Przesunięty przez: Administrator2 Nie Lut 14, 2010 9:22 am |
wybory do rady |
Autor |
Wiadomość |
ja1206
Gaduła
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 13 Kwi 2009 Posty: 103
|
Wysłany: Śro Lut 03, 2010 7:14 pm wybory do rady
|
|
|
Witam ,dzisiaj otrzymalam pismo z Gemeente Rotterdam z zaproszeniem do udzialu w wyborach do rady Charlois ktore odbeda sie 3 marca .Mam pytanie czy udzial w takich wyborach jest obowiazkowy,bo wydaje mi sie ze nie ale wole sie upewnic. |
|
|
|
|
suska
Mega gaduła Sex, rock and thea!
Pomogła: 34 razy Wiek: 35 Dołączyła: 24 Lut 2009 Posty: 2458 Skąd: Zoetermeer
|
Wysłany: Śro Lut 03, 2010 7:21 pm
|
|
|
W krajach o ustroju konstytucjnym zazwyczaj wybory sa wolne. A na pewno w Holandii. |
|
|
|
|
ja1206
Gaduła
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 13 Kwi 2009 Posty: 103
|
Wysłany: Śro Lut 03, 2010 8:59 pm
|
|
|
ok wielkie dzieki |
|
|
|
|
Gryzomir
Gaduła
|
Wysłany: Śro Lut 10, 2010 11:10 pm
|
|
|
ja1206 napisał/a: | ok wielkie dzieki |
No ale zawsze warto jest glosowac! Nie glosujcie na SP, PVV, TON ani PvdA oni maja w d... Polakow. CDA Polacy zwisaja. VVD to sa wlasciciele biur posrednictwa pracy, lubia nas dopoki jestesmy zdrowi, D66 troche za bardzo na lewo ale to jedyna partia w Holandii ktora nie nadaje na Polakow.
Glosujcie na cokolwiek wam sie podoba ale to zawsze lepiej niz nie glosowac wcale. |
|
|
|
|
NOWY NA FORUM
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Lut 13, 2010 2:41 pm wybory do rady miasta Haga
|
|
|
zgadzam sie z tymi, ktorzy pisza, ze trzeba isc do wyborow i glosowac. Mamy szansce wybrac swojego przedstwiciela w radzie miasta. W ten sposob chociaz w minimalnym stopniu dbamy o nasze interesy i prawa w Holandii. A jesli pytacie na kogo glosowac, to osobiscie zachecam do oddania glosu na SWOICH!
na liscie wyborczej nr 18 sa wpisani dwaj polscy kandydaci: pod numerem 8 Kamil Piasecki, a pod numerem 11 Krzysztof Birlet. Osobiscie znam Krzyska i tak jak napewno wielu z Was, uwazam go za przyzwoitego czlowieka. Udziela sie juz od dluzszego czasu spolecznie i pomaga nam zmagac sie z codziennymi trudnosciamy zycia w obcym kraju.
zycze udanych decyzji
x. |
|
|
|
|
Eloziom81
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Lut 13, 2010 7:06 pm
|
|
|
Szczerze to nie chciałbym żeby polscy przedstawiciele byli w jakiś radach i zadach bez urazy oczywiście.Jestem tu bo nie podobały mi się zady ustrój itd Holandia jaka jest taka jest mi się wszystko tu podoba a jeśli mi się nie podoba toi tak to akceptuje bo nie jestem u siebie i mam to zakodowane w głowie.Polacy to wspaniali ludzie ale jeśli żądza to tylko się kłócą |
Ostatnio zmieniony przez Eloziom81 Sob Lut 13, 2010 7:07 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Mathnl
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Sob Lut 13, 2010 10:36 pm
|
|
|
suska napisał/a: | W krajach o ustroju konstytucjnym zazwyczaj wybory sa wolne | ciekawostką jest ,że w Belgii udział w wyborach jest obowiązkowy |
|
|
|
|
Mucha_75
Gaduła nad gadułami :-) Mucha
Pomógł: 13 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 624 Skąd: Schiedam, GA
|
Wysłany: Sob Lut 13, 2010 11:23 pm
|
|
|
Eloziom81 napisał/a: | Szczerze to nie chciałbym żeby polscy przedstawiciele byli w jakiś radach i zadach bez urazy oczywiście.Jestem tu bo nie podobały mi się zady ustrój itd Holandia jaka jest taka jest mi się wszystko tu podoba a jeśli mi się nie podoba toi tak to akceptuje bo nie jestem u siebie i mam to zakodowane w głowie.Polacy to wspaniali ludzie ale jeśli żądza to tylko się kłócą |
I ja mam takie zdanie, dlatego rzygać mi się chciało jak dostałem listę z nazwiskami kandydatów w Rotterdamie, same Celiki, Dermitukoglu, Mustafy i Ahmedy. Paranoja!! W Holandii powinni rządzić holendrzy, dlatego nie dziwi mnie coraz większe poparcie dla Wildersa. |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Nie Lut 14, 2010 8:21 am
|
|
|
Eloziom81 napisał/a: | Szczerze to nie chciałbym żeby polscy przedstawiciele byli w jakiś radach i zadach bez urazy oczywiście.Jestem tu bo nie podobały mi się zady ustrój itd Holandia jaka jest taka jest mi się wszystko tu podoba a jeśli mi się nie podoba toi tak to akceptuje bo nie jestem u siebie i mam to zakodowane w głowie. |
Trafiles w "10" |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
marijaa
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Lut 14, 2010 9:18 am
|
|
|
Eloziom81 napisał/a: | Szczerze to nie chciałbym żeby polscy przedstawiciele byli w jakiś radach i zadach bez urazy oczywiście.Jestem tu bo nie podobały mi się zady ustrój itd Holandia jaka jest taka jest mi się wszystko tu podoba a jeśli mi się nie podoba toi tak to akceptuje bo nie jestem u siebie i mam to zakodowane w głowie.Polacy to wspaniali ludzie ale jeśli żądza to tylko się kłócą |
Dokladnie, juz jak Polacy dorwa sie do rzadzenia to... |
|
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Nie Lut 14, 2010 10:18 pm
|
|
|
Mucha_75 napisał/a: | Eloziom81 napisał/a: | Szczerze to nie chciałbym żeby polscy przedstawiciele byli w jakiś radach i zadach bez urazy oczywiście.Jestem tu bo nie podobały mi się zady ustrój itd Holandia jaka jest taka jest mi się wszystko tu podoba a jeśli mi się nie podoba toi tak to akceptuje bo nie jestem u siebie i mam to zakodowane w głowie.Polacy to wspaniali ludzie ale jeśli żądza to tylko się kłócą |
I ja mam takie zdanie, dlatego rzygać mi się chciało jak dostałem listę z nazwiskami kandydatów w Rotterdamie, same Celiki, Dermitukoglu, Mustafy i Ahmedy. Paranoja!! W Holandii powinni rządzić holendrzy, dlatego nie dziwi mnie coraz większe poparcie dla Wildersa. |
Super! No to w takim razie idz na wybory i zaglosuj np. na VVD czy tez CDA, tam nie ma Mustafow ani Ahmedow. Z Wildersem to dowaliles do pieca bo jakby Wilders doszedl wo wladzy to wszystkich Polakow wagonami bydlecymi wywiozl na Syberie. |
|
|
|
|
Bombarka
Poczatkujacy
Pomogła: 1 raz Wiek: 63 Dołączyła: 08 Lut 2009 Posty: 26
|
Wysłany: Pon Lut 22, 2010 11:58 am
|
|
|