musze sie rozliczyc z podatku za 2008 |
Autor |
Wiadomość |
ja1206
Gaduła
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 13 Kwi 2009 Posty: 103
|
Wysłany: Śro Kwi 29, 2009 7:09 pm musze sie rozliczyc z podatku za 2008
|
|
|
Witam mam pewien nie maly problem.Otoz musze sie rozliczyc z podatku za 2008 rok .Nie zrobilam tego jeszcze ,poniewaz moj byly pracodawca nie chce mi oddac jarografu.Dzwonilam do belastingu i tam mi powiedzieli ze wystarczy ostatni salaris ale niestety jego tez nie posiadam.Co mam w tej sytuacji zrobic .Aha i jeszcze jedno pytanie :do tej pory otrzymywalam zwrot na stary numer konta w tej chwili mam inne konto jak i gdzie to zglosic.Pomozcie i dziekuje z gory. |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Śro Kwi 29, 2009 8:06 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
calendargirl288
Super gaduła
Pomogła: 7 razy Wiek: 36 Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 314 Skąd: Amsterdam / Gliwice
|
Wysłany: Śro Kwi 29, 2009 7:17 pm
|
|
|
najpierw musisz zdobyć salaris lub jaaropgave, niestety w tym nie mogę pomóc. A jeśli chodzi o numer konta, to sprawa jest prosta. Najpierw musisz się rozliczyć i dostaniesz z Belastingu list z numerem konta jaki posiadają i pytaniem czy jest on prawidłowy, jeśli nie wtedy musisz go zmienić zgodnie z instrukcjami |
|
|
|
|
ja1206
Gaduła
|
Wysłany: Śro Kwi 29, 2009 9:29 pm
|
|
|
No i wlasnie tu jest problem, Bo ja nie moge go w zaden sposob odzyskac .Gdy dzwonie do szefa to on mowi ,ze mi wysle a jak przyjezdzam do biura to go nie ma albo mi po prostu mowi ze mi nie da i juz .CO mam robic .Jak w inny sposob moge sie rozliczyc .Slyszalam ze to moze tez zrobic osoba ,u ktorej sie rozliczam. Prosze cos wiecej na ten temat. |
|
|
|
|
alfa
Super gaduła
|
Wysłany: Śro Kwi 29, 2009 10:19 pm
|
|
|
To jest jego psi obowiazek a nie dobra wola. Postrasz go ze zlozysz doniesienie do Arbeidsinspectie, to czesto skutkuje. |
|
|
|
|
JoannajobNL
Poczatkujacy podatek z Holandii
|
Wysłany: Sob Maj 09, 2009 8:07 pm Re: musze sie rozliczyc z podatku za 2008
|
|
|
Witam,
na podstawie przychodow mozna wyliczyc wszystkie pozostale pozycje ktore sa na jarografie i ktore sa niezbedne do dokonania rozliczenia. Nie jest to najprostsze ale moge pomoc. Prosze sie zglosic na gg.5616933
Nowy nr konta nalezy zglosic do belastingu-na pismie.
ja1206 napisał/a: | Witam mam pewien nie maly problem.Otoz musze sie rozliczyc z podatku za 2008 rok .Nie zrobilam tego jeszcze ,poniewaz moj byly pracodawca nie chce mi oddac jarografu.Dzwonilam do belastingu i tam mi powiedzieli ze wystarczy ostatni salaris ale niestety jego tez nie posiadam.Co mam w tej sytuacji zrobic .Aha i jeszcze jedno pytanie :do tej pory otrzymywalam zwrot na stary numer konta w tej chwili mam inne konto jak i gdzie to zglosic.Pomozcie i dziekuje z gory. |
|
_________________ Joanna jobNL
www.podatek-holandia.pl
Holandia-podatki,rodzinne,dofinansowanie do ubezpieczenia zdrowotnego,tłumaczenia |
|
|
|
|
suska
Mega gaduła Sex, rock and thea!
Pomogła: 34 razy Wiek: 36 Dołączyła: 24 Lut 2009 Posty: 2458 Skąd: Zoetermeer
|
Wysłany: Sob Maj 09, 2009 11:21 pm
|
|
|
Ale do tego sa rowniez potrzebne wszystkie solarisy lub jaaropgave :/ Prawda? |
|
|
|
|
ja1206
Gaduła
|
Wysłany: Pią Sty 22, 2010 6:01 pm jak odzyskac jarograf
|
|
|
witam juz kiedys poruszalam ten temat ale nie otzrymalam konkretnej pomocy.moze teraz ktos mi pomoze.otoz moj byly szef nie chce mi do dzisiaj wydac jaropgavu za 2008 rok.nie mam tez ostatnich salarisow.bylam w balastingu po ib60 formularz ale on nie wystarczy do rozliczenia.dzwonilam i jezdzilam do tego szefa ale on nic tylko weg.co mam zrobic w tej sytuacji.pomozcie bo ja juz nie mam pojecia co moge zrobic.z gory dziekuje |
|
|
|
|
stroopwafel
Mega gaduła Debesciak
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Lis 2009 Posty: 1162 Skąd: Noord Holland
|
Wysłany: Śro Mar 07, 2012 11:25 am
|
|
|
Czy powinno sie dostac jaaropgave za macierzynskie z uwv kiedy bylo to w trakcie trwania kontraktu z pracy , czy to juz jest dodane do jaaropage z pracy. Zasilek byl wyplacany od pracodawcy. |
|
|
|
|
|