Przesunięty przez: Gochna H Sob Lut 08, 2014 2:21 pm |
moim zdaniem to dyskryminacja!!! |
Autor |
Wiadomość |
guust
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Śro Gru 23, 2009 12:48 pm
|
|
|
suska napisał/a: | przeciez jest sie Polakiem, wiec wszyscy sa przeciwko Tobie- typowo polskie |
nie wszyscy, ale nasza narodowosc jakos nie cieszy sie powazaniem wsrod holendrow... a wrecz przeciwnie...
starajmy sie to zmieniac, nasza dumna, tak dumna postawa i badzmy ambasadorami naszego kraju, broniacych naszych racji! |
|
|
|
|
EdysiaK
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 24 Lip 2009 Posty: 565
|
Wysłany: Śro Gru 23, 2009 8:14 pm
|
|
|
guust napisał/a: | badzmy ambasadorami naszego kraju, broniacych naszych racji! |
|
|
|
|
|
mattix
Poczatkujacy matti
|
Wysłany: Czw Sty 21, 2010 10:25 am
|
|
|
Holendrzy oficjalnie uchodza za ludzi wyluzowanych i otwartch,to wszystko mit.To narod zacofany obyczajowo ,zdegenerowany i slaby,z czym sobie nie radza to legalizuja...
Malo tego sa strasznie uprzedzeni do obcych,chociaz na pozor tak to nie wyglada,sa rasistami.
Czy was to dziwi ?
Tego typu zachowania sa zjawiskiem tego ,ze do Holandii co roku napływa coraz wiecej obcych,sa tansi od Holendra i robia ta saa robote tyle ze szybciej.
Faky jest taki ,ze gdyby nie obcokrajowcy gospodarka holendeska juz dawno stala by w obliczu upadku. |
_________________ Moje motto,wszedzie dobrze ale nie w Otto |
|
|
|
|
lusia0101
Gaduła nad gadułami :-) UWAGA! Dyslektyk!
Pomogła: 6 razy Wiek: 42 Dołączyła: 17 Lut 2009 Posty: 500 Skąd: Drenthe
|
Wysłany: Pią Sty 22, 2010 9:01 am
|
|
|
Tak jak z pierwsza czescia twojej wypowiedzi sklonna jestem sie z nia zgodzic. dodam tylko ze to co holender akceptuje u holendra (chociazby naduzywanie trawy) stanowczo nie jest akceptowane u obcokrajowcow.
co do tej czesci wypowiedzi:
mattix napisał/a: | Faky jest taki ,ze gdyby nie obcokrajowcy gospodarka holendeska juz dawno stala by w obliczu upadku |
to niestety rozsmieszyles mnie do lez. To Obcokrajowcy, (a tam niech juz bedzie lincz) - Polacy lubia sobie wmawiac ze tak jest. Chyba zeby swoje ego jakos tak wywyzszyc. |
_________________ Pomagam w miare mozliwosci |
|
|
|
|
suska
Mega gaduła Sex, rock and thea!
Pomogła: 34 razy Wiek: 36 Dołączyła: 24 Lut 2009 Posty: 2458 Skąd: Zoetermeer
|
Wysłany: Nie Sty 31, 2010 8:18 pm
|
|
|
mattix napisał/a: | Malo tego sa strasznie uprzedzeni do obcych,chociaz na pozor tak to nie wyglada,sa rasistami. |
Nie zgodze sie. Prawda jest, ze czsto opieraja sie na stereotypach ale jesli maja mozliwosc poznac kogos blizej to stereotypy schodza na dalszy plan. |
|
|
|
|
singelnl
Super gaduła
|
Wysłany: Nie Sty 31, 2010 8:40 pm
|
|
|
Cytat: | Holendrzy oficjalnie uchodza za ludzi wyluzowanych i otwartch,to wszystko mit.To narod zacofany obyczajowo ,zdegenerowany i slaby,z czym sobie nie radza to legalizuja... |
Ciekawe i chyba bardzo trafne spostrzezenie ! |
|
|
|
|
vigo
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Wto Lut 02, 2010 8:48 pm
|
|
|
Ja też uważam że Holendrzy (w zdecydowanej większości) faworyzują się nawzajem, mam wielu znajomych w NL (w większości obcokrajowców) którzy sami tego doświadczyli i takie pierdzielenie o tolerancji w tym kraju to mnie dobija.
Odnośnie tej sytuacji z dzieckiem jak mojemu synowi coś takie powiedzieli to domagałbym się oficjalnych przeprosin przez prezesa na forum całego klubu, a jak by coś mu nie pasowało to bym inaczej to załatwił
Tak że nie przejmuj się niektórymi opiniami na tym forum bo jak ludzie sami tego nie odczują na własnej skórze to wiesz jak jest. Tyle w temacie. |
|
|
|
|
aymar
|
Wysłany: Śro Lut 03, 2010 7:44 am
|
|
|
Myślę ze na miejscu mamy chłopca czułbym się tak samo , zresztą powiem tz mamy 2 synów i w szkole niestety często choć w małym stopniu dzieci odczuwają dyskryminację, nie badzcie smieszni i my i nasze dzieci nie wiem jak zdolne zawsze będą miały odczucie gorszego gatunku ludzkiego.
Spędzamy z dziecmi wiele czasu na rozmowach by potrafiły w takich sytuacjach podejść psychicznie do tego najlepiej jak potrafią by chronić swoją psychikę, dzieci są słabsze nie rozumieją prostego stwierdzenia bo takie jest życie.
Dysryminację też jest trudno tu udowodnić , trzeba mieć argumenty, konkretne dowody, nawet nagrania. |
_________________ Bóg często nas odwiedza,ale przeważnie nie ma nas w domu... |
|
|
|
|
|