - uzywam na przemian Noki 6210 (zabytek, ale ciagle dziala mimo utopienia go w jeziorze 6 lat temu), 3100 (prosty - poprostu dzwoni), E66, E90 (klocek) oraz starego HTC Wizarda (WM6.0 poznije mialem tam 6.1 i 6.5).

W ekranach dotykowych drazni mnie bardzo slaba uzywalnosc w samochodzie - generalnie uzywam zestawu BT ale wybranie numeru w porownaniu do zwyklego telefonu dramat.
Podobnie z wyswietlaczem w ostrym sloncu - niestety kiepsko widac...

Zalezy co chcesz zrobic ale ja bym sie zastanowil nad HTC Diamond, Tytn2 i moze HD.

Ostanio mialem okazje pobawic sie troche Omnia i fajnie ale... klocek :|

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem

"I kto wie... może kiedyś znajdziemy zastosowania dla komputera
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym?
Bill Machrone, 1991-09-24

tharr 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Czw Sty 14, 2010 1:09 pm   

Oosbiscie na dzien dzisiejszy wogole nie uzywam internetu przez komorke ale trzeba to zmienic.
Zastanawialem sie nad iphonem 3gs albo htc hero.
Wlasciwie rozmiar nie odgrywa specjalnie roli (oczywiscie w granicach rozsadku) ale chodzi o dostep do netu, do skrzynki, do zabicia czasu na youtube poprostu do dobrej zabawy z telefonem.
Fajnie by bylo gdyby dalo sie odpalic na tym telefonie gg czy skype. Nie mam pojecia czy to wogole mozliwe korzystajac z holenderskiej sieci.

Htc diamond- jakis taki za maly i ogolnie brzydal :)
HTC tyth II - mam, cegla jakich malo, internet powolny nawet przez wifi, ten telefon byl ok kilka lat temu, dzis w czasach niepodzielnie nam krolujacego iphona 3gs szukam czegos co moze byc dla niego konkurencja.
HTC touch HD - no ciekawy nei powiem, poczytam wiecej o nim.
Ostatnio zmieniony przez tharr Czw Sty 14, 2010 1:17 pm, w całości zmieniany 3 razy  

m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Czw Sty 14, 2010 1:18 pm   

Tytn II ma ogromna zalete (podobnnie jak E90) - klawiatura QWERTY...

Przegladanie netu na telefonie ktory nie ma klawiatury - srednia przyjemnosc (dlatego na codzien nosze E90)

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem

tharr 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Czw Sty 14, 2010 2:12 pm   

No z ta klawiatura qwerty to prawda jednak jest to wygodniejsze.
Ale po wyslaniu kilku smsow z iphone 3gs musze powiedziec ze w tym telefonie dotykowy ekran dziala swietnie, zero problemow nawet z moimi paluchami.

m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Czw Sty 14, 2010 2:33 pm   

Sprobuj odebrac polaczenie majac rekawiczki na rekach :)

tharr 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Czw Sty 14, 2010 2:57 pm   

Hhehe....no tak, cos w tym jest:)
W koncu ten ekran jest jakis elektrostatycznie aktywny czy cos takiego...w rekawiczkach moze byc cieko.
A swoja droga musze sprawdzic jakie sieci w holandii maja iphone w ofercie przy kupnie abonamentu. Ja jestem w vodafone ale konczy sie kontrakt i chyba zmienie siec.
Czy to prawda ze T-mobile jest tanszy?

m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Czw Sty 14, 2010 3:19 pm   

W rekawiczkach ejst cienko :)
Mozna kupic specjalne rekawiczki za pomoca ktorych da sie odebrac telefon :)

Dyszka 
Super gaduła

Wysłany: Czw Sty 14, 2010 3:26 pm   

jada autem, da rade sie napisac krotkiego sms-a, czy tez cos zrobic w tel. majac normalna klawiature, ale w dotykowym - no troszke problem mam..

tharr 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Czw Sty 14, 2010 3:58 pm   

Tak :D do iphona to chyba tylko takie rekawiczki ze zdejmowanymi palcami :D
zobacz:
http://i.gizmaniak.pl/s/g...140x110_1_1.jpg

Mozna by je sprzedawac jako przystosowane do obslugi Iphone, Ipod itp i zarobic na tym miliony:) tylko czy apple da nam licencje?

A jaki masz tel Dyszka?

Prawda ze pisze sie na dotykowym gorzej, nie ma sie tego przychodzacego po pewnym czasie wyczucia jak w innych telefonach, na nokiach np moge pisac z zamknietymi oczami no ale...mimo wszystko, komorki przeciez w samochodzie nie powinno sie uzywac.

Jesli juz ktos musi jechac i pisac no to pozostaje tylko...moze jakis blackberry? one maja pelno klawiszy ale strasznie malych, dla mnie nie sa ok ale dla kogos innego moze jak najbardziej.

Mnie osobiscie ""pociagaja"" (jesli chodzi o telefony) ekrany jednak dotykowe, zalezy mi na obsudze internetu przede wszystkim wiec tak chyba jest wygodniej.
Ostatnio zmieniony przez tharr Czw Sty 14, 2010 4:06 pm, w całości zmieniany 3 razy  

LeGolasik 
Gaduła nad gadułami :-)
LeGolasik

Wysłany: Czw Sty 14, 2010 5:02 pm   

Zdecydowanie Apple Iphone - a co do sieci to oficjalnym dystrybutorem na NL jest T-Mobile.

Kurt Cobain

tharr 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Czw Sty 14, 2010 5:08 pm   

A tak trosze z innej beczki, cos mi sie obijalo o uszy o jakiejs ustawie dotyczacej simlockow, ze to nielegalne zakladac na telefon simlock. Wie ktos jak to wyglada teraz? kupiony telefon w tmobile czy vodafone bedzie mial simlocka czy nie? a jesli tak to czy kiedy zazadam zdjecia to zrobia to?

m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Czw Sty 14, 2010 6:26 pm   

Nie slyszlalem o czyms takim...

tharr 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Pią Sty 15, 2010 9:25 am   

Obilo mi sie cos o uszy pare tygodni czy miesiecy temu ale potem temat zniknal.
Zastanawiam sie poprostu czy po kupnie iphona nie bedzie problemow, z tego co wiem simlocka nie da rady zdjac a jesli ma dzialac tylko na terenie holandii to ja pierdziele wydawac 600 euro na taki telefon.

calendargirl288 
Super gaduła

Pomogła: 7 razy
Wysłany: Pią Sty 15, 2010 1:27 pm   

ale jak kupujesz telefon za 600euro, to raczej jest on bez simlocka. z simlockiem są te na abonemant w danej sieci. przynajmniej tak mi się zawsze wydawało.

Odpowiedz do tematu