NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
- 415 Euro za zlamany palec
Autor Wiadomość
LukaszSuski 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Sty 20, 2010 7:18 pm   - 415 Euro za zlamany palec

To stalo sie w wakacje, gralismy wpilke, ktos we mnie wpadl, a kiedy wstalem zobaczylem ze moj maly palec u reki odchylony jest w druga strone jak żelka. Pojechalem do szpitala w Venlo, tam zostalem swietnie obsluzony, zlepili mi palec, wlozyli w ogromny gips i kazali przyjsc na kontrole, tak tez zrobilem.

Od tamtego momentu minelo juz pol roku a dzis, na moim pasku wyplaty widnieje napis MINUS 415 Euro za koszty leczenia.

Czy to normalne? Prosze wypowiedzcie sie na ten temat, czy moge cos jeszcze zrobic czy tylko pukac sie w czolo z niedowierzaniem

Paniamania 
Poczatkujacy
Paniamania

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Śro Sty 20, 2010 7:47 pm   

A nie jestes ubezpieczony? Jak masz ubezpieczenie to musisz wyslac rachunek do swojej ubezpieczalni, powinni ci to zwrocic.
A jezeli pytasz czy to mozliwe ze to tyle kosztuje to tak to mozliwe. Dlatego kazdy sie ubezpiecza zeby nie bylo takich niespodzianek

baileys 
MODERATOR
baileys

Pomogła: 83 razy
Wysłany: Śro Sty 20, 2010 8:00 pm   

LukaszSuski, nie byles ubezpieczony bo gdybys byl ubezpieczony tu w NL ( co jest twoim obowiazkiem) to max bys zaplacil 150 € wlasnego ryzyka.
Lub byles ubezpieczony ale miales bardzo wysokie wlasne ryzyko i teraz to ryzyko musisz sam zaplacic. Ale dla pewnosci bym poprosila firme o koppie tego rachunku.

jedrzej2225 
Mega gaduła

Wysłany: Śro Sty 20, 2010 8:08 pm   

Ubezpieczony czy nie ale dlaczego biuro (firma) kasuje te kwote z wypłaty.Chyba najpierw trzeba widzieć rachunek za leczenie.

LukaszSuski 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Sty 20, 2010 8:25 pm   

Mamy ubezpieczenie ale podobno najmarniejsze, nie wiem co to znaczy. Holland Zorg. Wogole co teraz mam zrobic? przeciez to zbrodnia, poradzcie mi dobrze prosze

Paniamania 
Poczatkujacy
Paniamania

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Śro Sty 20, 2010 9:19 pm   

Jesli masz ubezpieczenie to powinno ci to pokryc. A dlaczego ci to z wyplaty odciagneli?
Postaraj sie o ten rachunek. Dowiedz sie tez ile wynosi wlasne ryzyko (eigen risico)
Jezeli standardowo 150 euro to reszte powinni ci zwrocic.

Nawet jezeli masz podstawowe ubezpieczenie jak mowisz marne to taki przypadek jak zlamanie palca powinien byc pokryty.

baileys 
MODERATOR
baileys

Pomogła: 83 razy
Wysłany: Śro Sty 20, 2010 9:42 pm   

LukaszSuski napisał/a:
Mamy ubezpieczenie ale podobno najmarniejsze, nie wiem co to znaczy.
to znaczy to ze macie bardzo wysokie wlasne ryzyko. A niskie premie miesieczna dla Holland Zorg za ubezpieczenie.
Jak sie nie myle macie cos okolo 600 € wlasnego ryzyka. Wiec pierwsze 600 € placisz z wlasnej kieszeni a pudzniej przejmuje to ubezpieczenie.
LukaszSuski napisał/a:
Wogole co teraz mam zrobic?
za zadac kopji rachunku od pracodawcy.
Pozatym nic innego nie mozesz zrobi bo jesli rachunek opiewa na 415 € to pozostaje tylko zaplata. A biura czesto tak robia ze placa za pracownika bo ci przewaznie "zapominja " ale mimo to powinni zapytac o pozwolenie i dac ci kopje rachunku.

ewcia.pol 
Mega gaduła

Pomogła: 15 razy
Wysłany: Czw Sty 21, 2010 12:14 am   

jesli ubezpieczal cie pracodawca w ubezpieczeniu grupowym i np wybral 600wlasnego ryzyka to z tego powodu pobral ci te kwote z pensji, powinienes miec dokument o rodzaju polisy i wysokosci eigen risico i wtedy bedziesz pewien. popros o dokumenty i rachunek z ubezpieczalni

lusia0101 
Gaduła nad gadułami :-)
UWAGA! Dyslektyk!

Pomogła: 6 razy
Wysłany: Pią Sty 22, 2010 9:13 am   

415 euro za palec = normalna cena nic w tym dziwnego!

inny przyklad zab wyrwany przez chirurga w szpitalu w flevoland = 445 euro

Odpowiedz do tematu