Przesunięty przez: Administrator2 Śro Lis 04, 2009 9:04 am |
kupno samochodu |
Autor |
Wiadomość |
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze
Pomógł: 96 razy Wiek: 102 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Śro Lut 17, 2010 2:48 pm
|
|
|
m4rcin, ale chodzilo o citroena 1.1 benzyne |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Śro Lut 17, 2010 3:23 pm
|
|
|
Co nie zmienia faktu, ze ubezpieniem moze sie nie milo zaskoczyc...
Tutaj kwartalnie place tyle ile w PL za to samo auto placilbym rocznie :[ |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Czw Lut 18, 2010 10:21 am
|
|
|
m4rcin napisał/a: | Co nie zmienia faktu, ze ubezpieniem moze sie nie milo zaskoczyc...
Tutaj kwartalnie place tyle ile w PL za to samo auto placilbym rocznie :[ |
A ja zarabiam 3 razy wiecej w NL niz bym zarabial w PL wiec na jedno prawie wychodzi ... |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
mikka
Gaduła Fire, walk with me!
Pomógł: 5 razy Wiek: 41 Dołączył: 02 Lis 2009 Posty: 173 Skąd: Tilburg
|
Wysłany: Czw Lut 18, 2010 4:35 pm
|
|
|
Beny.rac:
1) Możesz mieć auto na holenderskich tablicach, przecież sam mówiłeś że wraz z przejściem na kontrakt będziesz mieć własne lokum (czyli też i zameldowanie).
2) A nie zastanawiałeś się nad samym rowerem? Poważnie pytam. 15 km w jedną stronę, to jest 30-40 minut jazdy, dzięki korkom czasem autem dłużej będziesz jechać Tym bardziej jeśli do Polski nie chcesz jechać samochodem, a sklep w pobliżu Twojego nowego miejsca zamieszkania zapewne też będzie. |
_________________ BICheck - weryfikacja kont bankowych [nowa wersja] |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Czw Lut 18, 2010 5:27 pm
|
|
|
mikka napisał/a: | Beny.rac:
1) Możesz mieć auto na holenderskich tablicach, przecież sam mówiłeś że wraz z przejściem na kontrakt będziesz mieć własne lokum (czyli też i zameldowanie).
2) A nie zastanawiałeś się nad samym rowerem? Poważnie pytam. 15 km w jedną stronę, to jest 30-40 minut jazdy, dzięki korkom czasem autem dłużej będziesz jechać Tym bardziej jeśli do Polski nie chcesz jechać samochodem, a sklep w pobliżu Twojego nowego miejsca zamieszkania zapewne też będzie. |
Witam,
1) Własne lokum to nie zawsze mozliwość meldunku - z tego co mi sie wydaje przez pierwsze 3 miechy wlasciciel lokum mnie nie zamelduje bo przez 3 pierwsze miechy bedę na okresie próbnym a dopiero potem dostane kontrakt na czas określony...
2) Co do roweru to nie ma takiej opcji bo nie wyobrażam sobie jechać na zakupy z siatkami ( pije dużo napoi i soków ok 10 litrów na tydz ) myslalem nad skuterkiem ale pewnie tez go nie zarejestruje a targać skuter z PL to chyba sie nie opłaci ...
Ale dziękuje za sugestie |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
|