NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Sam(a) w domu.
Autor Wiadomość
Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Sob Lut 20, 2010 9:46 pm   

lusia0101,
Cytat:
goska tobie to sie nic kupy nie trzyma.

wyciagnelas zdanie z kontekstu

dla mnie jest niepojete jak mozna nie miec zabezpieczenia w swoim wlasnym domu
tym bardziej kiedy dom stoi ''sam''
nie pomyslals o tym ze wcale nikt nie wlamie sie do domu jak w nim bedziesz... rownie dobrze mozna wejsc do domu jak nie ma w nim wlascicieli...i wedlug statystyk wtedy wlasnie najczesciej dochodzi do wlaman
uwazaj ,bo moze juz ktos obserwuje twoja posiadlosc i jak tylko maz wyjedzie moze ci grozic niebezpieczenstwo, to tak na marginesie

( ͡° ͜ʖ ͡°).

lusia0101 
Gaduła nad gadułami :-)
UWAGA! Dyslektyk!

Pomogła: 6 razy
Wysłany: Sob Lut 20, 2010 9:59 pm   

Badz tak mila i podrzuc mi te statystiki chetnie sie w nie wczytam.
troche smieszne bo wiesz ze akurat wypadlo ze okradli ludzi ktorzy wlasnie byli w domu i spali. no patrz statystyki psuja!

EdysiaK 

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Nie Lut 21, 2010 9:17 am   

lusia0101 napisał/a:
okradli ludzi ktorzy wlasnie byli w domu i spali. no patrz statystyki psuja!

jakby mieli alarm, to by ich nie okradli :028:

duYster 
Super gaduła
Uwaga Baba!

Pomogła: 7 razy
Wysłany: Nie Lut 21, 2010 11:28 am   

lusia0101 napisał/a:
Badz tak mila i podrzuc mi te statystiki chetnie sie w nie wczytam.
troche smieszne bo wiesz ze akurat wypadlo ze okradli ludzi ktorzy wlasnie byli w domu i spali. no patrz statystyki psuja!

Zakladajac taki temat smiem stwierdzic, ze masz albo wielkie cisnienie zaistenienia w grupie
ale strasznie Ci sie nudzi, skoro tak intensywnie zastanawiasz sie nad problemen. Zajmij sie moze czyms, jakies hobby scrapbookingi... :083:
Fakt, nikt nie chce byc napadnietym we wlasnym domu, ale czego Ty od ludzi na forum oczekujesz? kazdy jakies rozwiazanie zaproponowal, ale niestety zadne Ci nie pasuje.
Fajnie ze sie pochwalilas ze masz duzy dom, na odludziu. Chetnie sie z Toba zamienie- na mieszkanie na 3cim pietrze...

A jak juz nic nie pomoze, to radze cierpliwie czekac na powrot meza z podrozy.
Jak to dziewcze z piosenki "rozkwiataly paczki bialych roz" :020:

MAARIT 

Pomogła: 9 razy
Wysłany: Nie Lut 21, 2010 11:38 am   

Stac Cie na wolnostojacy dom , nie na alarm ,ktory tak duzo nie kosztuje ????.Kup sobie kamere ,zainstaluj przed drzwiami i mozesz patrzec na telewizorze ,co sie dzieje na zewnatrz kosztuje ok 300 euro

aymar 

Wysłany: Nie Lut 21, 2010 11:48 am   

nie stresuj się czytanie niedzieli odciągnie twój strach-będzie ok :039:

mikka 
Gaduła
Fire, walk with me!

Wysłany: Nie Lut 21, 2010 11:57 am   

MAARIT napisał/a:
Kup sobie kamere ,zainstaluj przed drzwiami i mozesz patrzec na telewizorze ,co sie dzieje na zewnatrz kosztuje ok 300 euro

Wtedy to dopiero będzie mieć hobby, wpatrywanie w monitor przez cały dzień i noc :) Rozwiązania już padły: psycholog/zmiana nastawienia, pies lub alarm. Gaz jest zabroniony.

mamqa 

Wysłany: Nie Lut 21, 2010 12:14 pm   

Najczęściej mężczyźni i osoby nie mające dzieci dają rady w stylu "za dużo filmów oglądasz", 'idź do psychologa"... Na miejscu autorki wątku też pewnie bym się bała... Ale prawdą jest to że o takich rzeczach trzeba myśleć wcześniej... Stać Was na wolno stojący dom, stać na wyjazdy to proponuję zrezygnować z jednego czy dwóch wyjazdów i zainwestować w alarm. Światło zostawione na całą noc w ogrodzie ma zalety i wady... Będzie widać jak ktoś podchodzi do domu, no fakt... ale kto patrzy jak wszyscy śpią? A złodziej lepiej widzi słabe punkty domu i nie musi się posiłkować latarką. Lepszym rozwiązaniem są światła załączone na ruch, ale dobre bo jak się będę załączać od każdego zwierzaka w Waszym ogrodzie to szybko przestaniecie reagować.
Teraz już ciężko o ekspresowe zabezpieczenie skoro mąż już wyjechał, najlepszym zabezpieczeniem było by poprosić jakiegoś męskiego członka rodziny by na ten czas został z Wami.

lusia0101 
UWAGA! Dyslektyk!

