NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Kryzys w Polsce ??
Autor Wiadomość
Beny.rac 
MODERATOR

Wysłany: Pią Kwi 17, 2009 6:04 pm   

baileys napisał/a:
Beny.rac napisał/a:
Zostaje ok 690 euro x ok 4 zl za euro= 2760zl

hmmmmm a czemu przeliczasz te 690 e na zlotowki przeciez tu bedziesz ciuchy kupowal i chodzil na imprezy wiec i placic bedziesz w euro a nie zl :)

Zapomniałem napisać ze pojade do NL max na 2 lata i nie mam zamiaru balować w weekendy ... a ciuchy w NL nie są az takie drogie tylko trzeba wiedziec gdzie i kiedy je kupować ...

Jednym słowem pojade tam zarobić na lepszy start w PL bo człowiek całkiem inaczej funkcjonuje majac 50-80 tys zl na koncie niż debet ...

baileys 
MODERATOR
baileys

Pomogła: 83 razy
Wysłany: Nie Lip 12, 2009 2:07 pm   

czu ktos ma jeszcze gdzies nagrania Bogdana Smolenia ??
posluchajcie sobie zwlaszcza tych z 1975 i 1980 r .Juz wtedy byl kryzys i nadal jest . A od kiedy pamietam to polacy ciagle gadali o kryzysie i o tym jak im ciezko .
A patrzac na te autka i domy jakie sobie funduja polacy to sie zastanawiam o jaki kryzysie mowa ????

fctp 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Lip 12, 2009 4:00 pm   

Polacy zawsze narzekają.

iwona_ 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Lip 12, 2009 5:15 pm   

nie rozumie tych ktorzy dziwia sie polakom ktorzy tutaj w nl pracuja po 14-16h a w pl tylko po8h... dla mnie to jest oczywiste, bedac w pl, osoby ktore maja rodziny, maja do kogo tez po pracy wracac.... dom, rodzina...bedac tutaj, jedynie do domu pelnego obcych ludzi;) oczywiste jest dla mnie to ze bedac juz w rozlace, kazdy woli byc w pracy jak najdluzej byle zarobic jak najwiecej i szybciej "moc" wrocic do pl...a to ze ktos pracuje za 5-6 eur' tp przy 14h i tak duzo daje

babajaga82 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Wto Lip 14, 2009 11:38 am   

A ja mieszkam w NL juz rok. Wyjechalam od razu po skonczeniu studiow i sprzatam! Oczywiscie w miedzy czasie ucze sie jezyka zeby za 2-3 lata znalezc normalna prace. Placimy z mezem 600 euro czynszu,moja pensja idzie w calosci na zycie (ok.900euro- p.s jak wy to robicie ze na jedzenie wydajecie po 30eur tugodniowo????), maz zarabia na budowie 10e/h. Nie mieszkamy z innymi "obcymi"ludzmi. I chociaz w zimie,szczegolnie w swieta sa przestoje w budowlance, to i tak wole tutaj siedziec niz w Polsce, dopoki nie zmieni sie stosunek cen w sklepach do zarobkow w Polsce (a ceny moga tylko pojsc w gore) nie wrocimy! :) :029:

kairo 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Sie 06, 2009 7:40 pm   

ja tez przyłączam się do tematu , Polska jest moia ojczyzna w której się wychowałem i chce umrzeć tu mam znajomych i wogóle , lecz życie w Polsce jest dnem finansowym poniewierajacym coraz wieksze ilosci polakow ktorzy juz niedlugo za te wygórowane wyplaty bedą wygryzać fugi z płytek , a zmieni sie to dopiero wtedy kiedy nasz zajebisty rząd zrozumie ze ich diety i wypłaty sa troczke za wysokie i te ustawy za zmazane dla szarych ludzi popełniajacych wykroczenia(wcale im się nie dziwie ,wkoncu z czego maja żyć) i wlasnie dlatego wole pracowac i byc poniewierany w nl niz w tej ojczystej ziemi jaka jest pl z zjebanymi organami to tyle w temacie pozdro :033:

lajficzka 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Sie 07, 2009 9:28 pm   

fctp napisał/a:
Polacy zawsze narzekają.

Dokladnie...oraz w Polsce jest wiecznie kryzys :119:

Waleczne serce 
Super gaduła

Wysłany: Pią Sie 14, 2009 9:36 pm   

No niestety. Ceny w Polsce sa podobne jak w Holandii. A placa minimalna w Polsce a w Hol wiecie jaka/jakie:)I tyle na ten temat.

P.S Baileys, jak ciebie czytam to mam wrazenie,ze jestes ograniczona:)

Iwona wytlumaczylas im prosto o co chodzi z ta praca 14h.Dziwne,ze sa ludzie, ktorzy nie rozumieja takich prostych rzeczy.
Ostatnio zmieniony przez Waleczne serce Pią Sie 14, 2009 9:41 pm, w całości zmieniany 2 razy  

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Pią Sie 14, 2009 9:47 pm   

Waleczne serce???

Cytat:
Baileys, jak ciebie czytam to mam wrazenie,ze jestes ograniczona:)

,A ja odnosze wrazenie ze Tobie brakuje elementarnych zasad kultury ....
:074:

( ͡° ͜ʖ ͡°).

Waleczne serce 
Super gaduła

Wysłany: Sob Sie 15, 2009 10:38 pm   

Jezeli napisze, to osoba co jest ekspertem od savoir vivre schyle pokornie glowe;). A ty droga Gosiu nie spamuj w temacie;)
Ostatnio zmieniony przez Waleczne serce Sob Sie 15, 2009 10:38 pm, w całości zmieniany 1 raz  

dcio 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Sty 14, 2010 5:38 pm   

placa minimalna w Polsce nie jest stosoweana bo nowi pracownicy sa przyjmowani na umowe o dzielo, np ostatnio przyjeli serwisantow za 1200 zl brutto na miesiac (minus 23% ZUS i 19 pod dochodowego, malo zarabiaja to male podatki :O)

mimi1982 
Nieśmiały użytkownik
Razi mnie fałsz

Wysłany: Czw Sty 14, 2010 9:53 pm   

Kryzys w Polsce zawsze był,jest i będzie w porównaniu z Zachodem.
W sumie bez porównania z nim też :037:

Odpowiedz do tematu