ADOPCJA |
Autor |
Wiadomość |
aleksandra700
Poczatkujacy aleksandra700
|
Wysłany: Sob Sty 23, 2010 2:07 pm ADOPCJA
|
|
|
Witam.Chciałam zapytać ,czy ktoś wie może gdzie można zgłosić się lub skierować pismo odnośnie ADOPCJI dzieci .Szczególnie chodzi nam o adopcje Tych małych sierotek po ostatnim Trzęsienie ziemi na Haiti.Czy my jako Polacy mieszkający w Holandii na stale mający stale prace, mamy jakieś szanse...? |
_________________ Aleksandra |
|
|
|
|
mavd
Mega gaduła
Pomogła: 45 razy Wiek: 59 Dołączyła: 27 Paź 2006 Posty: 1134 Skąd: Hilversum
|
Wysłany: Sob Sty 23, 2010 3:11 pm
|
|
|
Aleksandra , proces adopcji trwa bardzo dlugo i duzo kosztuje .Sieroty z Haiti te ktore przylecialy teraz do Holandii (106 dzieci)to sa dzieci ktorych rodzice byli juz w trakcie zalatwiania adopcji ale teraz ze wzgledu na trzesienie ziemi zostaly te procedury przyspieszone ale dotyczy to tylko rodzin ktore mialy juz prawie wszystko zalatwione .
Monika |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
|
|
|
|
aleksandra700
|
Wysłany: Sob Sty 23, 2010 4:23 pm
|
|
|
Tak myślałam.Wiele na ten temat czytałam.Wiecie tak w życiu jest ze choć by człowiek bardzo chciał pomóc.To procedury sa tak zaostrzone i tak to wszystko długo trwa ze człowiek zatraca sie....
Atak wogule rozmawiałam z Holendrami ,i oni równo stwierdzili ze ciemne dziecko jest łatwiej za adoptować.Nie wiem ile w tym prawdy....DZIĘKI Z POSTY |
|
|
|
|
MAARIT
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 9 razy Wiek: 56 Dołączyła: 13 Cze 2007 Posty: 479
|
Wysłany: Nie Sty 24, 2010 1:11 am
|
|
|
Moi znajomi adoptowli 2 dzieci z Columbii ,cala procedura trwal ok 7 lat |
_________________ Leven is.
Geven en Nemen.
Meestal nemen we te veel! |
|
|
|
|
andevi
Super gaduła
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 29 Wrz 2008 Posty: 326
|
Wysłany: Nie Sty 24, 2010 11:31 am
|
|
|
My swego czasu chcielismy adoptowac dziecko z Chin albo z Polski. Utknelo juz na samym poczatku: za krotki staz malzenski, za starzy (w momencie adopcji rodzice nie moga przekraczac wieku 42 lat), za biedni(dochod na lebka cos ok.20 tys.euro rocznie), wlasny dom, samochod i inne na kwote min.80 tys.euro.I podobne bzdury. Do tego adopcja zagraniczna do Holandii kieruje sie swoimi wlasnymi prawami, nie tymi miedzynarodowymi.
Zrezygnowalismy. |
|
|
|
|
aleksandra700
|
Wysłany: Nie Sty 24, 2010 6:16 pm
|
|
|
Tak masz całkowita racje .My mamy córeczkę i u nas nie chodzi tu o to ze nie możemy mieć dzieci.Porostu mamy takom duchową potrzebę pomocy.Ja porostu współczuje tym kobietom ,które naprawdę nie mogą mieć dzieci.I te wszystkie procedury uniemożliwiają im za adoptować DZIECKO.
Ja jeszcze postanowiłam inna metoda obejść te procedury a przecież można pomoc malej kruszynce..i jej mamie która np,jest młoda.i nie chce dziecka.To ''Adopcja ze wskazaniem''istniała od zawsze. I zawsze miała i zwolenników i przeciwników. |
|
|
|
|
andevi
Super gaduła
|
Wysłany: Nie Sty 24, 2010 8:04 pm
|
|
|
aleksandra700, AZW czyli adopcja ze wskazaniem jest adopcja krajowa, nie zagraniczna, i jako taka w Holandii nie zostanie uznana. Jesli chcesz adoptowac dziecko w Polsce, polskie dziecko, to da rade, ale jesli juz to dziecko zechcesz jako adoptowanego syna czy corke wywiezc zagranice, to w Holandii mozesz spodziewac sie problemow.
Znam taki przypadek, gdy malzenstwo mieszane zaadoptowalo przez AZW dwoje dzieci w Polsce, natomiast w Holandii dzieci zostaly im odebrane, bo uznano, ze adopcja byla nielegalna i umieszczono w innej rodzinie holenderskiej Co ci ludzie sie namordowali, by dzieci odzyskac, to wiedza tylko oni. I nie odzyskali! Dzieci nie wrocily rowniez do Polski. |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Pon Sty 25, 2010 10:13 am
|
|
|
O tym pisala jakas dziewczyna na forum |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
aleksandra700
|
Wysłany: Pon Sty 25, 2010 6:04 pm
|
|
|
Boże Pierwszy raz słyszę...Kurcze jakie to wszystko niesprawiedliwe....A dzieci potrzebując tylko miłości . |
|
|
|
|
singelnl
Super gaduła
|
Wysłany: Nie Sty 31, 2010 11:49 am
|
|
|
cos na temat adopcji:
http://www.tvn24.pl/12691...,wiadomosc.html
Sa osoby ktore na tym zarabiaja.
Dla mnie temat adopcji dzieci z krajow trzeciego swiata jest bardzo kontrowersyjny bo poprostu jest niejasny.
Bogate rodziny mieszkajace na zachodzie moga adoptowac dzieci ktore byly ukradzione, sprzedane, lub sila odlaczone od matki.
Powstaje wiec pytanie , co jest lepsze dla dziecka , zycie u boku biednej matki czy zycie u boku bogatych obcych ludzi ???
|
Ostatnio zmieniony przez singelnl Nie Sty 31, 2010 11:50 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
andevi
Super gaduła
|
Wysłany: Wto Lut 02, 2010 11:37 am
|
|
|
suska, jesli jest wojna na poziomie rzadowym o wychowanie wielojezyczne, no to nie jest to juz moj odosobniony przypadek.
Podejrzewam, ze Ty sama rodzicem nie jestes? I problemow dzieci wielojezycznych nie znasz? A spoleczenstwo akurat nie kwestionuje Twojego stylu zycia, no czyli jest Ci tu dobrze. I o to chodzi, by nam dobrze bylo!
Gochna H, to moze przeniesc ten post do poprzedniego watku? Masz racje, troche z ksiezyca w tym temacie:) |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
|
|
|
|