Pomogła: 6 razy
Wysłany: Nie Lut 21, 2010 2:30 pm   

a wam co zal dupe sciska z tym domem i wyjazdami (nie na wakacje a w zwiazku z nasza praca)? tylko to wyczytaliscie ze mam dom wolnostojacy i co ze jezdze gdzies? sasiadow nie mam daleko i nie mieszkam na odludziu. nawet mi do glowy nie przyszlo ze kogos to moze zabolec. no ale coz....
dzieki mamqa widze ze mnie chociaz odrobine zrozumiałas. własnie o to mi chodzilo zakładajac ten temat. dziekuje serdecznie za wasza psychoanalize, zaoszczedze na psychiatrze i kupie sobie ten alarm.

EdysiaK 

Wysłany: Nie Lut 21, 2010 3:14 pm   

lusia0101, ale Ty dziwna jestes... po co tu w ogole piszesz, skoro pozniej jakies afery wykrecasz? :079: zadna z wymienionych opcji Ci nie pasuje. liczylas na to, ze ktos z forumowiczow zaproponuje ze do Ciebie przyjedzie i zamieszka z Toba na ten czas zebys sie nie bala, czy co? :P

duYster 
Super gaduła
Uwaga Baba!

Pomogła: 7 razy
Wysłany: Nie Lut 21, 2010 3:24 pm   

To Cie nasze skromne towarzystwo jednak przekonalo do alarmu :043:
(a ja biedny szaraczek, wyjazdow i pieknego domu oczywiscie gratuluje i zazdroszcze :033: )
Ostatnio zmieniony przez duYster Nie Lut 21, 2010 3:24 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Nie Lut 21, 2010 4:42 pm   

lusia0101,
Cytat:
a wam co zal dupe sciska z tym domem

a nie mozna bylo tak kulturalniej co...??
na pewno zrozumiemy jak uzyjesz lagodniejszej formy wypowiedzi
i nie denerwuj sie przeciez my tu sami swoi i zle Ci nie zyczymy

:039:

( ͡° ͜ʖ ͡°).

MAARIT 

Pomogła: 9 razy
Wysłany: Nie Lut 21, 2010 5:03 pm   

Mnie niestety zal nie sciska ,ze masz wolnostojacy dom ,wielu z nas rowniez go ma ,ale chodzi mnie o to ,ze jak stac Was na taki dom ,to to pestka zainstalowac kamery i instalacje.Ja mam taka kamere ,jak mnie cos nie pokoi zerkne i po problemie ,pozatym mam psa ,to zacznie szczekac ,jak ktos jest.Duzo ludzi napisalo ,co mozesz zrobic ,ale nic Ci nie odpowiada...........Moze ktos z forumowiczow bylby chetny zainstalowac alarm i kamery ,no i oczywiscie zaplacic :119:

Madziorex81 
Poczatkujacy

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Nie Lut 21, 2010 8:27 pm   

nic mnie tak nie dobija jak fakt, iż ktokolwiek o cokolwiek by tu nie zapytał zawsze zostanie oceniony. Czy Lusia0101 prosiła o ocenę czy w danej sytuacji dobrze zrobiła lub też nie?? Wydaje mi się że nie, bardziej chodziło jej o wsparcie i zrozumienie.
Mam znajomą, która ma dom i ma alarm i zawsze gdy jej mąz wychodzi na noc do pracy alarm zostaje zalączony, ona nie śpi cala noc (ogladajac filmy - nie horrory). Kilka razy ten alarm się właczyl bo kot przebiegł bo cos tam i za kazdym razem gdy pomoc przyjezdzala okazala sie ze nie bylo takiej potrzeby no ale ze usluge trzeba bylo zaplacic.
Wiec jak widac i alarmy w takich sytuacjach nie pomagają, jak juz ktos cos sobie "wbije" do głowy to cięzko jest...
Mysle ze pomogloby jakbysmy zamiast zlosliwosci i jadowitosci powiedzieli : LUsia0101 nic sie martw bedzie dobrze, dasz rade, pokonasz strach, musisz się nie bać żeby Twoje dzieci tez się nie bały :039:
Życzę dużo siły i odwagi :027:

Beny.rac 
MODERATOR

Wysłany: Nie Lut 21, 2010 9:21 pm   

mikka napisał/a:
MAARIT napisał/a:
Kup sobie kamere ,zainstaluj przed drzwiami i mozesz patrzec na telewizorze ,co sie dzieje na zewnatrz kosztuje ok 300 euro

Wtedy to dopiero będzie mieć hobby, wpatrywanie w monitor przez cały dzień i noc :) Rozwiązania już padły: psycholog/zmiana nastawienia, pies lub alarm. Gaz jest zabroniony.

A można coś wiecej na ten temat ???
Gaz np" pieprzowy " jest zabroniony w NL :119: ???

Odpowiedz do tematu