Przesunięty przez: Gochna H Czw Mar 18, 2010 12:48 am |
Mandaty za prędkość i parkowanie a abonament parkingowy |
Autor |
Wiadomość |
simbad1985
Poczatkujacy Amsterdam1985
|
Wysłany: Nie Lut 21, 2010 11:06 am Mandaty za prędkość i parkowanie a abonament parkingowy
|
|
|
Witam
W przeszłosic otrzymałem kilka mandatów za parkowanie i zdjecie z fotoradaru.Teraz nadchodzi od pierwszego marca przeprowadzka na nowe mieszkanie w strefie parkingowej.Potrzebuje zerejestrować sie na mieszkaniu i wykupić abonament parkingowy.Czy grozi w takiej sytuacji zaplata tego z przeszlosci.Bardzo prosze o rzeczową odpowiedz a nie tylko o domysły. |
_________________ |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Nie Lut 21, 2010 11:08 am
|
|
|
simbad1985, czy sie zameldujesz czy nie bedziesz i tak zmuszony zaplacic te z przeszlosci.
Jak nie zaplacisz wlezi ci komornik . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
aymar
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Nie Lut 21, 2010 11:47 am
|
|
|
tu sie to nie opłaca
tu pomaga się tym którzy płacić chcą a nie mają za co i nic nikomu nie jest darowane |
_________________ Bóg często nas odwiedza,ale przeważnie nie ma nas w domu... |
|
|
|
|
simbad1985
|
Wysłany: Nie Lut 21, 2010 12:10 pm
|
|
|
baileys napisał/a: | simbad1985, czy sie zameldujesz czy nie bedziesz i tak zmuszony zaplacic te z przeszlosci.
Ale chodzi mi o to czy jesli wykupie parking na moje polskie auto to rowna sie to automatycznie z tym ze dojdą do moich starych mandatów i bede je musiał teraz zapłacić.NIe chce rejestrować auta na Nl rejestracje przynajmniej teraz?? |
_________________ |
|
|
|
|
dikileiden
Poczatkujacy diki
|
Wysłany: Nie Lut 21, 2010 12:25 pm
|
|
|
ja parkuję w centrum Leiden około 3 lat ,przed trzema laty gdy nie miałem jeszcze karty parkingowej dostałem dwa mandaty,po czym złożyłem wniosek o kartę parkingową i nic nie wykryli. Znam kilka osób którzy to mieli po kilkanaście mandatów za parkowanie,pojechali do Polski wymienili tablice na nowe , przyjechali i złożyli podanie o kartę postojową i żadnych problemów z zalegającymi mandatami. |
Ostatnio zmieniony przez dikileiden Nie Lut 21, 2010 12:26 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
stroopwafel
Mega gaduła Debesciak
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Lis 2009 Posty: 1162 Skąd: Noord Holland
|
Wysłany: Nie Lut 21, 2010 12:39 pm
|
|
|
a co jesli mam meldunek i mialem auto(sprzedalem)na nl tablicach. Dostalem 2 mandaty 3 miesiace i nic nie przyszlo |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Nie Lut 21, 2010 12:46 pm
|
|
|
simbad1985 napisał/a: | baileys napisał/a: | simbad1985, czy sie zameldujesz czy nie bedziesz i tak zmuszony zaplacic te z przeszlosci.
Ale chodzi mi o to czy jesli wykupie parking na moje polskie auto to rowna sie to automatycznie z tym ze dojdą do moich starych mandatów i bede je musiał teraz zapłacić.NIe chce rejestrować auta na Nl rejestracje przynajmniej teraz?? |
Najpierw sprawdz, czy kupisz na auto zarejestrowane poza Holandia - nie wszedzei sie da. |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
simbad1985
|
Wysłany: Nie Lut 21, 2010 12:51 pm
|
|
|
dikileiden napisał/a: | ja parkuję w centrum Leiden około 3 lat ,przed trzema laty gdy nie miałem jeszcze karty parkingowej dostałem dwa mandaty,po czym złożyłem wniosek o kartę parkingową i nic nie wykryli. Znam kilka osób którzy to mieli po kilkanaście mandatów za parkowanie,pojechali do Polski wymienili tablice na nowe , przyjechali i złożyli podanie o kartę postojową i żadnych problemów z zalegającymi mandatami. |
O to mi chodziło,dzieki bardzo za rzeczową odpowiedz a nie straszenie "I tak cie dopadną"
Jeszcze nie jestem pewny czy zostane w holandii na stałe więc byłbym skończonym idiotą jakbym przerejestrował auto na nl tablice i za 3 miesiace wrocil do PL i od nowa zaplacil 3 tys zl akcyzy.Dzieki |
_________________ |
|
|
|
|
dikileiden
Poczatkujacy diki
|
Wysłany: Nie Lut 21, 2010 2:23 pm
|
|
|
W Leiden jak i większości miast bez problemu można wykupić parking na polskie blachy, ale tylko jeżeli właściciel auta jest zameldowany w gemmente. |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Nie Lut 21, 2010 6:17 pm
|
|
|
W AMS mojego kolege Hiszpana splawili na drzewo - nie masz auta zarjestrowanego w NL, nie kupisz parkingu. Doba tylko €18 |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Nie Lut 21, 2010 6:32 pm
|
|
|
dikileiden,
Cytat: | W Leiden jak i większości miast bez problemu można wykupić parking na polskie blachy, ale tylko jeżeli właściciel auta jest zameldowany w gemmente. |
jak to mozliwe ?
u nas jest tez tak jak pisze Marcin
nie wykupisz parkingu jesli nie masz samochodu na zoltych rejestracjach
(trzeba okazac deel van het kenteken)
czyli co gemeente, to inne prawo .... |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
Mucha_75
Gaduła nad gadułami :-) Mucha
Pomógł: 13 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 624 Skąd: Schiedam, GA
|
Wysłany: Nie Lut 21, 2010 6:34 pm
|
|
|
Już gdzieś o tym pisałem, znajomy ma w Middelburgu wykupiony abonament na polskich blachach, w Rotterdamie mam dwóch znajomych Portugali i tez mają abonamenty. Czyli co gemeente to obyczaj. Jak to w Holandii. |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Nie Lut 21, 2010 8:12 pm
|
|
|
Gochna H napisał/a: | dikileiden,
Cytat: | W Leiden jak i większości miast bez problemu można wykupić parking na polskie blachy, ale tylko jeżeli właściciel auta jest zameldowany w gemmente. |
jak to mozliwe ?
u nas jest tez tak jak pisze Marcin
nie wykupisz parkingu jesli nie masz samochodu na zoltych rejestracjach
(trzeba okazac deel van het kenteken)
czyli co gemeente, to inne prawo .... |
W Delft da sie kupic na zagraniczne numery. |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Nie Lut 21, 2010 9:06 pm
|
|
|
hehehe no to ladnie kazdy wykupujacy taki abonament na polskie blachy kreci na siebie bata udokumentywujac od kiedy i jak dlugo jezdzilem na polskich blachach . A duani i inne uzedy musza tylko zajrzec do komputera i wydruki zrobic .
Ale co tam teraz jezdze bez podatkow drogowych a jak mnie dupna to sie wyplacze na forum i popytam jak mam uniknac tej kary . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
Mucha_75
Gaduła nad gadułami :-) Mucha
Pomógł: 13 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 624 Skąd: Schiedam, GA
|
Wysłany: Nie Lut 21, 2010 9:24 pm
|
|
|
Tyle że jak dupnie Cię douane to nie ma kary, tylko czas na przerejestrowanie auta, także nie koloryzuj. |
|
|
|
|
|