NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
P&E People zwrot podatku
Autor Wiadomość
hary88 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Lut 22, 2010 11:30 am   P&E People zwrot podatku

witam, przejde odrazu do sedna,

pracowałem rok temu 8 tygodni za pośrednictwem tej firmy, rozliczenia miesieczne miałem otrzymywac na maila ale niestety dostałem tylko za pierwszy miesiac, teraz mam taki problem bo chciałem sie rozliczyc z podatku lecz P&E raczej nie wystawi jaarograph'u, dzwoniłem do E&A i tam mi powiedzieli ze przejeli tylko pracodawców i pracowników lecz jaarograph'u mi wystawic nie moga ale moge sie rozliczyc na podstawie tych rozliczeń z wypłat.

Wiec pytanie moje jest następujące, moge zrobic cos zeby dostac zwrot za te 8 tygodni czy jestem w głębokiej pupie i moge sie rozliczyc tylko z tego co mam ?(z pierwszych 4 tygodni)

calendargirl288 
Super gaduła

Pomogła: 7 razy
Wysłany: Pon Lut 22, 2010 12:49 pm   

nie możesz się rozliczyć za tylko 4 tygodnie, bo musisz wykazać całe swoje dochody, więc żeby w ogóle móc się rozliczyć potrzebne ci albo rozliczenia wypłat (miesięczne, czy co tygodniowe) albo jaaropgave.

hary88 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Lut 22, 2010 1:51 pm   

calendargirl288 napisał/a:
nie możesz się rozliczyć za tylko 4 tygodnie, bo musisz wykazać całe swoje dochody, więc żeby w ogóle móc się rozliczyć potrzebne ci albo rozliczenia wypłat (miesięczne, czy co tygodniowe) albo jaaropgave.

Czyli jest nie zdobęde tego ostatniego rozliczenia miesiecznego za te ostatnie 4tyg. to nie bede sie mogl rozliczyc wcale?
Ostatnio zmieniony przez hary88 Pon Lut 22, 2010 1:55 pm, w całości zmieniany 1 raz  

calendargirl288 
Super gaduła

Pomogła: 7 razy
Wysłany: Pon Lut 22, 2010 1:56 pm   

ja się tak nie znam, nigdy (odpukać) nie miałam takiego problemu, ale ktoś gdzieć kiedyś pisał, że księgowy ma możliwość sam uzyskać potrzebne dane z belastingu. nie wiem jak to wygląda w praktyce.

hary88 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Lut 22, 2010 4:56 pm   

No to poczekamy na opinie innych uzytkowników bo te 700~ euro w plecy nie chciał bym byc :/

sstteeffeenn 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Mar 10, 2010 1:03 am   P&E zwrot

Jeżeli chodzi o firmę PE to pracowałem w niej kilkanaście tygodni i też jestem w podobnej sytuacji. Kiedy firma upadła dostałem pismo mówiące o tym,że nie są w stanie wystawić jaarograve za 2009 rok i że mamy się rozliczać z ostatniego salarisu (w tym wypadku z okresu 6). Resztę dochodów, które PE był dłużny wypłaciło UWV. Od nich także dostałem jaarograve więc sprawa jest rozwiązana. Wszystkie dochody są uwzględnione. A Ty nie dostałeś kasy z UWV?

hary88 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Mar 10, 2010 9:03 pm   Re: P&E zwrot

sstteeffeenn napisał/a:
Jeżeli chodzi o firmę PE to pracowałem w niej kilkanaście tygodni i też jestem w podobnej sytuacji. Kiedy firma upadła dostałem pismo mówiące o tym,że nie są w stanie wystawić jaarograve za 2009 rok i że mamy się rozliczać z ostatniego salarisu (w tym wypadku z okresu 6). Resztę dochodów, które PE był dłużny wypłaciło UWV. Od nich także dostałem jaarograve więc sprawa jest rozwiązana. Wszystkie dochody są uwzględnione. A Ty nie dostałeś kasy z UWV?

Mi PE nie było nic winne bo ja zjechałem zanim zbankrutowała :P ale z tym rozliczeniem to juz mam to załatwione, poprostu poszedłem do ksiegowej i tam wszystko juz pani za mnie załatwiła oczywiście za drobną odpłatą ;) powiedziała ze bedzie sciagac te jaarograve ze skabówki NL :)

Odpowiedz do tematu