Zamknięty przez: Gochna H Nie Paź 10, 2010 10:01 pm |
Zasiłek rodzinny w Holandii... |
Autor |
Wiadomość |
sylwia_lelystad
Gaduła nad gadułami :-) zajeta..xD

Pomogła: 13 razy Wiek: 34 Dołączyła: 10 Wrz 2009 Posty: 826 Skąd: Lelystad schiphol
|
Wysłany: Czw Sty 07, 2010 7:47 pm
|
|
|
Dokumenty do wypelnienia czyli nie dokonca jeszcze wszystko od ciebie maja. Jak zlozysz ostatnie wymagane dokumenty, przyznaja ci zasilek w tyl, takze stratna nie bedziesz.
|
_________________ ...stoję, nic więcej i nic mniej niż człowiek
z każdą wadą i zaletą gotowa konsekwencje ponieść... |
|
|
|
|
EwazHolandii
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 22 Lis 2006 Posty: 630
|
Wysłany: Czw Lut 11, 2010 4:19 pm
|
|
|
a ja mam takie pytanie czy na formularzu o kidergebonden budget potrzebny jest podpis tylko jednego z rodzicow? |
|
|
|
|
pieckin
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Lut 15, 2010 9:00 pm
|
|
|
prosze tego typu post umiescic w dziale tlumaczen
[ Dodano: Pon Lut 15, 2010 10:53 pm ]
Przepraszam , ale rozumiem co tam jest napisane tylko nie wiem co mam wpisać dlatego moje pytanie znalazło się w temacie rodzinne .
Pozdrawiam
PS. Jesteśmy tu aby sobie pomagać . |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pon Lut 15, 2010 10:19 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
EwazHolandii
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 22 Lis 2006 Posty: 630
|
Wysłany: Pią Lut 19, 2010 8:57 am
|
|
|
EwazHolandii napisał/a: | a ja mam takie pytanie czy na formularzu o kidergebonden budget potrzebny jest podpis tylko jednego z rodzicow? |
juz sama sobie odpowiem,potrzebne sa podpisy obojga rodzicow |
|
|
|
|
sapo2
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Lut 26, 2010 10:39 pm
|
|
|
Witam , mam pytanie pracowałem w holandii przez okres 2,5 roku pobieram zasiłek rodzinny . Od stycznia jestem bez pracy , zamierzam zarejestrować się jako bezrobotny wiem ze przez moje opóźnienie za 2 miesiące przysługuje mi jedynie jakiś procent kwoty zasiłku i ewentualnie za 3 miesiąc cała kwota zasiłku . Moje pytanie dotyczy kwestii czy po okresie w jakim będę zarejestrowany jako bezrobotny należny mi się również rodzinne ? |
|
|
|
|
stroopwafel
Mega gaduła Debesciak
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Lis 2009 Posty: 1162 Skąd: Noord Holland
|
Wysłany: Sob Lut 27, 2010 3:04 pm
|
|
|
Moze ja opisze w skrocie moja sytuacje. Mieszkam z dziewczyna w NL, mamy meldunek. Rok temu przez Kancelarie BEAN mialem zalatwiony zasilek na dziecko ktore jest w PL. Po jakims czasie chcieli sprawdzic czy przekazywalem matce dziecka pieniadze, jednak nie posiadalem przekazow gdyz dalem jej do reki jak bylem w PL i przestali wyplacac. Czy moge znowu sie starac o przywrocenie zasilku, jednak chwilowo jestem bez pracy? |
|
|
|
|
sylwia_lelystad
Gaduła nad gadułami :-) zajeta..xD

Pomogła: 13 razy Wiek: 34 Dołączyła: 10 Wrz 2009 Posty: 826 Skąd: Lelystad schiphol
|
Wysłany: Pon Mar 01, 2010 5:37 pm
|
|
|
Nie pracujesz ani nie masz zasilku to nie masz prawa do zasilku na dziecko.
|
_________________ ...stoję, nic więcej i nic mniej niż człowiek
z każdą wadą i zaletą gotowa konsekwencje ponieść... |
|
|
|
|
stroopwafel
Mega gaduła Debesciak
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Lis 2009 Posty: 1162 Skąd: Noord Holland
|
Wysłany: Sob Paź 09, 2010 11:28 pm
|
|
|
Mam juz prace ale moja corka jest w PL ze swoja matka. Wtedy tez sie nalezy? |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Sob Paź 09, 2010 11:55 pm
|
|
|
stroopwafel, czytales co pisza inni w tym temacie ? oj zdaje sie ze nie ...
Jagoda97
Cytat: | Jezeli jedno z rodzicow pracuje w Holandii a drugie pracuje w Polsce i dziecko przebywa w Polsce to: WNIOSEK O ZASILEK NALEZY SKLADAC W POLSCE i urzad polski wystepuje do Holandi o z wnioskiem miedzynarodowym o sprawdzenie drugiedo rodzica i jego dochodow w Holandii.
Jezeli, jadno z rodzicow pracuje w Holandii a drugie z dzieckiem przebywa w Polsce i nie pracuje to sprawa jest latwiejsza i WNIOSEK O ZASILEK RODZINNY SKLADAMY W HOLANDII |
|
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
|