Praca wakacyjna a rozliczenie. |
Autor |
Wiadomość |
handball
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Lut 01, 2010 4:38 pm Praca wakacyjna a rozliczenie.
|
|
|
Witam,
Pracowałem latem około miesiąca w holenderskim biurze pracy,będąc zamieszkałym u siostry w NL. Co tydzień dostawałem pensję oraz na maila wydruk podatku, godziny pracy itp. Teraz dostałem na maila JAAROPGAAF 2009 z 202euro odprowadzonego podatku ( tak myśle, że to co się nazywa Ingehouden loonbelasting/premie volksverzekeringen) to podatek. Jestem studentem i nie mam pracy w Polsce. Pytanie jak mogę się rozliczyć w Polsce i czy warto (chodzi tutaj czy dostanę jakiś zwrot po rozliczeniu się z tej pracy)) Pozdrawiam i licze na pomoc. |
Ostatnio zmieniony przez handball Pon Lut 01, 2010 4:40 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
alfa
Super gaduła
|
Wysłany: Pon Lut 01, 2010 6:11 pm
|
|
|
Rozliczajac sie przed holenderskim urzedem podatkowym otrzymasz 202 euro zwrotu z podatku.
|
|
|
sylwia_lelystad
Gaduła nad gadułami :-) zajeta..xD
Pomogła: 13 razy Wiek: 34 Dołączyła: 10 Wrz 2009 Posty: 826 Skąd: Lelystad schiphol
|
Wysłany: Pon Lut 01, 2010 6:41 pm
|
|
|
Chyba moze tez dostac za jakies wydatki na szkole itp. |
_________________ ...stoję, nic więcej i nic mniej niż człowiek
z każdą wadą i zaletą gotowa konsekwencje ponieść... |
|
|
|
|
calendargirl288
Super gaduła
Pomogła: 7 razy Wiek: 36 Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 314 Skąd: Amsterdam / Gliwice
|
Wysłany: Pon Lut 01, 2010 10:37 pm
|
|
|
za wydatki na szkołe, jak uczy się w Polsce? :> |
|
|
|
|
alfa
Super gaduła
|
Wysłany: Pon Lut 01, 2010 11:24 pm
|
|
|
Nie mozna otrzymac wyzszego zwrotu z podatku niz pobrany podatek. Za studenta w Polsce ulge podatkowa moze otrzymac jego rodzic pod warunkiem ze odprowadzil odpowiednio wysoki podatek i ze student nie pobiera stypendium i jest na utrzymaniu rodzicow i nie przekroczyl 27 lat.
|
|
|
|