Belastingdienst Adres |
Autor |
Wiadomość |
Maxy
Gaduła Lucas
Pomógł: 1 raz Wiek: 41 Dołączył: 26 Lut 2007 Posty: 152 Skąd: ASSEN
|
Wysłany: Czw Lut 18, 2010 5:49 pm Belastingdienst Adres
|
|
|
Mam pytanie dlaczego Belastingdienst wysyła wszystkie dokumenty i pisma na adres do polski jeżeli jestem zameldowany tutaj w Niderlandach czy to normalne czy muszę coś gdzieś zmienić odnośnie tego adresu jest możliwość zmiany przez internet Z góry dziękuje za odpowiedz |
_________________ Administrator nie jest tylko od usuwania postów Powinien służyć pomocą ^^ |
|
|
|
|
calendargirl288
Super gaduła
Pomogła: 7 razy Wiek: 36 Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 314 Skąd: Amsterdam / Gliwice
|
Wysłany: Czw Lut 18, 2010 6:42 pm
|
|
|
prawdopodobnie mas taką sytuację jak ja miałam, poszłam do nich i okazało się, że mają również w bazie mój nowy adres, ale poczta dalej szła na Polski i Pan urzędnik za moją prośbą usunął polski adres z bazy. |
|
|
|
|
Maxy
Gaduła Lucas
|
Wysłany: Czw Lut 18, 2010 7:12 pm
|
|
|
To co m usze sie pofatygować osobiście do urzedu czy mozna to zrobic przez internet |
_________________ Administrator nie jest tylko od usuwania postów Powinien służyć pomocą ^^ |
|
|
|
|
fijne_vent
Gaduła
Pomógł: 7 razy Wiek: 47 Dołączył: 26 Lip 2007 Posty: 188 Skąd: ze Fsi ;)
|
Wysłany: Czw Lut 18, 2010 7:23 pm
|
|
|
Maxy,tutaj masz informacje na ten temat :
http://www.belastingdiens...zigingdoorgeven
czyli(dla osob prywatnych):
-nie ma potrzeby przekazywania zmian danych adresowych do belastingu poniewaz w razie przeprowadzki dane przekazywane sa do gemeente.Belastingdienst korzysta z danych znajdujacych sie w gemeente i automatycznie jest na biezaco jesli chodzi o dane adresowe.
Jesli chcesz uzywac adresu pocztowego ktory nie jest adresem miejsca zamieszkania musisz wyslac list do belastingu (do oddzialu wlasciwego dla miejsca zamieszkania) |
_________________ Gdyby Mickiewicz nadal żył
to z pewnością wciąż by pił |
|
|
|
|
calendargirl288
Super gaduła
Pomogła: 7 razy Wiek: 36 Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 314 Skąd: Amsterdam / Gliwice
|
Wysłany: Czw Lut 18, 2010 7:29 pm
|
|
|
tego to ja nie wiem, ja nie wiedziałam o co chodzi, a wtedy byłam jeszcze biedniejsza o znajomość tego forum, więc po prostu poszłam i się spytałam. wyczekałam się trochę co prawda, bo ludzi był tłum, ale załatwiłam
Cytat: | czyli(dla osob prywatnych):
-nie ma potrzeby przekazywania zmian danych adresowych do belastingu poniewaz w razie przeprowadzki dane przekazywane sa do gemeente.Belastingdienst korzysta z danych znajdujacych sie w gemeente i automatycznie jest na biezaco jesli chodzi o dane adresowe. |
ale w tym wypadku to jest nie prawda, nie radzą sobie ze zmianą z adresu polskiego na holenderski, bo jak przeprowadzałam się w Holandi i przemeldowałam to już się adres zmienił sam bez problemu, ale za pierwszym razem poczta dalej szła na polski adres. |
Ostatnio zmieniony przez calendargirl288 Czw Lut 18, 2010 7:31 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
fijne_vent
Gaduła
Pomógł: 7 razy Wiek: 47 Dołączył: 26 Lip 2007 Posty: 188 Skąd: ze Fsi ;)
|
Wysłany: Czw Lut 18, 2010 7:36 pm
|
|
|
Przykre,ze sobie nie radza..... Niestety nie przyznaja sie do tego w oficjalnej informacji. Coz w takiej sytuacji zwykle pismo do belastingu potrafi ulatwic zycie.... |
_________________ Gdyby Mickiewicz nadal żył
to z pewnością wciąż by pił |
|
|
|
|
Maxy
Gaduła Lucas
|
Wysłany: Czw Lut 18, 2010 8:12 pm
|
|
|
fijne_vent napisał/a: | . Coz w takiej sytuacji zwykle pismo do belastingu potrafi ulatwic zycie.... |
I tak chyba zrobię |
|
|
|
|
Eloziom81
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lut 18, 2010 10:39 pm
|
|
|
fijne_vent napisał/a: | Przykre,ze sobie nie radza..... Niestety nie przyznaja sie do tego w oficjalnej informacji. Coz w takiej sytuacji zwykle pismo do belastingu potrafi ulatwic zycie.... |
Belastingdienst sam się przyznaje ze panuje bałagan w administracji . 2 tygodnie temu na programie 1 .Myślę ze urząd miasta powinien zmienić adres .Maja taki bałagan ze każdy ma szanse w nim uczestniczyć . |
|
|
|
|
|