P&E People zwrot podatku |
Autor |
Wiadomość |
hary88
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Lut 22, 2010 11:30 am P&E People zwrot podatku
|
|
|
witam, przejde odrazu do sedna,
pracowałem rok temu 8 tygodni za pośrednictwem tej firmy, rozliczenia miesieczne miałem otrzymywac na maila ale niestety dostałem tylko za pierwszy miesiac, teraz mam taki problem bo chciałem sie rozliczyc z podatku lecz P&E raczej nie wystawi jaarograph'u, dzwoniłem do E&A i tam mi powiedzieli ze przejeli tylko pracodawców i pracowników lecz jaarograph'u mi wystawic nie moga ale moge sie rozliczyc na podstawie tych rozliczeń z wypłat.
Wiec pytanie moje jest następujące, moge zrobic cos zeby dostac zwrot za te 8 tygodni czy jestem w głębokiej pupie i moge sie rozliczyc tylko z tego co mam ?(z pierwszych 4 tygodni) |
|
|
|
|
calendargirl288
Super gaduła
Pomogła: 7 razy Wiek: 36 Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 314 Skąd: Amsterdam / Gliwice
|
Wysłany: Pon Lut 22, 2010 12:49 pm
|
|
|
nie możesz się rozliczyć za tylko 4 tygodnie, bo musisz wykazać całe swoje dochody, więc żeby w ogóle móc się rozliczyć potrzebne ci albo rozliczenia wypłat (miesięczne, czy co tygodniowe) albo jaaropgave. |
|
|
|
|
hary88
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Lut 22, 2010 1:51 pm
|
|
|
calendargirl288 napisał/a: | nie możesz się rozliczyć za tylko 4 tygodnie, bo musisz wykazać całe swoje dochody, więc żeby w ogóle móc się rozliczyć potrzebne ci albo rozliczenia wypłat (miesięczne, czy co tygodniowe) albo jaaropgave. |
Czyli jest nie zdobęde tego ostatniego rozliczenia miesiecznego za te ostatnie 4tyg. to nie bede sie mogl rozliczyc wcale? |
Ostatnio zmieniony przez hary88 Pon Lut 22, 2010 1:55 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
calendargirl288
Super gaduła
Pomogła: 7 razy Wiek: 36 Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 314 Skąd: Amsterdam / Gliwice
|
Wysłany: Pon Lut 22, 2010 1:56 pm
|
|
|
ja się tak nie znam, nigdy (odpukać) nie miałam takiego problemu, ale ktoś gdzieć kiedyś pisał, że księgowy ma możliwość sam uzyskać potrzebne dane z belastingu. nie wiem jak to wygląda w praktyce. |
|
|
|
|
hary88
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Lut 22, 2010 4:56 pm
|
|
|
No to poczekamy na opinie innych uzytkowników bo te 700~ euro w plecy nie chciał bym byc :/ |
|
|
|
|
sstteeffeenn
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Mar 10, 2010 1:03 am P&E zwrot
|
|
|
Jeżeli chodzi o firmę PE to pracowałem w niej kilkanaście tygodni i też jestem w podobnej sytuacji. Kiedy firma upadła dostałem pismo mówiące o tym,że nie są w stanie wystawić jaarograve za 2009 rok i że mamy się rozliczać z ostatniego salarisu (w tym wypadku z okresu 6). Resztę dochodów, które PE był dłużny wypłaciło UWV. Od nich także dostałem jaarograve więc sprawa jest rozwiązana. Wszystkie dochody są uwzględnione. A Ty nie dostałeś kasy z UWV? |
|
|
|
|
hary88
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Mar 10, 2010 9:03 pm Re: P&E zwrot
|
|
|
sstteeffeenn napisał/a: | Jeżeli chodzi o firmę PE to pracowałem w niej kilkanaście tygodni i też jestem w podobnej sytuacji. Kiedy firma upadła dostałem pismo mówiące o tym,że nie są w stanie wystawić jaarograve za 2009 rok i że mamy się rozliczać z ostatniego salarisu (w tym wypadku z okresu 6). Resztę dochodów, które PE był dłużny wypłaciło UWV. Od nich także dostałem jaarograve więc sprawa jest rozwiązana. Wszystkie dochody są uwzględnione. A Ty nie dostałeś kasy z UWV? |
Mi PE nie było nic winne bo ja zjechałem zanim zbankrutowała ale z tym rozliczeniem to juz mam to załatwione, poprostu poszedłem do ksiegowej i tam wszystko juz pani za mnie załatwiła oczywiście za drobną odpłatą powiedziała ze bedzie sciagac te jaarograve ze skabówki NL |
|
|
|
|
|