NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Ooievaars
Autor Wiadomość
dorota-ol 
Gaduła
dorota-ol

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pon Mar 01, 2010 1:41 pm   Ooievaars

Witam!
Dostaliśmy już karty. Z czego korzystają wasze dzieci? Możecie coś doradzić? Mam pełną energii trzylatkę. Chciałabym ją zapisać na jakieś zajęcia bo roznosi ją energia.
Pozdrawiam

silaczka 
Gaduła

Wysłany: Wto Mar 02, 2010 8:57 am   

a co to Ooievaars?

dorota-ol 
Gaduła
dorota-ol

Wysłany: Wto Mar 02, 2010 10:03 am   

wejdź sobie na stronkę www.ooievaarspas.nl

kasik50 
Poczatkujacy
kasik50

Wysłany: Wto Mar 02, 2010 11:20 am   

Witam. Ja zapisałam swoją córkę na kurs gotowania ( osiem lekcji, na każdej lekcji będą gotować potrawy z innego kraju)zaczyna dzisiaj, trochę się o nią obawiam, bo nie zna jeszcze bardzo dobrze języka, ale bardzo jej się ten kurs spodobał więc chce zacząć i wierzę ze bedzie fajnie. Myślę że to bardzo fajny pomysł z tymi dodatkowymi zajęciami i kursami pozalekcyjnymi.

dorota-ol 
Gaduła
dorota-ol

Wysłany: Wto Mar 02, 2010 12:19 pm   

A powiedz mi ile ma Twoja pociecha? Bo moja jest chyba trochę za małą jeszcze na takie pichcenie. Ja myślałam o jakimś sporcie, żeby mogła wyładować swój nadmiar energii. Tylko większość jest od 4 lat.

kasik50 
Poczatkujacy
kasik50

Wysłany: Wto Mar 02, 2010 12:33 pm   

Moja córka ma skończone 11 lat, ten kurs jest od lat 10ciu do 15stu. Córka przyniosła folder z różnymi kursami i zajęciami ze szkoły, są to kursy po szkole, organizowane przez gmine dla młodziezy, więc to nie jest chyba to samo co ooievaars, jeśli się nie mylę to ooievaars jest chyba dla młodszych dzieci, niewiem, bo dlaczego nazwa ooievaars(bocian)? Może ktoś wie dokładniej i napisze...

[ Dodano: Wto Mar 02, 2010 12:37 pm ]
Ps. Przepraszam dorota, nie dokładnie przeczytałam ze twoja córcia ma 13scie lat, dlatego napisałam w tym poście o kursie mojej córki, teraz wiem że to są pewnie inne rodzaje kursów...

dorota-ol 
Gaduła
dorota-ol

Wysłany: Wto Mar 02, 2010 12:53 pm   

Wiesz co, ja dostałam książkę, w której są wymienione instytucje typu muzea, teatry, baseny, itd itd na które dorośli mają 50% zniżek a dzieci gratis ( nie na wszystko), są zajęcia sportowe, szkoły sztuk walki, piłka ręczna, zajęcia nauki pływania itd tego jest bardzo dużo.
Nie ma ograniczeń wiekowych, nawet dla osób starszych są organizowane zajęcia aktorstwa, gdy na instrumentach itd
Masz zniżki na bilety np. do Sea Life czy Madurodam ( biblioteki, muzea itd)
ja chciałabym zapisać małą na jakieś zajęcia, ale zanim się na coś zdecydujemy ( córcia wybierze zapewne) to chciałam się skonsultować z rodzicami którzy już zapisali swoje pociechy na coś. Może sami korzystają np. z fitnes club na które też masz zniżkę.
Bardzo fajna sprawa.
A tak na marginesie z tą kartą nie będę płacić za przedszkole.

[ Dodano: Wto Mar 02, 2010 12:57 pm ]
http://www.haagskinderatelier.nl/ - zajęcia plastyczne

Duuvelke 
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy
Wysłany: Śro Mar 03, 2010 7:58 pm   

ooievaarspas jest dla mieszkancow Den Haag... i jest to znizka dla dzieci jak i dla doroslych... jak dobrze pamietam to dostaje sie rowniez folder ze wszystkimi znizkami...

a patrzylas na koorenhuis... majac ooievaarspas dostaniesz znizke na kurs... maja np.
- Peuterdans voor ouder en kind
- Muziekspeeltuin voor peuters

ewcia.pol 
Mega gaduła

Pomogła: 15 razy
Wysłany: Śro Mar 03, 2010 11:16 pm   

a słyszałyście o takich zniżkach gdzieś poza Haga??czy to jedyna miejscowość?

dorota-ol 
Gaduła
dorota-ol

Wysłany: Czw Mar 04, 2010 11:30 am   

Moja córcia w maju skończy 3 latka, dla takich szkrabów niestety niewiele jest propozycji, cały czas sprawdzam strony internetowe (które są zamieszczone) ale albo zajęcia się już rozpoczęły albo ona jest jeszcze za mała. Na razie chodzimy na basen. Ale chciałabym ją zapisać na zajęcia np. z gimnastyką, by mogła się wyszaleć, lub na takie gdzie by mogła się wyciszyć np. plastyczne.

Duuvelke 
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy
Wysłany: Pią Mar 05, 2010 9:20 pm   

patrzylas w bibliotece?? tam sa czesto foldery z roznymi zajeciami... czasem mozna ciekawe zajecia znalesc... czesto sa rowniez rozne zajecia w bibliotekach organizowane lub poszukaj najblizszego siebie Buurthuis... tam maja duzo zajec dla dzieci... malych i duzych:-)

Majafala 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Mar 06, 2010 6:30 am   

Wiatm serdecznie
Ja zaczelam z moja roczna coreczka gimnastyke w The Little Gym Utrecht ( a wlasciwie De Bilt), ale wiem, ze w Den Haag tez jest . Bardzo fajne zajecia, mojemu malenstwu od razu sie spodobalo. Tylko cena troche wysoka:(
Pozdrawiam

dorota-ol 
Gaduła
dorota-ol

Wysłany: Pon Mar 08, 2010 8:04 pm   

nie byłam jeszcze w bibliotece ( nie znam jeszcze zbyt dobrze języka) ale się wybiorę, sprawdzę, ogromne dziękuję za odzew

[ Dodano: Pon Mar 08, 2010 8:06 pm ]
Byłam na stronie The Little Gym i w Hadze też są organizowane, więc może sie uda, fajnie by było, bo mam jeszcze jedną córeczkę 1,5 roczku a przedział wiekowy jest 0-3 więc obie może uda się zapisać

Odpowiedz do tematu